Меню Затваряне

Профилът ми във Facebook е хакнат. Какво да правя?

Обновена на 25.03.2021 от Questo

hacker

Напоследък получавам сигнали за хакнати профили във Facebook от хора, които отдавна не са влизали в пощата си в ABV.

Тези потребители не са влизали в пощата си от поне 6 месеца. Може би не знаете, но ABV изтриват акаунти, които са били неактивни повече от 6 месеца. Ако акаунтът ви бъде изтрит по този начин, всеки може да го регистрира наново. Това означава, че новият собственик на практика разполага с вашия имейл адрес. Ако сте използвали този адрес, за да се регистрирате във Facebook, новият собственик на имейла може да поиска смяна на паролата на Facebook профила ви. Facebook ще изпрати имейл за смяната на посочения имейл адрес, който обаче вече не се контролира от вас.

Ето защо е важно да проверявате дали имейлът, с който сте се регистрирали във Facebook, все още е активен.

Има няколко неща, които биха могли да ви помогнат да си върнете хакнатия профил. За съжаление те невинаги работят. Ето защо е важно да спазвате добра киберхигиена: избор на силна парола, която се сменя периодично, използване на двуфакторна автентикация, използване на антивирусен софтуер с фишинг защита. Тези мерки могат значително да намалят риска от кражба на Facebook профила ви.

Но да предположим, че белята вече е станала.

В най-добрият случай хакерът не е променил имейла и паролата ви за влизане във Facebook. Това означава, че веднага може да влезете в настройките и да смените паролата си, така че натрапникът повече да не може да влиза. Смяната на паролата става от:

Settings and Privacy >

Settings >

Security and Login >

Login >

Change Password >

Edit

А ако хакерът е сменил паролата за Facebook акаунта? 

Facebook ви дава възможност да поискате смяна на паролата, без да влизате в профила си. Това става от линка „Забравена парола“ на началната страница на Facebook.

Ще получите код за възстановяване на достъпа на имейл адрес или като SMS (ако сте вписали мобилния си номер в профила).

А ако хакерът е сменил и имейлът за контакт?

Тогава трябва да докладвате акаунта си като откраднат, което става през този формуляр. Докладването на профила може да ви помогне да си го върнете. Facebook може да ви поиска документ за самоличност, преди да ви възстанови профила.

Другата опция е масово докладване на хакнатия профил. Това няма да ви върне достъпа до профила, но може да накара Facebook да го деактивира. Това е вариант, ако хакнатият профил бълва спам или създава други проблеми.

За масовото докладване ще имате нужда от помощта на други Facebook потребители. Обърнете се за помощ към приятели, близки, колеги и хора, които биха ви помогнали.

Всеки от тях трябва да влезе на хакнатия профил и от трите хоризонтални точки да избере

Find support or report profile >

Pretend to be someone >

A friend

Вие също си направете нов профил и от него докладвайте стария като фалшив. Става по същия начин, но вместо A friend избирате опцията Me. По този начин сигнализирате, че вие сте оригиналния собственик на хакнатия профил.

Работи ли докладването на хакнати профили?

За съжаление не всеки път. Facebook преценява във всеки отделен случай дали да предприеме действия.

Възможно е да изпратите документ за самоличност, потвърждаващ самоличността ви, и въпреки това да не си върнете профила

Възможно е много хора да докладват хакнатия ви профил, но той да не бъде свален.

Ето какво показва опитът на хора за ефективността на двете процедури. Коментарите им са взети от Facebook група, скрил съм имената им.

Репортването не върши работа – понастоящем почти всичко се „оценява“ от ботове…Миналата седмица репортвахме явно фалшив профил на позната, който я злепоставя професионално, и пак така – „няма нарушени комюнити стандарти, бегайте!“… Въобще да се разправяш с Facebook е умряла работа!

Facebook започнаха да не обръщат внимание на някой уж техни правила било то за име, присвоен профил и т.н. Тяхната идея е да има повече потребители, понеже започнаха и с видео реклами и доста фирми започнаха да рекламират при тях.

Нищо не можах да направя. Събери хора и докладвайте масово, въпреки че при мене не свърши работа (потребителят неуспешно е опитал да докладва фалшив профил на роднина)

Няма оправия с репортите. Не се ли направи някакъв mass report (като този тук) – нищо не се случва. Нямат интерес от това.

Репортване не помогна. Намерихме IP адреса, от някакво бургаско село. И нищо.
Направих пост като тагнах стария профил, за да видят всичките ѝ познати и да го махнат. Пихме една студена вода и толкова.

Какво работи според някои потребители

Ето какво върши работа според хора, които са изпадали в подобна ситуация. Имайте предвид, че не заставам зад казаното по-долу, това са само чужди мнения на потребители.

Прави се нов профил, всички приятели от стария репортват стария, че принадлежи на „новия“. Два съм връщал така, един не. Но не просто репорт, а репорт, че е вашият стар, има го като опция специална, да изберете конкретен човек.

Единственият ви вариант е да пробвате с „забравена парола“ и после „нямам достъп“ и тнт. Има вариант в който да ви поиска да изберете 6 приятеля на които да прати код и след това с тези 6 кода да си върнете достъпа. Другият вариант е да докажете, че профилът е бил на майка ви, предоставяте стар e-mail, телефон, който е бил свързан с профила, име, парола и тнт.

Подобни статии

344 Comments

  • Вера Димитрова

   То тази форма добре но така или иначе иска и алтернативен имейл на който да изпрати възстановяване на парола.
   Проблема е, че на племенника ми осмен че му откраднаха фейсбук профила и имела му хакнаха и няма достъп до тях. Линка, който сте посочили не свързва с администратори и не предлага докладване и изтриване на хакнатия профил. И от фейсбука му продължава да се ръси безразборно спам…

   • Martin

    Zdraveite izvinqvam se predvaritelno che pisha na „shlokavica“ Haknaha mi facebooka i maila polzvam Abv.bg pisah im nqma otgovor probvah opciqta s priqteli i tam pishe da vuveda nov email ili telefonen nomer vuvedoh telefoniq nomer i veche chakam ot 1 den i oshte nishto imam obache edin + Facebook prez telefona mi e oshte vkluchen facebooka no nemoga da promenq parola ili email zashtoto purvo mi iska nastoqshta parola . Moga li ponqkakav nachin da si pomogna prez mobilniq facebook

    • Questo

     Здравейте, неприятна история… За съжаление щом хакерът е сменил паролата мобилният Facebook няма да ви помогне, защото, както сам казвате, иска първо да въведете настоящата парола. От други потребителски коментари знам, че връщането на профил при сменена парола и имейл е тегава работа и често завършва неуспешно. Дано при вас нещата се развият добре

 1. Questo

  Да, за съжаление при вас се е развил най-лошия сценарий…Когато докладвате профила на племенника си и Facebook ви предложи да ви изпрати нова парола по имейл, пробвайте с I no longer have access to these. Появява се ново поле, което ви предлага да въведете нов имейл адрес, на който Facebook да се свърже с Вас. Въведете имейл, до който имате достъп. Проблемът, поне доколкото знам, е, че тази комуникация отнема време.

  • Mira Petrova

   Здравейте,
   Моят профил също беше хакнат преди няколко дни, както и електронната ми поща.
   Успях да си възвърна достъпа до пощата. Мислих, че и с фейсбук профила ми също ще стане, защото вместо пощата в графата потребителско име пробвах с телефонния ми номер. Пратиха ми линк за потвърждение и когато се опитах да се логна ми изписа, че трябва да изчакам 24ч и след това ще мога да се лог-на. Но след 24часа отново не успях, изписа ми, че този телефон вече съществувал.
   Пробвах с нова поща, но когато избера I no longer have access to these и въведа новият си и-мейл не ми изпраща мейл за потвърждение. Каква е причината? Какво мога да направя в този случай? На останалите ми приятели им излиза, че профилът ми е изтрит?!?!

  • Questo

   Мария, за докладване на откраднат facebook профил използвайте https://www.facebook.com/hacked. Най-напред Facebook ще Ви попита да предоставите последната парола, с която сте имали достъп до профила си. От там нататък следвайте инструкциите. Във Вашия случай ще се наложи да отметнете и опцията, че вече нямате достъп до имейла си. Колкото до имейла – трябва да уточните каква услуга ползвате. Ако е Gmail, следвайте инструкциите тук: https://support.google.com/mail/answer/50270?hl=en . Ако е abv.bg, ще се наложи да се свържете с екипа на АБВ, ето форма за контакт: https://passport.abv.bg/j/form_help.jsp Те може да поискат да удостоверите самоличността си с копие на лична карта (или поне съм чувал за такива случаи)

   • SILVIQ

    Да даже той ми сменя пароли и всички приложения социални мрежи са под лиценз с отворен код

 2. Mira Petrova

  Здравейте,
  Моят профил също беше хакнат преди няколко дни, както и електронната ми поща.
  Успях да си възвърна достъпа до пощата. Мислих, че и с фейсбук профила ми също ще стане, защото вместо пощата в графата потребителско име пробвах с телефонния ми номер. Пратиха ми линк за потвърждение и когато се опитах да се логна ми изписа, че трябва да изчакам 24ч и след това ще мога да се лог-на. Но след 24часа отново не успях, изписа ми, че този телефон вече съществувал.
  Пробвах с нова поща, но когато избера I no longer have access to these и въведа новият си и-мейл не ми изпраща мейл за потвърждение. Каква е причината? Какво мога да направя в този случай? На останалите ми приятели им излиза, че профилът ми е изтрит?!?!

  • Questo

   Какво точно виждат приятелите ви? Могат ли да отворят адреса на вашия профил? Или излизате в техния friendlist, но със съобщение, че профилът е деактивиран? Възможно е профилът ви да е блокиран от съображения за сигурност и затова приятелите ви да не ви виждат (това се случва точно когато сте сменили имейл и се опитвате да влезете със стария). Това, което ми идва на ума е, че Facebook предоставя възможност да докажете самоличността си чрез копие на лична карта. Става през тази форма: https://www.facebook.com/help/contact/319547548123767 За съжаление нямам опит с тази бланка и не мога да ви кажа дали и в какви срокове ще ви помогне.

 3. Мира Петрова

  Здравейте,
  Благодаря за отговора! 🙂
  Приятелите ми не ме откриват във Фейсбук, а на съобщения с мен им изписва следното: „Това съобщение временно е премахнато, докато потвърдим акаунта на подателя.“
  Може би ще пробвам да сканирам личната си карта и да я пратя на този линк, който сте ми пратили.
  А знаете ли дали има телефон за Фейсбук Съпорт? Или офис за подобни неща в България?

  • Questo

   Това е странно. Изглежда, че профилът ви е временно блокиран – това се случва именно когато го докладвате за откраднат. В такъв случай би трябвало да може да влезете с новия мейл и да въведете рожденната си дата, за да възстановите достъпа си. За съжаление Facebook избягват контакт по телефон с потребители и нямат съпорт център в България. Това с личната карта също няма да свърши работа. От това, което ми казвате, разбирам, че Facebook разпознава мобилния ви номер, но по някакъв начин отказва да довърши идентификацията на профила.

 4. Мира Петрова

  А сега на същия чат-прозорец вместо по-горе посоченото съобщение излиза „This message is no longer available because it was identified as abusive or marked as spam.“ ….::?

 5. Mira Petrova

  Здравейте,

  Все пак попълних изискванията на линк-а, който ми изпратихте.
  Не знам какво да направя. Опитах и с опцията да ме разпонае приятел.
  Нищо не са получили все още.

  Вече не ми изпращат ноутификейшъни, когато подам нов и-мейл за смяна на парола – да не би да съм блокирала тази опция от прекалено често пробване?
  Имате ли идея към кого мога да се обърна за помощ? :/

 6. Slance

  От няколко дни не мога да си вляза във фб профила. Когато опитвам да сменям парола за достъп казва, че става грешка и така многократно. Какво да правя? Помогнете ми!

  • Questo

   Slance, ако въобще не можете да влезете в профила си, вероятно е хакнат – някой е разбрал паролата ви, влязъл е в профила и е сменил паролата с нова. ОПитайте да си възстановите профила с тази бланка https://www.facebook.com/hacked

   • qsi isaeva

    pri men ne stana pak sy6toto mi dade imam tvyrde mnogo li4na informaciq a i priqteli te mi 6te si pomislqt 4e sym az nqkoi ot tqh gi predupredih no drugi ne mojah za6toto sa v 1 feizbuk az imam dva i mi e mnogo pritisneno sigurna sym 4e mi e haknat za6toto ot sno6ti mi pravi taka a kogato se opitvam da si vlqza za da go proverq mi dava sy6toto syob6tenie 4e ne stava da opitam po kysno 4e tvyrde 4esto opitvam a parolata mi e sy6tata ne sym q smenqvala

 7. Questo

  Как успяхте да смените паролата си, след като не можете да влезете в профила си?

  • Questo

   Започнете с докладване на профила. Става от https://facebook.com/hacked . В зависимост от това колко умен е хакерът може да си върнете профила, а може и да не може и да се окаже, че няма как да го изтриете.

 8. Radostina

  Много Ви моля ако може да ми помогнете не мога да вляза в фб защото ми блокираха пощата в абв пише невалидно потребителско име как мога да вляза с новия имейл в фб имали начин

  • Questo

   какво имате предвид под „блокираха пощата“? Не можете да влезете в пощата си или с имейл адреса си не може да влезете във Facebook

 9. Tsveti

  ЗДравейте!
  От вчера при опит да се логна във ФБ ми изписва следното:
  Your account was sending spam and that is why it is temporary blocked. To unlock the account you must prove that you are a real person and not a robot by filling the following simple verification procedure.
  Веднага след това ми дава полета за въвеждане на данни за кредитна карта?!?!?! имена, кодове на картата и т.н.?!
  Възможно ли е?

  • Questo

   Здравейте, извинявам се за късния отговор! Facebook не би трябвало да изисква никаква информация за вашата банкова сметка като код за достъп, особено ако „достъпът е блокиран“! Не ги предоставяйте при никакви обстоятелства. По начина, по който го описвате, вероятно е измама. Попитайте приятел дали вашия профил публикува съобщения във Facebook. Ако е така, вероятно профилът ви е хакнат. В такъв случай трябва да го докладвате. Но фактът, че изобщо ви се искат данни за кредитна карта подсказва, че по скоро имате малуер на компютъра.

 10. Questo

  СИмона, влезте в профила си, от там в Settings>General>Password>Edit. Въведете нова парола и запазете промените. Изберете силна и трудна за отгатване парола. Бихте могли да използвате някои от тези инструменти, за да си изберете по-добра парола: http://questona.com/password-hacking/

  Ако използвате една и съща парола за Facebook и за електронната поща, сменете и паролата на имайла.

  За да избегнете подобни проблеми в бъдеще активирайте Login Notifications и Login Approvals във Facebook. Намират се в Settings>Security. По този начин Facebook ще ви предупреждава всеки път, когато някой се опита да влезе в профила ви от непознато устройство.

 11. биляна

  Здравейте! Хакнаха ми абв пощата и фб. Не получавам код и на телефона, явно са променили нещо и там. Говорих с офиса на абв и временно ми блокираха пощата, т. като потвърдих данните си. Докладвах, че не помня да съм променяла паролата на фб и заключиха акаунта, докато ми помогнат да си го върна, но когато напиша нова поща и избера 3-ма приятели, които уж трябва да получат код, а аз- инструкции на пощата, нищо не се получава. Опитвам от близо седмица и нищо. Има ли начин да си върна акаунта или да го премахна. В момента е като несъществуващ и не може да се докладва, но нз до кога?

  • Questo

   Здравейте, профилът ви вероятно е блокиран от Facebook, затова не го откривате. Трудно ми е да ви дам съвет, защото политиката на Facebook в такива случаи е доста объркана. Говорихте ли с вашите приятели? Това е важно, за да очакват известия от Facebook. Ако не са получили нищо, не мога да ви посътвам нищо друго освен да почакате още малко.

 12. Nedka Arabadgieva

  Здравейте, днес 3 ден, съпругът ми не може да влезе в профила си в ф. бук. Съмнявам се, че са присвоили групата му, която беше много популярна и са блокирали и профила му.Аз следвах вашите упътвания по стъпки, но за съжаление, профила не е активен. Смених и паролата, но щом кликна за влизане , профила изчезва. Съобщенията идват в АБВ поща.
  Моля ви , ако е възможно да помогнете, защото профилът му беше много активен и при нова регистрация, освен групата ще изгуби и приятели.

  • Questo

   Какви точно съобщения получава? Вероятно Facebook е блокирал временно профила и ще изисква да оптговори на определени въпроси, за да му върне достъпа.

 13. Violeta Marinova

  profilat mi v faceboook e zaklu4en i mi iska dokument za samoli4nost izpartih snimka na li4nata karta i polu4ih otkaz iska mi druk dokument neznam kakav pomognete mi

  • Questo

   Здравейте, за съжаление не мога да ви дам някакви допълнителни инструкции. Възможно е да има някакви несъвпадения между името в личната карта и името в профила и затова да ви е отказан достъп, но не мога да знам със сигурност, тъй като не съм запознат с политиката на Facebook в подобни случаи.

 14. Teda

  Не мога да вляза с профила си във Фейсбук от телефона. По-точно не виждам “ Стената“ От друг телефон също не става. От компютър няма проблем

 15. Елица

  Здравейте, не съм сигурна дали въпросът ми е за тук, но никъде другаде не мога да намеря адекватна помощ.
  Става въпрос за този случай – името ми във фб дълго време не беше реалното ми име, вчера искаше да го сменя, като попълня ново име и фамилия, както и да кача снимка, направих нужното, изпратих го и получих съобщение, че трябва да изчакам имейл, в който въпросното име да бъде потвърдено или съответно не. Такъв имейл обаче не получих затова опитах втори път. Свързах се с приятели по друг начин и те ми казаха, че всичко свързано с профила ми е изчезнало, снимки, тагове, коментари, страници, абсолютно всичко. Информираха ме, че abv понякога има проблеми с получаването на писма от някои сайтове и ме посъветваха да я сменя с gmail, направих го. Въпросът ми е имате ли някаква идея дали въобще има шанс профилът да бъде възстановен и това попринцип нормално ли е да се случва?

  • Questo

   Здравейте Елица, за съжаление Facebook е блокирал профилът ви. От оплаквания на други потребители знам, че това се случва понякога. Едно от основните предположения е, че някой е докладвал профила ви при смяна на името. Дали обаче наистина това се е случило няма как да знаете. Веднъж щом профилът ви е блокиран, връщането му става доста трудно, но не и невъзможно. Ако разбирам правилно сте получили имейл от Facebook, в което ви съветват да смените адреса за кореспонденция, което е добър знак – означава, че нещо все пак се случва. Заредете се с търпение, защото подобни случаи трябва да се обработват ръчно от служители на Facebook и отнемат време.

 16. Десислава Николаева

  Здравейте, не мога да вляза в ФБ от вчера следобяд, изписва ми , че профила е временно заключен. Разпознавах приятели по снимки, но пак ми дава грешка и надпис, че се работи по въпроса. Смених паролата с нова , но пак не мога да вляза. Дали ще се оправи проблема с изчакване, защото някъде прочетох, че са необходими 24 часа? Или трябва друго да се направи?

  • Questo

   Здравейте Десислава, много неприятен проблем. За съжаление не мога да ви помогна с нищо, освен да ви посъветвам да изчакате реакция от страна на Facebook.

 17. Виктория

  Здравейте, преди няколко часа ми хакнаха фаейсбука и имейла в абв. Опитвах какво ли не, как мога да се свържа с абв.бг ,за да ми блокират пощата и евентуално с фейсбук ,за да си върна профила. Дори си писах с човека, който ми го е хакнал и ме изнудва да пращам снимки, за да ми го върне, но това няма как да стане .

  • Questo

   Здравейте Виктория, правилно сте решили да не изпращате снимки. Какво може да направите от тук нататък?

   1) Свържете се с екипа на Нет инфо – компанията, която притежава abv.bg. Доколкото си спомням те могат да ви възстановят достъпа до пощата, ако им предоставите копие от личната си карта (поне така беше преди). Ако хакерът не е особено съобразителен, той вероятно все още използва вашия имейл акаунт, за да се логва в профила вив във Facebook. Което пък означава, че ако си върнете достъпа до пощата, бихте могли да си върнете и профила.

   1) Докладвайте профила си за хакнат през тази форма facebook.com/hacked . Процедурата е тегава и няма никаква гаранция, че ще си го върнете, но все пак е по-добре от нищо.

 18. Мая

  Аз имам следният проблем: някой е свалил снимки от личния ми профил във фейсбук и е направил нов мой профил с тях. Става приятел с приятелите ми и аз не мога по никакъв начин да го спра. Може ли да ме посъветвате какво да направя, че да изтрия този фалшив мой профил?

 19. Булстрансен

  Здравейте, имам проблем с фейсбука и по- точно: паролата и потребителското име са наред но като ги въведа ми излиза празна страница, а отгоре излиза това:https://www.facebook.com/login.php?login_attempt=1. Дали е хакнат и какви мерки могат да се предприемат. От 18 часа не се отваря вече. :/

 20. VESV

  Zdraveite,

  vchera nyakoi mi otkradna abv poshtata saotvetno i facebook profila. Za sujalenie ot ekipa na netinfo mi kazaha che poshtata e blokirana, no nyama shans da mi ya varnat, zashtoto nyama kak da dokaja samolichnostta si (vavela sam druga data na rajdane v abv). Opitvam da si vazstanovya facebook profila, no za sajalenie tozi koito go otkradna mi e premahnal vsichki zashtiti- alternativen e-mail, doverenite priyateli i t.n. Opitah mnogokratno da go vazstanovya- dokladvah, pratih kopie na lichna karta, dadoh nov e-mail, no vse oshte nyamam nito kodove, nito instrukcii, nito nishto. Ima li izobshto vazmojnost da vazstanovya profila?

  • Questo

   VESV, много труден въпрос. На база на това, което знам от опита на други потребители с хакнати профили, шансовете да си върнете профила са минимални. Вероятно вече сте опитали, но ако през facebook.com/hacked въведете старата си парола, профилът ви би трябвало да бъде блокиран, за да не го използва никой. Тъй като обаче не е ясно колко неща е подменил хакерът, блокирането може и да не сработи. Ако старият ви профил показв анякакв аактивност, най-добре е да помолите приятелите си да го докладват и да бъде изтрит, за да се избегнат злоупотреби.

   • VESV

    Да, профила е блокоран вече, но въпроса ми е ще ми обърнат ли изобщо внимание от фейсбук за да го възстановя или просто да го прежаля и да си направя нов профил 😀 Все още продължавам да опитвам да го оправя, но накрая ми изписва, че трябва да получа e-mail с инструкции, който така и не получавам. А и реално пощата която ползвам за фейсбук вече е невалидна.
    И също не знам дали тук е мястото да попитам, но ако имате представа- какви са шансовете да разбера кой ми нахлу така в личното пространство? 😀
    Благодаря Ви 🙂

    • Questo

     Доколкото знам Facebook обработва такива заявки ръчно, така че ако отговор има, той може да се забави: понякога със седмици.

     По принцип хакерът може да бъде открит, но е доста трудно, а ако е бил достатъчно съобразителен да ползва защита, проследяването става почти невъзможно. За целта трябва да е види от какъв IP адрес е влизано в профила ви – информация, която предвид обстоятелствата Facebook предоставя при поискване от разследващите органи, т.е. трябва да подадете жалба в полицията. Както виждате, процесът става доста сложен и бюрократичен; вие преценете дали си струва.

 21. HP

  Здравейте!Вчера ми беше хакнат имейла,след което и фейсбук!За щастие аз се усетих на време,бяха писали на мои приятели,искали са им дебитни карти,пари и т.н.,разбира се все едно че аз ги искам!Веднага промених пароли,имейл нов,направих си и тази функция,когато някой иска да влезе в профила ми от друго място,да получава известие с код на телефона,при който като го впиша,тогава да допуска до профила ми!Но,днес изведнъж получип такъв код,някой е пробвал да влезе значи!Смених си паролите на всичко,нов имейл дори!Но ме е страх все още,какво да направя още,за е по-сигурно?!

  • Questo

   Здравейте, поздравления за адекватната реакция! Правилно сте направили, че сте сменили имейла си с нов. По принцип кодовете на телефона са доста полезна защита. Засега може да не правите нищо. Но ако отново получите код, това означава, че някой знае и новата ви парола, което пък означава, че може би е инсталирал на компютъра ви софтуер, който следи какво въвеждате с калвиатурата. В такъв случай бихте могли да пуснете едно сканиране с антивирусна програма, за да видите дали няма да открие нещо.

 22. HP

  Нищо не открих!Надявам се да няма повече,но ако има пак ще пиша!Благодаря за бързия отговор!

 23. Цвети

  Здравейте, преди около месец някой ми разби abv-то, направих си аз gmail (след като брат ми, ми каза колко съм глупава да имам абв поща)и си размених около 7/8 мейла със съпорта на абв и накрая общо взето ми казаха, че могат да разберат паролата ми, но няма да ми я кажат, защото не знаят и няма как да им докажа, че това съм аз, което е абсурдно, защото аз съм използвала вярна инф. (дата на раждане, имена). След което смених паролите поне на местата, за които се сетих и вчера както си седя на работно място един приятел мепита в ФБ защо му звъня на месинджъра, а аз не си бях пипала телефона поне 10 мин. …..пак си смених паролата, направих и проба със изпращането на код до телефона при влизане от непознато устройство, но въпроса ми е, като си сменям паролата, изпраща ли мейл на откраднатата ми поща със новата парола, дали мога да разбера дали продължават да влизат в откраднатата поща и последно, опитах да сменя мейла, с който влизам в ФБ, но ми изписа че нещо от рода, че ми е блокирана опцията – защо? 🙂 Много ще се радвам, ако някой може да ми даде отговор.

  • Questo

   Цвети, бихте ли копирали точния текст на съобщението за блокирана опция? Трябва веднага да смените адреса, с който влизате във Facebook, с такъв, до който никой няма достъп. Преди в абв.бг имаше опция да видите от кои IP адреси е влизано в пощата ви. Така лесно се разбираше, ако е влизано от чужд адрес. Сега обаче с изненада откривам, че тази опция вече я няма (или поне аз не я видях). Вече писах на съпорта им и когато имат повече информация ще се включа отново.

 24. Deniz

  Един прекрасен ден влезнах в профила си на заведението което сменихме името и бях сменил името и на профила влизам и от Facebook искат да сменя името си попълних данните и мина вече месец всеки път като влезна това ми излиза в профила имам само една възможност да излезна.. Thanks For Your Help
  We’ll take a look at the documents you submitted and get back to you. If we need more help confirming your name, we’ll reach out for additional documentation.
  Иначе на емайла на профила получавам от групата известия която е свързана към профила който беше спрял

 25. Zuska

  Здравейте,
  Профила ми е бил докладван и сега и блокиран и не може да се влезе в него. Как мога да го възстановя?

  • Questo

   Здравейте Зуска, обменихме няколко изречения във Facebook, но най-общо казано в момента нещата са в ръцете на Facebook

 26. Deny

  Здравейте..лигата съм във фб,но виждам разни промени в профила ми..опитах се да сменя паролата си,но не ми приема старата..опитах чрез имейла, но се оказа, че и там не мога да вляза..а всяка промяна,която искам да направя,е свързана с писане на старата парола,която юи изписва,че е невалидна

 27. Tsvetomira

  zdraveite xaknaxa mi profila v fb izpolzvax pomo6t ot trima priqteli kato do momenta samo na ediniq izpratixa nqkakuv kod.trqbva li da 4akam i na drygite dvama priqteli da izpratqt ne6to i da mi kajete ako moje posle kude da vuveda tezi kodove za da si vurna dostupa do profila.blagodarq

 28. Galatea

  Здравейте! Хакнаха ми профилът в абв ,след което и във фейсбук през Април.Обърнах се към компютърен специалист ,но той не успя да ми помогне.След това писах на абв и на фейсбук ,но и те не успяха да ми помогнат.Успях да деактивирам профилът ми ,но искам да си възвърна достъпът до фейсбук.Ще съм Ви безкрайно благодарна ако ми помогнете по някакъв начин.

  • Questo

   Здравейте, какво имате предвид под „деактивирам“? Обикновено деактивирането става след като вече сте влезли в профила си, а вие казвате, че не сте имали достъп до него. Да не би да имате предвид, че профилът ви е бил блокиран?

 29. tsvetomira

  sled kato startirax procedyra za vru6taneto mi na xaknatiq fasebook profil 4rez trima moi priqteli izpratixa samo na ediniq kod i ve4e dve sedmici minaxa na drygite dvama ne sa pratili ni6to.kazvate 4e trqbva da imam tri koda sled kato gi poly4a eventyalno kak i kude da gi vuveda kakva to4no e procedyrata ne mi stana qsno ako moje da mi obqsnite.Blagodarq

 30. Петя

  Facebook ми е правен от телефон смених си емейка от телефон но след като го смених немога да си вляза във facebook но имам месенжер мога ли да си го оправя моля помогнете

  • Questo

   Петя, какво съобщение излиза, когато се опитате да въведете новия имейл? Опитахте ли да си смените паролата?

 31. Reina

  Здравейте, миналата вечер имах изключително неприятен посетител, от профила на приятеля ми беше влязъл някой и пишеше изключително неприлични неща така да се изразя, на сутринта приятелят ми влезе в профила си но чата му с мен от вечерта е бил изтрит, в последствие открих, че и от моя профил точната хронология е била изтрита, сменихме паролите си, но се притесняваме, че може да се повтори, а не знаем как да го предотвратим.

  • Questo

   Привет Реина, ето няколко бързи препоръки:

   1. Ако паролата ви за Facebook (преди да я смените) е съвпадала с тази на мейла ви, сменете и паролата за мейла. Така хакерът няма да може да влиза в пощата ви, откъдето би могъл да поеме контрол над профила ви във Facebook. Дори бих ви посъветвал направо да смените имейла, с който влизате във Facebook, за по-сигурно.
   2. Активирайте двустъпкова идентификация, ако още не сте. Когато е активна, тя ограничава достъпа до профила ви от непознати устройства. Например ако Иванчо Хакера иска да влезе в профила ви – дори и да знае вашата парола – системата няма да го допусне, преди Иванчо да въведе код за достъп. Обаче този код за достъп се получава на вашия телефон и няма как никой друг освен вас да го види. И накрая Иванчо, независимо че ви знае паролата, не може да влезе в профила ви.

   Ето инструкции как се активира тази опция: http://questona.com/facebook-login-approval/

 32. Илияна Иванова

  Здравейте! Вчера фб-ка ми беше хакнат беше ми сменено името, паролата и номера за радост успях да си ги възтановя, но името не успях помогнете ми да го сменя пише ми, че може чак след 60 дни а неискам да чакам толкова след като името не е мойто… Моля за помощ и благодаря предварително.

  • Questo

   Привет Илияна, може би тази бланка ще ви е полезна: https://www.facebook.com/help/contact/245617802141709 . Използва се, за да промените името си, ако в него има някаква грешка или е настъпила законова промяна (например сте се омъжили). Би трябвало така да промените името си, без да чакате 60 дни, но ще трябва да предоставите копие от документ за самоличност. Обърнете внимание също така, че не съм я пробвал лично и нямам идея дали ще работи за България.

 33. BG

  Когато влезна в Facebook ми изписва грешна парола , а тя е вярна на 100 % .
  Или нещо подобно беше. На Gmail също е така. Според мен профилът е деактивиран или нещо подобно. На кой да пиша за Gmail ? И за Facebook.

  • Questo

   По принцип Facebook има опция да смените паролата си при подобни проблеми (https://bg-bg.facebook.com/login/identify). Но фактът, че ви излиза съобщение за грешна парола едновременно на Facebook и Gmail може да означава, че проблемът е в клавиатурата. Проверихте ли дали е изключен Caps Lock? Каква е езиковата настройка – да не би да сте на Phonetic или БДС?

 34. Лили

  Здравейте искам да попитам ип адреса ли ми е хакнат или са ми пратили зловреден софтуер,защото профила ми постоянно е хакнат.
  Смених имейла си също така паролата си и отново ми го хакнаха.
  Накрая направих нов,който не бе с мое име и отново го отвориха.
  Ще се радвам на съвет.Благодаря предварително.

  • Questo

   Здравейте, от описанието, което давате, би могло да се предположи, че имате инсталиран кийлогър. Това е софтуер, който следи всичко, което въвеждате на клавиатурата си – включително пароли – и ги изпраща на трета страна. Ако имате антивирусна програма – пуснете я да сканира компютъра. За съжаление антивирусните програми невнаги откриват кийлогъри.

   • Лили

    Много благодаря за отговора.Педположих,че е това и да програмите не засичат абсолютно нищо.Искам да попитам има ли някакъв начин да се премахне този софтуер,защото за съжаление няколко от устройства ни са заразени.Стигнах до този извод,защото с което и да е от устройсвата след като променим паролите си профилити ни отново са хакнати.

 35. Questo

  За съжаление няма как да спрете разпространението на вашия номер, освен да го смените. Колкото до профила, защо не опитате да си го върнете или поне да го блокирате? Влезте на facebook.com/hacked и се опитайте да се идентифицирате.

 36. Вероника

  Здравейте. Моят проблем е следният – направих си фейсбук акаунт, но забравих да потвърдя имейла си. След това си свалих месинджър и си въведох данните, но ми изписа, че имейла не е потвърден и аз влязох и го потвърдих, след което се създаде друг фейсбук акаунт с моето име. Той е с имейла, с който регистрирах първият си акаунт и в момента не мога да вляза в първия си акаунт, защото не му знам имейла. Как да постъпя? И ако случайно няма начин да си вляза в профила, има ли шанс той автоматично да се изтрие?

   • Questo

    Привет Вероника, грешката е моя, понякога в бързаната пропускам да прочета отделни коментари. Бихте ли уточнили с какво „новия“ профил се различава от стария? Липсват ли профилна снимка, данни, които сте попълнили, или приятели, които сте добавили? Един от вариантите е просто да продължите да ползвате новия си профил, който е активиран след като сте потвърдили имейла си. Друг вариант е да се обърнете към Facebook с този формуляр https://www.facebook.com/help/contact/174964429275926 който се използва при проблеми с активирането на Facebook профил.

    • Вероника

     Ами двата профила се различават по това, че в новия профил няма нищо друго, освен дата на създаване, а в стария има профилм снимка, корица, приятели. Ще се обърна към Facebook чрез формуляра, който сте ми пратили, но не знам кое по-точно да избера – ако избера I got an error using the confirmation email, какво ще се изисква от мен?

     • Questo

      Може би е по-удачно да използвате опцията Other, под нея има поле, в което да обясните какво точно се е случило.

 37. Aaa

  Здравейте, вече два пъти ми се случва да ми се влиза в профила и ми казват приятели. Как мога да разбера IP адреса, защото имам подозрения кой може да е

  • Questo

   Привет, прочетете тази статия, може да откриете нещо полезно като за вас. Като цяло трябва да активирате известията за влизане от непознати устройства. При тези известия има възможност да видите ИП адреса на непознатото устройство.
   http://questona.com/koi-e-vlizal-v-profila-mi-vav-facebook/

  • Questo

   Gala, имате ли все още достъп до профила си? Ако имате, влезте и сменете паролата за достъп. След това проверете какви приложения са активирани в профила ви. Възможно е без да знаете да сте инсталирали приложение, което автоматично качва порно материали в профила ви. Прегледайте за непознати приложения, които не помните да сте качвали.

   Ако нямате достъп, докладвайте профила за хакнат: https://www.facebook.com/hacked

 38. ирина

  имам проблем.мой приятел ми направи фейсбук направи ми поща и всички пароли за пощата и феиса ми ги е сменил и в момента контролира фейса ми а аз съм безсилна.Моля помогнете ми.какво мога да направя

  • Questo

   Ирина, опитайте да си поискате профила обратно през facebook.com/hacked. Дори и да не го възстановите, facebook би трябвало да го блокира, така че да не се злоупотребява с него.

 39. Sani Ivanova

  Блокиран ми е профила. Разпознавах публикации от приятели. Всеки път се справях правилно . Защо не се разблокирва профила ми?Защо изобщо ми е блокиран профила?

  • Questo

   Сани, възможно е някой да се е опитвал да влезе в него, използвайки опциите на Facebook за възстановяване на достъпа. Обикновено в такива случаи Facebook заключва профила от съображения за сигурност. За съжаление няма кой знае какво да правите, освен да следвате инструкциите от Facebook

 40. B

  Копирам следното нещо на приятел:
  ,,Някой ми е влезнал в профила. В момента се представя за мен. Качва и мой снимки и се представя за мен . Приятелите ми се заблуждават , че съм аз. Какво да правя?“

  • Questo

   Сещам се за два варианта: Използвайте facebook.com/hacked, за да докладвате профила за хакнат, или го докладвайте, като отидете на самия профил, натиснете бутончето с трите точки и изберете Report. Там има опцията This is a Fake Account и ако няколко души докладват профила, Facebook би трябвало да го затвори. За съжаление вероятно приятелят ви ще изгуби информацията, която е качил досега.

  • Маргарита

   Здравейте, сина ми вече втори път явно накой го докладва и сега профила му е блокиран. Как моге да го възстанови?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *