Меню Затваряне

Профилът ми във Facebook е хакнат. Какво да правя?

Обновена на

hacker

Напоследък получавам сигнали за хакнати профили във Facebook от хора, които отдавна не са влизали в пощата си в ABV.

Тези потребители не са влизали в пощата си от поне 6 месеца. Може би не знаете, но ABV изтриват акаунти, които са били неактивни повече от 6 месеца. Ако акаунтът ви бъде изтрит по този начин, всеки може да го регистрира наново. Това означава, че новият собственик на практика разполага с вашия имейл адрес. Ако сте използвали този адрес, за да се регистрирате във Facebook, новият собственик на имейла може да поиска смяна на паролата на Facebook профила ви. Facebook ще изпрати имейл за смяната на посочения имейл адрес, който обаче вече не се контролира от вас.

Ето защо е важно да проверявате дали имейлът, с който сте се регистрирали във Facebook, все още е активен.

Вашият профил във Facebook може да бъде хакнат сравнително лесно. Добрата новина е, че имате доста добри шансове да си върнете контрола над него, преди да е прекалено късно.

Нека да проследим какво се случва, след като хакерът получи достъп до потребителското име(имейла) и паролата, с които влизате във Facebook.  Първата му стъпка е да влезе във вашия профил и да започне да рови за информация – снимки, съобщения, лични данни и т.н. Това може да остане напълно незабелязано от вас, така че ако искате да се подсигурите, че никой друг освен вас не влиза във вашия профил, използвайте този прост, но ефективен трик.

Но какво да правите, ако вече със сигурност сте установили, че някой друг освен вас има достъп до вашия профил? Има няколко варианта.

Започваме с този, който е най-благополучен за вас: хакерът не е променил имейла и паролата ви за влизане във Facebook. Това означава, че веднага може да влезете в настройките и да смените паролата си, така че натрапникът повече да не може да влиза. Смяната на паролата става от Настройки>Общи настройки на профила.

По-неприятният вариант е, ако хакерът е достатъчно ерудиран, за да смени паролата ви. Тогава вие изобщо не можете да влезете във профила си.  Facebook ви дава възможност да поискате смяна на паролата, без да влизате в профила си.Това става от линка „Забравена парола“ на началната страница на Facebook. Появява се формуляр, в който може да въведете по ваш избор имейл, номер на мобилен телефон или вашето име и това на приятел. След като Facebook установи самоличността ви, ще получите код за достъп до профила си.

Но какво става, ако хакерът е сменил и мейла за контакт? Тогава трябва да докладвате акаунта си като откраднат, което става през този формуляр. На този етап трябва да се примирите, че хакерът явно иска да използва профила ви в краткосрочно, за да спами или да се опита да измами и манипулира вашите Facebook приятели. В такъв случай е задължитгелно да докладвате профила си, за да може съпорта на Facebook да отстрани проблема.

Отделете 30 секунди, за да попълните тази анкета. Това ми помага да създавам по-полезни статии за вас.

Имате ли проблем с достъпа до вашия Facebook профил?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...

Related Posts

273 Comments

 1. Мария

  Здравейте. Имам проблем с фейсбук акаунта ми. Имаше опит да бъде хакнат, но докато сменя паролата ме изхвърли.През телефона не ми позволи възстановяване, даде ми гришка и поиска от трима души кодове. Пробвах няколко пъти, но не получих имейл за потвърждениена друга поща, която предоставих и накрая ми изписа, че за момента е блокирано изпращането на кодове, защото съм достшгнала лимита. От пощата също не става. Не съм я използвала от много дълго време и сега не приема паролата ми. Номерът, който е даден за контакт вече не съществува, а не помня всички данни, за да попълня формата за възстановяване. Не ми дава да го възстановя и чрез лична карта, защото пак иска достъп до имейла, в който не мога да вляза.Колко време ще трябва да се изчака преди да се пробва пак с кодовете?

 2. Vili Asenova

  Здравейте! Facebook ми е хакнат нямам достъп до него, нямам достъп и до АБВ то с което е свързан профилът ми, хакерът е сменил и телефонният номер поне така си мисля, помогнете ми да си върна профила, или поне да го изтрием, в този профил съм от 5 години имам доста лични данни както и много приятели, които също са опитали да разбият

 3. Димчо Георгиев

  Здравейте! Мисля че ми е хакнат фейзбука,понеже моята парола не я иска. Имам две страници към фейзбуска, направих опит със забравена парола и влиза във една от страниците а не във фейзбука ми а през имейла немога, защото не си знам паролата понеже фейса ми е от около 10г.
  Как може да оправиме тази поразия ? Ще бъда благодарен.

 4. Анелия Лазарова

  Не мога да си вляза в профила също и в abv, с която съм Регистрирала фейсбук си
  Моля помогнете ми!

  • Силвия Недкова Кирилова

   Здр някой ми е разбил профила и не мога да вляза и непрекъснато публикува на стената ми.
   Моля ви помогнете ми.
   Искам да си запазя профила и приятелите който имам от години в него

  • Questo

   Здравейте, за съжаление няма какво да се направи, освне да докладвате профила за хакнат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *