Меню Затваряне

Профилът ми във Facebook е хакнат. Какво да правя?

Обновена на 05.03.2024 от Questo

hacker

Важно: На 5 март 2024 г. хиляди потребители докладват, че не могат да влязат в профилите си във Facebook. Това се дължи на проблем със сървърите на Meta: компанията-собственик на Facebook.

Ако и вие не можете да влезете в профила си, възможно е причината да са проблемите на Meta, а не че профилът ви е бил хакнат.

Има няколко неща, които биха могли да ви помогнат да си върнете хакнатия профил. За съжаление те невинаги работят. Ето защо е важно да спазвате добра киберхигиена: избор на силна парола, която се сменя периодично, използване на двуфакторна автентикация, използване на антивирусен софтуер с фишинг защита. Тези мерки могат значително да намалят риска от кражба на Facebook профила ви.

Но да предположим, че белята вече е станала.

В най-добрият случай хакерът не е променил имейла и паролата ви за влизане във Facebook. Това означава, че веднага може да влезете в настройките и да смените паролата си, така че натрапникът повече да не може да влиза. Смяната на паролата става от:

Settings and Privacy >

Settings >

Security and Login >

Login >

Change Password >

Edit

А ако хакерът е сменил паролата за Facebook акаунта? 

Facebook ви дава възможност да поискате смяна на паролата, без да влизате в профила си. Това става от линка „Забравена парола“ на началната страница на Facebook.

Ще получите код за възстановяване на достъпа на имейл адрес или като SMS (ако сте вписали мобилния си номер в профила).

А ако хакерът е сменил и имейлът за контакт?

Тогава трябва да докладвате акаунта си като откраднат, което става през този формуляр. Докладването на профила може да ви помогне да си го върнете. Facebook може да ви поиска документ за самоличност, преди да ви възстанови профила.

Другата опция е масово докладване на хакнатия профил. Това няма да ви върне достъпа до профила, но може да накара Facebook да го деактивира. Това е вариант, ако хакнатият профил бълва спам или създава други проблеми.

За масовото докладване ще имате нужда от помощта на други Facebook потребители. Обърнете се за помощ към приятели, близки, колеги и хора, които биха ви помогнали.

Всеки от тях трябва да влезе на хакнатия профил и от трите хоризонтални точки да избере

Find support or report profile >

Pretend to be someone >

A friend

Вие също си направете нов профил и от него докладвайте стария като фалшив. Става по същия начин, но вместо A friend избирате опцията Me. По този начин сигнализирате, че вие сте оригиналния собственик на хакнатия профил.

Напоследък получавам сигнали за хакнати профили във Facebook от хора, които отдавна не са влизали в пощата си в ABV.

Тези потребители не са влизали в пощата си от поне 6 месеца. Може би не знаете, но ABV изтриват акаунти, които са били неактивни повече от 6 месеца. Ако акаунтът ви бъде изтрит по този начин, всеки може да го регистрира наново. Това означава, че новият собственик на практика разполага с вашия имейл адрес. Ако сте използвали този адрес, за да се регистрирате във Facebook, новият собственик на имейла може да поиска смяна на паролата на Facebook профила ви. Facebook ще изпрати имейл за смяната на посочения имейл адрес, който обаче вече не се контролира от вас.

Ето защо е важно да проверявате дали имейлът, с който сте се регистрирали във Facebook, все още е активен.

Работи ли докладването на хакнати профили?

За съжаление не всеки път. Facebook преценява във всеки отделен случай дали да предприеме действия.

Възможно е да изпратите документ за самоличност, потвърждаващ самоличността ви, и въпреки това да не си върнете профила

Възможно е много хора да докладват хакнатия ви профил, но той да не бъде свален.

Ето какво показва опитът на хора за ефективността на двете процедури. Коментарите им са взети от Facebook група, скрил съм имената им.

Репортването не върши работа – понастоящем почти всичко се „оценява“ от ботове…Миналата седмица репортвахме явно фалшив профил на позната, който я злепоставя професионално, и пак така – „няма нарушени комюнити стандарти, бегайте!“… Въобще да се разправяш с Facebook е умряла работа!

Facebook започнаха да не обръщат внимание на някой уж техни правила било то за име, присвоен профил и т.н. Тяхната идея е да има повече потребители, понеже започнаха и с видео реклами и доста фирми започнаха да рекламират при тях.

Нищо не можах да направя. Събери хора и докладвайте масово, въпреки че при мене не свърши работа (потребителят неуспешно е опитал да докладва фалшив профил на роднина)

Няма оправия с репортите. Не се ли направи някакъв mass report (като този тук) – нищо не се случва. Нямат интерес от това.

Репортване не помогна. Намерихме IP адреса, от някакво бургаско село. И нищо.
Направих пост като тагнах стария профил, за да видят всичките ѝ познати и да го махнат. Пихме една студена вода и толкова.

Какво работи според някои потребители

Ето какво върши работа според хора, които са изпадали в подобна ситуация. Имайте предвид, че не заставам зад казаното по-долу, това са само чужди мнения на потребители.

Прави се нов профил, всички приятели от стария репортват стария, че принадлежи на „новия“. Два съм връщал така, един не. Но не просто репорт, а репорт, че е вашият стар, има го като опция специална, да изберете конкретен човек.

Единственият ви вариант е да пробвате с „забравена парола“ и после „нямам достъп“ и тнт. Има вариант в който да ви поиска да изберете 6 приятеля на които да прати код и след това с тези 6 кода да си върнете достъпа. Другият вариант е да докажете, че профилът е бил на майка ви, предоставяте стар e-mail, телефон, който е бил свързан с профила, име, парола и тнт.

Подобни статии

344 Comments

 1. Nikolai Vasilev

  ne moga da si vlqza v profila si na facebook ponege smenih parolata predi okolo 3 sedmici i sam zabravil 6 cifreniqt kod koito mi ispratihte i sam go iztril ot poshtata si i sega ne mi prashat kod da si vlqza v profila kakvo da napravq

 2. Антония

  Здравейте ,аз също имам птоблем.
  Не получавам код за верификация.Един път ми излиза моя профил когато въведа номер а др път ми излиза друг профил.Не знам какво да правя

 3. Стефи

  Здравейте….Може ли да ми кажете как да си смена имайла на фейса?Смисал известията ми от фейса да не отиват на този имайл в който съм създала фейса с него ами да отиват на друг имайл който да добавя…Понеже влязах в настройките добавих втори имайл адрес,но известията ми пак отиват в стария имайл,а не в тоя новия………Благодара предварително и предполагам,че се изказах правилно……..

 4. ivka

  Профила ми във фб беше хакнат сменена му е паролата и е деактивиран сега никоя търсачка неми го намира за да си сменя паролата и да го активирам моля ви кажете ми по какув начин да го оправя?

 5. Dess Kirilova

  Hello Facebook! My name is Desislava Kirilova and I have an account named Dess Kirilova. I soon made a mistake in my profile of inconsistency and difficulty with English and since then I can not log in. My email address is de_si_1987@hotmail.com Facebook recently asked me if I shared a video post with a video that was spelled out somehow because of the difficulty with English I have noted that it’s not me at my fault. Now Facebook constantly returns me for a new password and does not allow me in my profile with name Dess Kirilova. Please help me there are all my photos with my mote family and all my friends and relatives, classmates detstvoto.Shte be very grateful if you help me to get back as quickly as quickly akaunta.S respect Desislava Kirilova and account name Dess Kirilova.

 6. Цветелина

  Здравейте,
  профила ми във фейсбък беше хакнат. всички пароли са сменени включително тази на мейла ми и не ми позволява да го сменя или да получа нова шарола на телефона. Как да стигна до верификацията с лична карта???

 7. Десислава

  Здравейте,
  профила ми във фейсбук беше хакнат. Всички пароли са сменени включително тази на имейла ми и не ми позволява да го сменя или да получа нова парола на телефона. Какво да правя?

 8. Илонка

  Здравейте,
  Вчера и аз станах жертва на откраднат профил. Имам сложен казус.
  Нямам достъп до електронната си поща, която е зададена в профила ми преди 1 век и при всякакви опити за забравена парола и формуляри стигам до една стена.. Нищо не мога да направя повече. Въпроса ми е дали е възможно да изпратя имейл до някой съпорт на фейсбук със личните ми данни и да възстановят профила ми?

  • Ivan

   Тъпа работа някой ми е хакнал профила и не мога ни с смс ни с емайл да си го възтановя давам забравини парили глупости и нищо не става няма и с кой да се свържем да се опитам да си оправя нещата

   • Questo

    Единствено от Facebook биха могли да ви възстановят достъпа, след като го докладвате за хакнат. Ако някой ви каже, че може да хакне вече хакнатия ви профил и да ви го върне – срещу съответното заплащане, естествено – не му вярвайте.

 9. Мирослава

  Здравейте, не мога да влезна в профила си. Когато дам забравена парола, ми дава някакъв имейл адрес, който не го знам и немога да фо променя. Какво да правя

 10. Юнал

  Здравейте съмнявам се че ми е хакнат профила във фейса като вляза в настойките за известия ми излиза няква josephine williams .Какво мога да направя?Също така не мога да вляза в мейла си ?

 11. Stavri

  Здравейте. Имам следния проблем. Преди години имах фейсбук акаунт, който закриха. Преди няколко дни получих мейл, че акаунтът е възстановен. Учудих се и се опитах да се лагна. През менюто за смяна на парола успях да я сменя. Сега обаче ми иска снимка на документ за самоличност за да се лагна.
  Какво трябва и мога да направя за да закрият окончателно този акаунт.

  • Дидо

   Ако е бил на abv поща, е възможно да са ви откраднали пощата също и чрез имейл за възстановяване да са сменили паролата. Друг вариант е просто друг пптребител да е създал акаунт с вашия стар никнейм. Фейсбук пази акаунта до 1 месец след като го „изтриете“, след това изчезва безвъзвратно. В първия случай се подава сигнал до Фейсбук, при втория случай се проверява ID номера на акаунта

 12. Мaриту

  Може ли фa помогнете и нa мен? Нa мен ми хaкнaхa профилa и ми сменихa емaйлa ипaролaтa, също тaкa сложихa нa еднa моя фр снимки. Тя незнaеше ,че не съм aз и доклaдвaхa профилa ,че е фейк . След товa е бил зaкрит aкaунтaми. Кaк могa дa го опрaвя.? Помощ 🙁

 13. Боряна

  Здравейте! Профила ми е хакнат. При търсене излиза несъществуващ акаунт. Сменили са имейла ми и паролата, както и номера ми.

  • Павлета Шиманска

   Здравейте, аз имам същият проблем на днешна дата, смениха ми паролата, тел. За връзка с който съм се регистрирала и имейл адреса, блокирана съм тотално, лошото е че към моят профил имам и две страници, които също са блокирани. Вие разрешите ли вашият проблем и ако да, как успяхте?

  • Павлета

   при мен положението е същото,успяхте ли да се справите и как,благодаря предварително!

 14. Славка

  Прятели молави помогнете ми хакаха ми профила изнудват ме малиполират ме имам лични неща вътре които никой не трябва да знае за тях а те искат да ги пбликуват смениха ми паролата емайл нямам достъп до профиласи молави от това зависи бъдещтето ми кажете ми как да истрия, блокирам или вастановя фезбука си

 15. Даtt

  Здравейте,хакнаха ми фейсбука. Вчера получих смс код за вход след което бях разлогната от профила. Опитах се от телефона да се логна но без успех. След това се опотах от компютъра и ми изписа,че паролата ми е сменена. Помолих различни приятели да докладвад профила за хакнат. Попълних и формата с лична ларта тъй като нямам достъп до мейша с който съм регистрирана. Имам само мобилния номера с който съм регистрирана. Моля ви помогнете ми.

  • Questo

   За съжаление няма с какво да помогна. Каквото зависи от вас вече сте направили. Остава да изчакате и да видите дали Facebook ще разгледа казуса ви и ще ви върне достъп до профила

 16. Monика

  Добре де,
  не е ли твърде опасно да прикачваме файл, със снимка на лична карта? Колкото и да ги закриваме, хакерите си имат начини и достъп. Шубе ме е, а така искам да опитам, да си върна профила.. Да рискувам ли..

 17. Monика

  Добре де,
  не е ли твърде опасно да прикачваме файл, със снимка на лична карта? Колкото и да ги закриваме, хакерите си имат начини и достъп. Шубе ме е, а така искам да опитам, да си върна профила.. Да рискувам ли..

  • Questo

   След НАПлийкс едва ли има причина да се страхувате от теч на данни 🙂 Шегувам се. Да, изпращането на копие от лична карта винаги крие риск, но това е един от основните начини, по които Facebook (поне засега) работи за възстановяване на профили.

 18. Иван

  Аз съм същата работа не мога да си направя фейсбук искат лична карта и снимка след което го забраняват без да съм направил нищо а имам и други профили на които не им знам паролите и не мога да влезна в тях някой ще ме посъветва ли какво по точно трябва да направя зада имам нормален фейсбук благодаря предварително

 19. Мирослав

  Вчера ми беше хакнат феисбука сменили са абвто и паролата на феизбука пробвах да напиша номера да ми изпратят код но не ми изпращат само неса сменили паролата на емаила пробвах и с него но нестава имали шанс да си го върна някак

  • Questo

   Ако са сменили имейл адреса за достъп до профила, значи имат пълен контрол над него. ВПисвали ли сте телефонен номер в профила си. Ако да, бихте могли да опитате да си върнете достъпа през него.

 20. Milen

  Help me please,?!
  Why was my account disabled? We’ve determined that you are not eligible to use Facebook. This decision is final. Unfortunately, for safety and security reasons, we can’t give you any additional information as to why your account was disabled. For more information about our policies, please review the Facebook Terms.

 21. albuma

  здравейте педи 2 месеца ми спря достъпа до facebook помислих нещо съм блокиран но това си остана така
  пиша си мейла не ми приема пасса праща ми на мейла в абв код влизам смени парола и ми иска 6 цифрен код
  получавам си код на телефона
  мейл на меила но пак не мога да взляза

 22. albuma

  здравейте преди 2 месеца ми спря достъпа до facebook помислих нещо съм блокиран но това си остана така
  пиша си мейла не ми приема пасса праща ми на мейла в абв код влизам смени парола и ми иска 6 цифрен код
  получавам си код на телефона
  мейл на меила но пак не мога да взляза
  иска 2 ри код

 23. Седа

  Здравейте! Вчера ми откраднаха профила , сменили са паролата и сега не мога да вляза . Над 20 души докладваха профила , но все още не е закрит . Какво трябва да направя?

 24. Цанко

  Здравейте, хакнаха ми профила във фейсбук, както и пощата, дали ако си направя нова поща и нов профил ще мога да възтановят старият по някакъв начин ?

 25. Феликс

  Здравейте хакнаха ми фейсбука и пощата моля ако някой знае как може да се оправи да сподели чче аз не намирам никаква вратичка. Може да пишете на пощата ferdo_1989@abv.bg

 26. Дани

  Здравейте, хакнаха ми профила и свалиха снимки, с тях направиха нов профил. Докладвах ги стотици пъти, без реакция(Всичко било ок, …. ама не е) Как мога да изтрия фалшивия профил или поне снимките?

 27. Дани

  Здравейте, хакнаха ми профила и свалиха снимки, с тях направиха нов профил. Докладвах ги стотици пъти, без реакция(Всичко било ок, …. ама не е) Как мога да изтрия фалшивия профил или поне снимките? ?

 28. VELICHKA

  Здравейте ! Имам проблем с влизането в акаунта си,
  От мен се изисква да докажа възрастта си. Качвам безброй пъти необходимите правилни документи, доказващи, че имам необходимата възраст по закон и изисквания на фейсбук , но безрезултатно. Акаунтът ми все още е заключен, блокиран и нямам достъп. Въртя се в порочен кръг, качвам документи и надписът, за да докажа възрастта ми, излиза отново. Как мога да вляза в акаунта си? Искам да си върна акаунта, но не знам как и към кого да се обърна. Моля, кажете ми как мога отново да вляза в профила си във Facebook? Благодаря

  • Questo

   Привет, понякога разглеждането на документите може да отнеме време (няколко дни, седмица…). Ако сте ги изпратили веднъж, няма нужда да пращате отново, ще трябва да изчакате. Имайте предвид, че Facebook може да решат да не ви върнат достъп до профила.

 29. Velichka

  Здравейте ! Имам проблем със влизането в профила ми ,
  от мен се изисква да докажа възраста си .Качвах безброй пъти необходиме коректни документи доказващи ,че имам необходимата възраст по закон и изискванията който са посочени , но без резултат. Профилът ми е все така заключен ,блокиран и нямам достъп . Въртя се в един омагьосан кръг качвам документи и отново излиза надписа да докажа възраста си . Как бих могла да вляза в профила си ?Държа да си върна профила обратно , но незная как и към кого да се обърна .Моля кажете как мога да имам достъп отнова до акаунта си във фейсбук ? Благодаря !

 30. Viksata

  Здравейте,
  Моля за помощ и съдействие. Откраднаха ми профила във Фейсбук, като са сменили паролата, изтрили са ми мейла и телефона. Т.е. няма как да получа 6 цифрения код за промяна на паролата. Искам да репортувам кражбана към Фейсбук, с нужните дойументи ( лична карта ), но не намирам как може да стане това. Влизам в помощния им център, цъкам хакнати или фалшиви профили, след това избирам, че ми е хакнат и се използва без мое разрешение и стигам до там, че фейсбук иска да си променя паролата, а аз няма как да получа този 6 цифрен код. Къде е този формуляр, как се стига до него?

  Ще ви бъда много благодарен за помощта.

 31. Илия

  Здравейте приятели в хакнаха фейсбук профила сменили са ми Емайла и паролат. Натисналсъм за забравена парола получих кода за потвърждение след което смених новата парола но ми иска General code ако някой знае какво става да помогне благодаря предварително

 32. Гергана

  Здравейте! На 12 септември тази година хакнаха профилът ми във фейсбук, не само моя и на мои приятели. Попаднах първо на тази статия и следвайки стъпките във фейсбук се опитах да си върна профила. Както подразбирате безуспешно. Стигнах и до полето в което искат нов имейл на който да пратят код за достъп, също искаха и копие от личен документ. Рискувах и изпратих снимка на личната си карта като закрих важните полета. Тъй като Вие съветвате да се изчака фейсбук да обърне внимание на молбата ми аз изчаках. Изпратиха ми съобщение, че са получили документа но не могат да ми върнат достъпа, защото им е нужен приемлив документ за самоличност и ме връща отново на същото място на което е описано какви документи са нужни. Аз вече съм им пратила такъв. Въпросът ми е какво повече да направя, за да си върна акаунта? През пощата не става, мобилният номер също не става… Ако има още начини моля споделете, благодаря предварително! Благодаря за информацията която споделяте, наистина е полезна.

  • Яна

   Аз имам същия проблем. Разрешихте ли го? Аз чакам Facebook да реагират, надявам се да приемат личния документ…

   • Яна

    37.63.14.249 е IP адресът на този, който ме е хакнал във вълната за искане на имейл, за да „изпратя документ на мама“. Не знам дали може да се направи нещо по въпроса, много мои приятели изгарят по веригата и не виждам каква полза имат освен няколко изпратени имейла на компрометираните имейл адреси от името на банки. Лошотия, злоба, забавление…

 33. Jasmina Hristova

  Профила ми е блокиран и не мога да влезна, не ми признава досегашния имейл и парола, дава че е стара парола, с код на телефона също не става, не го приема.

 34. Jasmina Hristova

  Здравейте, профила ми е блокиран, не ми приема паролата, дава ми че е стара, не ми приема и код за потвърждение от телефона

 35. Jasmina Hristova

  Здравейте, профила ми е блокиран, не ми приема паролата, дава че е стара, не ми приема и код за възстановяване на телефона

 36. Jasmina Hristova

  Профила ми е блокиран, не ми приема паролата, дава ми че е стара, не ми приема код за възстановяване на телефона, на сутринта съм получила смс за нулирана на парола и от тогава не мога да влезна.

 37. dimitrinka atanasova petrova

  здравей те профилът на брат ми е хакнат моля за помощ да му бъде вастановен. профилат е bojidar petrov имам го в приятели моля за съдействие

 38. Мария

  Здравейте. Имам проблем с фейсбук акаунта ми. Имаше опит да бъде хакнат, но докато сменя паролата ме изхвърли.През телефона не ми позволи възстановяване, даде ми гришка и поиска от трима души кодове. Пробвах няколко пъти, но не получих имейл за потвърждениена друга поща, която предоставих и накрая ми изписа, че за момента е блокирано изпращането на кодове, защото съм достшгнала лимита. От пощата също не става. Не съм я използвала от много дълго време и сега не приема паролата ми. Номерът, който е даден за контакт вече не съществува, а не помня всички данни, за да попълня формата за възстановяване. Не ми дава да го възстановя и чрез лична карта, защото пак иска достъп до имейла, в който не мога да вляза.Колко време ще трябва да се изчака преди да се пробва пак с кодовете?

 39. Vili Asenova

  Здравейте! Facebook ми е хакнат нямам достъп до него, нямам достъп и до АБВ то с което е свързан профилът ми, хакерът е сменил и телефонният номер поне така си мисля, помогнете ми да си върна профила, или поне да го изтрием, в този профил съм от 5 години имам доста лични данни както и много приятели, които също са опитали да разбият

   • Юлия

    Как да докладваме през facebook.com/hacked като там няма опция за откраднати профили, там само предлагат да ни помогнат да сменим паролата, това как се случва за профил в който вече нямаме достъп! Аз знам как да си я сменя! Вие като автор тук на този форум защо сте го създали ако не можете да предложите реален начин и да помогнете? Десетки хора тук с един и същи проблем, отчаяни търсят начин да си върнат профила и какъв е смисъла като никой не дава решение!

   • Габриела

    Здравейте! и аз имам същият проблем и нямам идея какво да правя. И мейла и телефонът са сменени, т.е. не са моите, които са в профила.

  • Мануела

   Здравейте! Facebook ми е хакнат нямам достъп до него, нямам достъп и до АБВ то с което е свързан профилът ми, хакерът е сменил и телефонният номер поне така си мисля, помогнете ми да си върна профила, или поне да го изтрием, в този профил съм от години имам доста лични данни както и много приятели, които също са опитали да разбият.

   • Questo

    Здравейте, за съжаление няма какво да се направи. Можете да докладвате профила като хакнат и да се надявате, че от Facebook ще ви го върнат.

 40. Димчо Георгиев

  Здравейте! Мисля че ми е хакнат фейзбука,понеже моята парола не я иска. Имам две страници към фейзбуска, направих опит със забравена парола и влиза във една от страниците а не във фейзбука ми а през имейла немога, защото не си знам паролата понеже фейса ми е от около 10г.
  Как може да оправиме тази поразия ? Ще бъда благодарен.

 41. Анелия Лазарова

  Не мога да си вляза в профила също и в abv, с която съм Регистрирала фейсбук си
  Моля помогнете ми!

  • Силвия Недкова Кирилова

   Здр някой ми е разбил профила и не мога да вляза и непрекъснато публикува на стената ми.
   Моля ви помогнете ми.
   Искам да си запазя профила и приятелите който имам от години в него

  • Questo

   Здравейте, за съжаление няма какво да се направи, освне да докладвате профила за хакнат.

 42. Мария

  Здравейте. От седмица нямам достъп до профила си. Смених паролата, но иска код от генератор за кодове, какъвто не получавам на телефона си. Опитах с документи, като заличавам егн, но ми праща мейл, че не могат да ми помогнат и да кача други документи. Опитах с удостоверения, служебни бележки, банкови извлечения, като навсякъде заличавам егн и получавам същия отговор. Направих си нов профил и продължавам да получавам известия от стария профил, но не мога да вляза. Имам свързана страница със стария профил.
  Има ли някаква възможност да си върна профила?

   • М.М

    На мен също ми го хакнаха .Сменено ми е името,имейла,телефона,държавата …Имам страница и съм плащала за реклама,следователно ми е запаметена и картата ,от която се опитаха да плащат за реклами два пъти по 7€,но получавам код за потвърждение и не успяха да ги изтеглят.Изпращах лична карта,шофьорска книжка ,снимка че ми е сменен имейла …и накрая не е достатъчна информацията .Това не го разбирам как някой ти краде акаунт с лични снимки на семейството ,лични съобщения и накрая не може да си го възстановиш .Докладваха го приятели и пак нищо 🙁

  • Ваня

   Здравейте.Може ли да попитам дали си възстановихте face…И аз имам такъв проблем 😭😭😭

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *