Меню Затваряне

Правила

Уважаеми читатели, с достъпа си до този сайт и информацията в него Вие приемате, че сте се запознали и приели условията по-долу.

Questona.com е некомерсиален сайт, който съдържа информация в областта на безопасната работа със софтуер, онлайн услуги и потребителска техника. Публикуваните статии са само и единствено с информативен характер. Ползването на информация от сайта става по отговорност на читателите. Questona.com и неговият собственик не носят никаква отговорност за евентуални последици, включително и вреди, от или свързани с достъпа на интернет потребителите до този сайт.

Сайтът предоставя на читателите си да публикуват коментари под статиите. Questona.com не носи никаква отговорност за съдържанието на публикуваните от потребителите коментари.

Цялата информация на сайта се представя във вид, подлежащ на промяна без предварително уведомление. Тази информация се предоставя без гаранция за нейната пригодност и безопасност от компютърни вируси или други кибер заплахи.

Questona.com ползва авторски лиценз Криейтив Комънс Признание-Некомерсиално 4.0 International договор. Информацията в сайта може да бъде препубликувана свободно в електронни или печатни информационни източници при цитиране на първоизточника (Източник:questona.com, с линк за онлайн източниците).

Лиценз за споделяне

Криейтив Комънс договор
Questona.com ползва Криейтив Комънс Признание-Некомерсиално 4.0 International договор. Информацията в сайта може да бъде препубликувана при цитиране на първоизточника (Източник:questona.com)

Имате въпрос?

Напишете го в секцията с коментарите, пуснете го на info @ questona.com или го изпратете чрез Facebook страницата на сайта.

18 Comments

 1. Дора

  Здравейте!Искам да ползвам Вайбър на компютър,но не искам това да се съобщава на контактите ми.

 2. Вайбьр

  Здравейте.Инсталирах си вайбьр на таблета като вторичен но от някой абонати не получавам сьобщенията на него а на телефона нямам проблеми.Как мога да оправя това

  • Questo

   Може да се дължи на вида на устройството (при някои версии на Viber, например за iPhone, са докладвани подобни проблеми). В такъв случай няма какво да се направи, освен да изчакате по-нова версия на софтуера. Рзбира се, може да има и друга причина. По-точна информация обаче не мога да дам, вместо това може да потърсите от съпорт центъра на Viber.

 3. NelogiChno

  Бихте ли ми казали има ли начин да проверя от кое устройство последно е влизано във вайбъра ми. Имам вайбър на телефона и на таблета си, но много често напоследък на някои мои абонати им показва, че съм бил на линия в дни и часове, в които дори не съм си пипал устройствата… Съмнявам се, че някой друг влиза във вайбъра ми, затова искам да знан как да видя от кое устройство и IP адрес е влизано последно. Моля дайте ми съвет!

  • Questo

   Не е необходимо да използвате устройствата си, за да излизате с онлайн статус във Viber. Програмата е направена така, че винаги изглеждате онлайн, дори и когато не ползвате телефона си, стига да сте свързани към интернет. Затова е напълно нормално за приятелите си да се показвате със статус „Онлайн“.

   • NelogiChno

    Досега винаги на абонатите,с които контактувам във вайбър им е показвало кога последно съм била на линия (ден и час), не ме е показвало постоянно на линия, а имам и един сличай в който са ми изпратили съобщение през вайбър и им е показало статус ‘seen’веднага при положение че аз съм видял съобщението часове след изпращането му… Възможно ли е това да се получава защото съм инсталирала вайбъра на две устройства… Макар че от доста време ми е инсталиран на две устройства а този проблем е ставнително от скоро.
    Затова исках да знам има ли някакъв начин да проверя от кои устройства е отварян вайбъра ми, нещо като хронологиязапазва ли се някъде, както например във фейсбук или в пощата ми пише от кой IP адрес адрес е влизано. Съжалявам,че ви пртеснявам отново просто виждам разликата от преди и сега и е нормално да се осъмня и понеже с вайбъра не съм много на ТИ затова имам нужда от съвет.

 4. десислава

  Имам въпрос към Questo, но не знам къде да го задам.Как е възможно да има пропуснати повиквания по viber от СКРИТ номер??????Като отворя обаждането ми изписва че този контакт няма номер???

  • Questo

   Десислава, най-добре ще е да се обърнете към съпорт екипа на Viber, защото само те могат да дадат точен отговор. Иначе аз мога само да предполагам, че това се дължи на опцията Viber-In. Това е опция, която позволява да приемате обикновени телефонни обаждания през Viber. Допускам, че ако човекът, който ви звъни, е скрил номера си, то вие няма да може да го видите. Пак казвам – това е само мое допускане, което може да не е вярно. Най-малкото за да получавате такива обаждания, трябва преди това да сте активирали Viber-In. Активна ли е тази насторйка при вас?

   • десислава

    Първо, много благодаря за бързият отговор!Да активирана е тази опция

 5. милена

  Здравейте, имам следния въпрос. Когато си пиша с приятеля ми по Viber, вместо името му се изписват цифри – мисля, че бяха 6. Случвало ми се е вместо името му да се появява тел. му номер или името както се е писал той, но за цифри ми беше странно.
  Може ли да има проблем, примерно това да се влияе ако има инсталиран Viber на таблет или копмютър?
  Притеснява ни,че може да му следят Viber.

  • Questo

   Милена, и на мен ми е странно това за шестте цифри, не бях чувал за подобен случай досега. Ако искате по-точен отговор, ще трябва да се обърнете към съпорта на Viber. Колкото до притесненията за подслушване – то може да става по властови път (полицията иска от Viber достъп до данните на абоната), което би могло да ви притеснява, ако го разследват за нещо. Другият вариант за следене е като се инсталира софтуер на телефона на приятеля ви – тогава е компрометирана цялата комуникация, минаваща през телефона, а не само комуникацията през Viber. И в двата случая не мисля, че шестте цифри трябва да ви притесняват, но все пак само оторизиран представител на Viber може да потвърди това.

Коментари са забранени.