Меню Затваряне

Кой съм аз?

Здравейте, аз съм Христо и съм автор на Questona: малък блог за информационна сигурност.

Имам 13 години стаж в „Дневник“, „Капитал“ и българското издание на Forbes. През това време развих умението да пиша за технологии.

Сега използвам този опит, за да обяснявам сложните термини и понятия на прост език.

Съществува огромен дефицит на знание по отношение на информационната сигурност. Вярвам, че поне от части успявам да го запълня за 25 000 души, които всеки месец посещават Questona.

Контакт:

Можете да се свържете с мен на info @ questona (dot) com или по хипстърския начин:

LinkedIn_profile

В медиите

nova_logo24Sega_logo

Meet The Friends

”pravatami.bg”

Портфолио:

Архив от публикации във Forbes

Архив от публикации в „Капитал“

Архив от публикации в „Дневник“

Кой стои зад информацията?

Лекция, на която показвам колко лесно е да манипулираш медиите с изпращането на фалшиво прес съобщение. Случайно или не, точно един месец след лекцията някой изпрати фалшив имейл от името на „България за гражданите“, който безкритично беше публикуван като факт от много медии. Което пък доказа основната теза на лекцията.

8 Comments

 1. Николова

  Здравейте,
  Моля да ми отговорите на лично, по e- mail.
  Когато съм отбелязала телефонен номер за автоматично отхвърляне на разговор – Viber има възможност да изпраща текст и снимки.
  Как да огранича тази опция без да блокирам абоната във Viber.
  Благодаря предварително
  Хубав ден

 2. Роберт Петров

  Сайтовете на цялата медийна група WebGround – actualno.com, expert.bg, iwoman.bg и sportlive.bg копаят чрез Mineralt монети Monero

 3. Ink

  Здравейте,
  информацията във Вашия сайт е интересна, също и заглавията публикувани някога от Вас във Форбс. Но след като са свалени (форбс България вече не съществува), защо не ги публикувате тук или другаде, където е възможно?
  Ще ми бъде интересно да прочета.
  Останете със здраве!

  • Questo

   Здравейте, за съжаление не пазя копия от текстовете в списанието, а и не бих имал право да ги публикувам, защото правата са прехвърлени на издателя. Благодаря за обратната връзка!

  • Asen Karamfilov

   Някакъв проблем се явява при изпращане на коментар-излиза ми съобщение, че „коментара нямало да бъде изпратен“-не съм бил попълнил звездичковите полета?!?-няма такова нещо… Ако не желаете да отговорите на коментар,възползвайте се от българското -„право куме в очи“…

 4. Asen Karamfilov

  Приятелю,не съм в час с технологията на 21век,та ще ми трябва разяснение и помощ в този аспект . При регистрация с имейл и парола ми излиза съобщение,че „съм си бил сменил паролата преди четири месеца“- но аз не помня подобно действие да съм извършвал/пък й заради възрастта всичко,което променям,си записвам надлежно,но смяна на парола нямам.Моля за помощ…

  • Questo

   Привет, имате предвид паролата за достъп до имейла или паролата за друг акаунт (|Facebook, форум или нещо друго)? Обикновено онлайн услугите имат опция за забравена парола. Изберете нея и би трябвало на имейла си да получите линк/код за възстановяване на достъпа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *