Профилът ми във Facebook е хакнат. Какво да правя?

hacker

Обновена на 29.09.2018 г.

Ако търсите информация за това дали профилът ви е пострадал от новооткрития хак, засягаща 50 млн. потребители във Facebook, прочетете тази статия.

Вашият профил във Facebook може да бъде хакнат сравнително лесно. Добрата новина е, че имате доста добри шансове да си върнете контрола над него, преди да е прекалено късно.

Нека да проследим какво се случва, след като хакерът получи достъп до потребителското име(имейла) и паролата, с които влизате във Facebook.  Първата му стъпка е да влезе във вашия профил и да започне да рови за информация – снимки, съобщения, лични данни и т.н. Това може да остане напълно незабелязано от вас, така че ако искате да се подсигурите, че никой друг освен вас не влиза във вашия профил, използвайте този прост, но ефективен трик.

Но какво да правите, ако вече със сигурност сте установили, че някой друг освен вас има достъп до вашия профил? Има няколко варианта.

Започваме с този, който е най-благополучен за вас: хакерът не е променил имейла и паролата ви за влизане във Facebook. Това означава, че веднага може да влезете в настройките и да смените паролата си, така че натрапникът повече да не може да влиза. Смяната на паролата става от Настройки>Общи настройки на профила.

По-неприятният вариант е, ако хакерът е достатъчно ерудиран, за да смени паролата ви. Тогава вие изобщо не можете да влезете във профила си.  Facebook ви дава възможност да поискате смяна на паролата, без да влизате в профила си.Това става от линка „Забравена парола“ на началната страница на Facebook. Появява се формуляр, в който може да въведете по ваш избор имейл, номер на мобилен телефон или вашето име и това на приятел. След като Facebook установи самоличността ви, ще получите код за достъп до профила си.

Но какво става, ако хакерът е сменил и мейла за контакт? Тогава трябва да докладвате акаунта си като откраднат, което става през този формуляр. На този етап трябва да се примирите, че хакерът явно иска да използва профила ви в краткосрочно, за да спами или да се опита да измами и манипулира вашите Facebook приятели. В такъв случай е задължитгелно да докладвате профила си, за да може съпорта на Facebook да отстрани проблема.

224 коментара

 1. Илияна каза:

  Здравейте,не мога да вляза в профила си.Натискам забравена парола,дала съм своя имейл,там получавам код за възстановяване на парола,въвеждам цифрите,един и същ код ми изпращат,след това с червени букви се изписва-опитали сте твърде много с въвеждането на кодове,моля опитайте по късно.Колко време се чака?Не съм въвела телефонен номер,профила ми не е блокиран.Моля за си.Благодаря

 2. Jada каза:

  здравейте! Направих всичко, което фейсбук ми каза и стигнах до където трябва да пратиш лична карта. Направих и това,въпросът ми е:кога ще ми върнат профила и как?

  • Questo каза:

   Трудно е да се каже. От скромния опит, който аз имам в подобни ситуации, профилът беше възстановен в рамките на около 48 часа. Но това е само един конкретен случай, а не правило. Зависи много от ситуацията и от преценката на Facebook.

  • Lilly каза:

   Кои точно инструкции следвахте за да стигнете до там с личната карта.. и имейла ми е хакнат и чрез забравена парола не мога да го възтановя затова питам .. Благодаря предварително !!

  • Росита каза:

   Здравейте и аз имам същият проблем и 6дни вие вече може ли да си го ползвате

 3. Христина Атанасчикова каза:

  Илияна
  19.03.2018
  Здравейте,не мога да вляза в профила си.Натискам забравена парола,дала съм своя имейл,там получавам код за възстановяване на парола,въвеждам цифрите,един и същ код ми изпращат,след това с червени букви се изписва-опитали сте твърде много с въвеждането на кодове,моля опитайте по късно.Колко време се чака?Не съм въвела телефонен номер,профила ми не е блокиран.Моля за си.Благодаря

 4. Десислава Калчева каза:

  А какво да правя,ако хакера е сменил имейла,въведа моя имейл и излеза,че ще пратят кода на сменения имейл? Багодаря предварително!

  • Questo каза:

   Ако сте въвели телефонен номер в профила си, бихте могли да поискате да ви изпратят код на него. За съжаление, ако имейлът ви е сменен има голяма вероятност да е сменене или просто премахнат и телефонния номер.

 5. Nikolai Vasilev каза:

  ne moga da si vlqza v profila si na facebook ponege smenih parolata predi okolo 3 sedmici i sam zabravil 6 cifreniqt kod koito mi ispratihte i sam go iztril ot poshtata si i sega ne mi prashat kod da si vlqza v profila kakvo da napravq

 6. Антония каза:

  Здравейте ,аз също имам птоблем.
  Не получавам код за верификация.Един път ми излиза моя профил когато въведа номер а др път ми излиза друг профил.Не знам какво да правя

 7. Стефи каза:

  Здравейте….Може ли да ми кажете как да си смена имайла на фейса?Смисал известията ми от фейса да не отиват на този имайл в който съм създала фейса с него ами да отиват на друг имайл който да добавя…Понеже влязах в настройките добавих втори имайл адрес,но известията ми пак отиват в стария имайл,а не в тоя новия………Благодара предварително и предполагам,че се изказах правилно……..

 8. ivka каза:

  Профила ми във фб беше хакнат сменена му е паролата и е деактивиран сега никоя търсачка неми го намира за да си сменя паролата и да го активирам моля ви кажете ми по какув начин да го оправя?

  • Questo каза:

   Сложен казус. Ако не можете да видите продила си, няма как да го докладвате за хакнат. Вероятно сте го изгубили окончателно.

 9. Dess Kirilova каза:

  Hello Facebook! My name is Desislava Kirilova and I have an account named Dess Kirilova. I soon made a mistake in my profile of inconsistency and difficulty with English and since then I can not log in. My email address is de_si_1987@hotmail.com Facebook recently asked me if I shared a video post with a video that was spelled out somehow because of the difficulty with English I have noted that it’s not me at my fault. Now Facebook constantly returns me for a new password and does not allow me in my profile with name Dess Kirilova. Please help me there are all my photos with my mote family and all my friends and relatives, classmates detstvoto.Shte be very grateful if you help me to get back as quickly as quickly akaunta.S respect Desislava Kirilova and account name Dess Kirilova.

 10. Цветелина каза:

  Здравейте,
  профила ми във фейсбък беше хакнат. всички пароли са сменени включително тази на мейла ми и не ми позволява да го сменя или да получа нова шарола на телефона. Как да стигна до верификацията с лична карта???

 11. Десислава каза:

  Здравейте,
  профила ми във фейсбук беше хакнат. Всички пароли са сменени включително тази на имейла ми и не ми позволява да го сменя или да получа нова парола на телефона. Какво да правя?

 12. Илонка каза:

  Здравейте,
  Вчера и аз станах жертва на откраднат профил. Имам сложен казус.
  Нямам достъп до електронната си поща, която е зададена в профила ми преди 1 век и при всякакви опити за забравена парола и формуляри стигам до една стена.. Нищо не мога да направя повече. Въпроса ми е дали е възможно да изпратя имейл до някой съпорт на фейсбук със личните ми данни и да възстановят профила ми?

 13. Мирослава каза:

  Здравейте, не мога да влезна в профила си. Когато дам забравена парола, ми дава някакъв имейл адрес, който не го знам и немога да фо променя. Какво да правя

 14. Стефани каза:

  Здравейте,хакнаха ми фейзбука някой може ли да ми помогне или да ми каже как мога да си го върна….?

 15. Стефани каза:

  Здравейте,хакнаха ми фейзбука някой може ли да ми помогне или да ми каже какво да направя за да си го върна….?

 16. Юнал каза:

  Здравейте съмнявам се че ми е хакнат профила във фейса като вляза в настойките за известия ми излиза няква josephine williams .Какво мога да направя?Също така не мога да вляза в мейла си ?

 17. Stavri каза:

  Здравейте. Имам следния проблем. Преди години имах фейсбук акаунт, който закриха. Преди няколко дни получих мейл, че акаунтът е възстановен. Учудих се и се опитах да се лагна. През менюто за смяна на парола успях да я сменя. Сега обаче ми иска снимка на документ за самоличност за да се лагна.
  Какво трябва и мога да направя за да закрият окончателно този акаунт.

 18. Мaриту каза:

  Може ли фa помогнете и нa мен? Нa мен ми хaкнaхa профилa и ми сменихa емaйлa ипaролaтa, също тaкa сложихa нa еднa моя фр снимки. Тя незнaеше ,че не съм aз и доклaдвaхa профилa ,че е фейк . След товa е бил зaкрит aкaунтaми. Кaк могa дa го опрaвя.? Помощ 🙁

 19. Боряна каза:

  Здравейте! Профила ми е хакнат. При търсене излиза несъществуващ акаунт. Сменили са имейла ми и паролата, както и номера ми.

 20. Ivan Ivanov каза:

  Здравейте как даси възстановя профила който е бил докладван че е фалшив

 21. Славка каза:

  Прятели молави помогнете ми хакаха ми профила изнудват ме малиполират ме имам лични неща вътре които никой не трябва да знае за тях а те искат да ги пбликуват смениха ми паролата емайл нямам достъп до профиласи молави от това зависи бъдещтето ми кажете ми как да истрия, блокирам или вастановя фезбука си

 22. Даtt каза:

  Здравейте,хакнаха ми фейсбука. Вчера получих смс код за вход след което бях разлогната от профила. Опитах се от телефона да се логна но без успех. След това се опотах от компютъра и ми изписа,че паролата ми е сменена. Помолих различни приятели да докладвад профила за хакнат. Попълних и формата с лична ларта тъй като нямам достъп до мейша с който съм регистрирана. Имам само мобилния номера с който съм регистрирана. Моля ви помогнете ми.

  • Questo каза:

   За съжаление няма с какво да помогна. Каквото зависи от вас вече сте направили. Остава да изчакате и да видите дали Facebook ще разгледа казуса ви и ще ви върне достъп до профила

Оставете коментар

Коментарите в този блог са публични. Ако не желаете истинското ви име да бъде публикувано, използвайте псевдоним.