Меню Затваряне

Кой съм аз?

Казвам се Христо и съм създател и главен редактор на Questona: сайт за киберсигурност и защита на данните.

Какво правя

Имам почти 20 години опит в създаването на съдържание за бизнес медии. Редактор съм във Forbes България, където следя стартъп екосистемата и информационните технологии. Преди това бях репортер за „Дневник“ и „Капитал“ – две от големите бизнес медии в България.

Използвам опита си, за да обяснявам сложните термини и понятия в киберсигурността на прост език.

Защо го правя

Съществува огромен дефицит на знание по отношение на защитата на личните данни: както сред обикновените граждани, така и сред корпорациите и държавните учреждения. Вярвам, че успявам да го запълня, предоставяйки навременна и лесно разбираема информация на тема киберсигурност.

Защо Questona

С 10 000 читатели месечно и 1000 абонати на седмичния нюзлетър, Questona е един от най-големите източници на информация на български език за защита на данните.

Статии на Questona са използвани като източник от международни издания като Cybernews и Databreaches.

Контакт

Свържете се с мен на:

info[@]questona[dot]com

Facebook

LinkedIn (Разкажете ми в едно съобщение с какво мога да съм ви полезен)

Не ми пишете на neprashtaituk@questona.com, този имейл адрес е публикуван с цел да прихваща спамъри.

Questona в медиите

Някои от най-големите медии в България използват Questona като източник на информация.

Портфолио

Архив от мои публикации във Forbes

Компютърните престъпления са проблем за шест трилиона долара

С Атанас Симеонов от компанията за киберсигурност Amatas и съоснователя на ИТ фирмата Scalefocus обсъждаме финансовите (и не само) щети от компютърни престъпления

Кой стои зад информацията?

Лекция, на която показвам колко лесно е да манипулираш медиите с изпращането на фалшиво прес съобщение. Случайно или не, точно един месец след лекцията някой изпрати фалшив имейл от името на „България за гражданите“, който безкритично беше публикуван като факт от много медии. Което пък доказа основната теза на лекцията.

13 Comments

 1. Николова

  Здравейте,
  Моля да ми отговорите на лично, по e- mail.
  Когато съм отбелязала телефонен номер за автоматично отхвърляне на разговор – Viber има възможност да изпраща текст и снимки.
  Как да огранича тази опция без да блокирам абоната във Viber.
  Благодаря предварително
  Хубав ден

 2. Роберт Петров

  Сайтовете на цялата медийна група WebGround – actualno.com, expert.bg, iwoman.bg и sportlive.bg копаят чрез Mineralt монети Monero

 3. Ink

  Здравейте,
  информацията във Вашия сайт е интересна, също и заглавията публикувани някога от Вас във Форбс. Но след като са свалени (форбс България вече не съществува), защо не ги публикувате тук или другаде, където е възможно?
  Ще ми бъде интересно да прочета.
  Останете със здраве!

  • Questo

   Здравейте, за съжаление не пазя копия от текстовете в списанието, а и не бих имал право да ги публикувам, защото правата са прехвърлени на издателя. Благодаря за обратната връзка!

  • Asen Karamfilov

   Някакъв проблем се явява при изпращане на коментар-излиза ми съобщение, че „коментара нямало да бъде изпратен“-не съм бил попълнил звездичковите полета?!?-няма такова нещо… Ако не желаете да отговорите на коментар,възползвайте се от българското -„право куме в очи“…

 4. Asen Karamfilov

  Приятелю,не съм в час с технологията на 21век,та ще ми трябва разяснение и помощ в този аспект . При регистрация с имейл и парола ми излиза съобщение,че „съм си бил сменил паролата преди четири месеца“- но аз не помня подобно действие да съм извършвал/пък й заради възрастта всичко,което променям,си записвам надлежно,но смяна на парола нямам.Моля за помощ…

  • Questo

   Привет, имате предвид паролата за достъп до имейла или паролата за друг акаунт (|Facebook, форум или нещо друго)? Обикновено онлайн услугите имат опция за забравена парола. Изберете нея и би трябвало на имейла си да получите линк/код за възстановяване на достъпа.

 5. Ani

  Здравейте! Можете ли да ми помогнете? Някак приятели получават съобщения по вайбър от моя акаунт, а аз не съм ги пращала. Разбирате каква сконфузна ситуация се получи. И аз не вярвам на очите си. Моят номер, моята снимка, но аз не съм ги пращала. Живея сама, а и във времето, в което са изпратени е нямало никой при мен. Влязох да видя дали има други активни устройства, но списъкът е празен. Мога ли да разбера какво, кой и как е успял да праща съобщения от моят акаунт. Наистина ми създаде проблеми това и няма как да се защитя.
  Ще съм Ви много благодарна ако можете да ми помогнете. Ако тази услуга е платена ми пишете.
  Благодаря предварително.
  Ани

 6. Галя Димитрова

  Моля за помощт-от вчера фейса ми е хакнат и нищо не мога да правя-не мога да пиша и публикувам имам роднини в чужбина и работя онлайн и от вчера всичко е блокирано -стана следобяд и досега нищо несе е променило-моля за помощ!!!

 7. Галя Димитрова

  Моля за помощт-от вчера фейса ми е хакнат и нищо не мога да правя- работя онлайн и от вчера всичко е блокирано -стана следобяд и досега нищо несе е променило-моля за помощ!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *