Меню Затваряне

Viber FAQ

Обновена на 04.11.2016 от Questo

Тази страница събира на едно място всички читателски въпроси, свързани с Viber. Старая се да отговарям, когато имам възможност и необходимите познания.

Обърнете внимание, че не съм част от екипа на Viber и нямам задълбочени познания за технологията, използвана от приложението. За въпроси и препоръки е най-добре да се обръщате първо към съпорт центъра на Viber.

 

Подобни статии

1 234 Comments

 1. Сийка

  Здравейте,някой знае ли как се отблокира вайбър ? Направих група с много гости и дали затова ме блокираха е също странно .Ако някой може да помага МОЛЯЯЯЯ! Благодаря ви предварително !

 2. Бояна

  Здравейте, инсталирах вайбъра на приятеля ми на компютъра. Хванах откъс от един скрит чат, бихте ли ми казали как се е получило? И още един въпрос. Той изтри този абонат и чата с него от телефона си, но остана хронологията на компютъраа. В началото изписваше че контакта не е добавен към указателя, а сега изписва кога е онлайн. Но не го намирам във вайбър контактите. Бихте ли ми обеснили, защо сега изписва така, защо не се е изтрил чата от компютъра и ако е още в контактите му, защо не го виждам? Възможно ли е да си пишат на друго място?

  • Questo

   Привет, не съм служител на Viber и не мога да се наема да отговарям на тези въпроси, тъй като нямам необходимите познания.

 3. Dani

  Здравейте, бях включен в група във вайбър. Реших да хайдна групата с пин код, и сега получавам известия, а не намирам групата за да ги прочета. Как мога да реша проблема?
  Благодаря

 4. Пуфи

  Здравейте, бих искала да знам как мога да получавам чата на друг абунат когато той си пише.Чата му е скрит с код има ли въобще начин да го следя?

  • BMW

   Пуфи,
   Гледам че твоят въпрос е зададен абсолютно по същия начин и със същите правописни грешки и от „Аз“ и поради тази причина разбирам, че си един човек, представил се с две имена. Преди да ти хрумне идеята да следиш чужд чат, би било добре да научиш, че се пише абОнат….а и да осъзнаеш, че да следиш и четеш чужда кореспонденция не е сред достойните човешки постъпки.

 5. Аз

  Здравейте, бих искала да знам как мога да получавам чата на друг абунат когато той си пише.Чата му е скрит с код има ли въобще начин да го следя?

 6. Али

  Здравейте.Инсталирах си Вайбър на телефона,но когато ми прати код за активиране на програмата ми изписва,че кода е грешен да опитам пак 🙁 Смених кода няколко пъти ,но нищо.Какво да правя?

 7. катерина

  Здравейте, моя въпрос е следния. Имам инсталиран вайбър и месинджър и на двете приложения при разговор като включа камера отсреща спират да чуват гласа ми и след това дори и да затворя камерата ,говора не се възстановява ,пробвах от настройките и на двете приложения да променя нещо ,но уви не се получава . вие можете ли да ми дадете някакъв съвет ? Благодаря ви !

 8. Ан

  При мен, докато си водих таен чат с включен таймер всичко беше нормално. Но в един момент съобщенията, които искам да изпратя до другия вайбър не искат да се изпратят. Стоят в червено и едно кръгче по средата ако е снимка, ако е текст от ляво кръгче, което показва, че не е доставено. Опитвам отново като натисна кръгчето, то се завърта и съобщението не се изпраща. На някого случвало ли му се е подобно нещо и на какво се дължи? Със сигурност знам, че другият телефон не е бил изключен, не съм блокирана. Осъществявам аудио разговор през същия вайбър и през тайния чат, но не мога да изпращам съобщения. Дали отсрещния телефон е прекалено пълен? Но по друго приложение успявам да изпращам снимки и съобщения. Няма логика това да се получава от прекалено пълен телефон, който няма място да получи нови съобщения.
  Моля ако някой е имал такъв проблем да сподели, ако не кажете към кого мога да се обърна за това или къде мога да намеря по- подробни инструкции за работата с вайбър. Благодаря!

 9. Веси

  Здравейте на Вайбър изпращам съобщение пише че е доставено но не и видяно а тя на мен ми изпраща и всичко е нормално единствено можем да си звъним през Вайбър

 10. Веси

  Здравейте защо като пиша на Вайбър пише доставено но не и видяно и от другата страна изобщо не получава нищо а другата страна може да ми пише и аз виждам

 11. Lill

  Здравейте, когато изпратя съобщение на някой във вайбър и го блокирам той получава ли тези съобщения?

 12. Гергана

  Здравейте,няколко дни получавам известие за получени съобщения във вайбър ,но когато тръгвам да го отварям нищо не ми излиза ,нито от кой е нито какво пише.Просто ми излиза списъка с други чатове.Каква може да е причината.Нямам скрити чатове

 13. gergana

  Здравейте!Имам следния проблем ,излиза ми постоянно едно и също съобщение:viber to trying read contacts…след това започва да отчита секунди и има две опции deny I allow!какво трябва да направя ,за да спре?

 14. Яни

  Здравейте!
  Инсталирах си вайбър на телефона, но когато въведа телефонния си номер, за да получа код ми изписва че телефона няма връзка с интернет, но това не е така.
  Някой имал ли е такъв проблем и ако да, как го е решил?

 15. Question

  Здравейте,
  От известно време не виждам профилните снимки на контактите си,и когато вляза в профилите им всичко изглежда всееьно контакта няма регустрация във вайбър.
  Как да се справя с тоза ситуация?

 16. МамаНа

  Здравейте,
  Имам следния въпрос относно Вайбър: По каква причина дава , че си бил на линия без да си влизал във вайбър? Примерно пускаш си интернет и те виждат, че си бил на линия току що. И така, ако ти стои пуснат интернета, през някъкви интервали те отчита, че си на линия.

  • Questo

   Здравейте, така е направен Viber – той може да показва, че сте на линия, дори приложението да не се използва в момента. Доколкото разбирам са избрали тази технология, за да може приложението винаги да приема обаждания и съобщения.

 17. Ve

  Здравейте, при изпращане на съобщение от телефона, под съобщението ми изписва доставено и видяно, но понякога това не го изписва. Ако няма надпис доставено но виждам, че абоната е налиния означава ли, че абоната не е получил съобщението ми и защо.

  • Questo

   В официалната документация на Viber пише, че при статус Delivered съобщението е било успешно изратено, минало е през сървъра на Viber и е стигнало до устройството на получателя. Ако няма такъв статус, вероятно съобщението още не е получено, защото другият абонат не е вързан към интернет или по друга причина. Казвате, че го виждате онлайн, т.е. има парадокс. За съжаление нямам други предположения.

 18. VELESLAV

  Добър ден
  Как да изпращам всички снимки и клипове от Вайбер в мемори картата а не в телефона,както е сега.

  • Questo

   Привет, Велеслав, поразрових се малко за повече информация по този въпрос, но не откривам нищо конкретно. Възможно е и да няма такава опция или ако има, да се налага да руутвате смартфона си. Имайте предвид, че аз не съм служител на Viber, за по-точна информация може да се обърнете към техния съпорт център. Линк: https://support.viber.com/customer/portal/emails/new

 19. Krisi

  Здравейте ,бих искала да попитам следното:абонат който е деинсталирал приложунието viber ми звъни ,като не ме набира от приложението понеже го няма ,а на мен входящото повикване ми излиза,че ме търси на Viber.Само да уточня ,че аз имам инсталиран viber и че и двамата имаве мобилен интернет .Каква може да е причината и дали така абонатът който ме набира е таксуван като разговор през вайбър или като разговор през мобилен оператор?

 20. Криси

  Здравейте ,бих искала да попитам следното: абонат който е деинсталирал приложунието viber ми звъни ,като не ме набира от приложението понеже го няма инсталирано ,а на мен входящото побаждане ми излиза,че ме търси на Viber.Да уточня ,че аз имам инсталиран viber и че и двамата имаме мобилен интернет .Каква може да е причината и дали така абонатът който ме набира е таксуван като разговор през вайбър или като разговор през мобилен оператор?

  • Questo

   Криси, чудесен въпрос – заради него открих функция на Viber, за която досега не знаех! Функцията се нарича Viber-in Calls и се намира в Настройки>Обаждания и съобщения. Това, което ме озадачава, че за тази настройки има сравнително малко информация. В самото приложение тя е описана със семплото: „Приемайте обикновени входящи обаждания с Viber, когато е възможно“. Когато потърся повече информация в сайта на Viber ми излиза съобщение за грешка 404, т.е. страницата с информацията е свалена или не съществува. Щом вашият приятел ви е звънял от мобилен телефон без инсталиран Viber, той е бил таксуван за разговора.

   Проверете дали имате такава настройка на Viber, аз например имам в моя и беше включена по подразбиране.

   • Krisi

    Да така е аз предположих ,че е таксувян като разговор от мобилния оператор,а аз изключих тази опция от моят вайбър за която ми казахте .Но как е възможно да приемам обикновенно обаждане като вайбър повикване така и те става ясно….
    А вайбър как могат да дадат такова неясно обяснение на опцията им viber in Приемай обикновенни обаждания като вайбър когато е възможно….. А при какви условия е възможно

    • Questo

     Viber е удобно приложение, но има доста неща за изкусуряване… Тези дни правих тестове и открих, че с един прост трик можеш да се представяш за други хора във Viber и да общуваш от тяхно име. Написал съм статия по темата и ще я пусна утре или други ден.

 21. Любомира

  Здравейте. Понякога статуса на вайбъра излиза Последно Видян преди малко, без да е бил онлайн преди това. Как става това „събуждане“ без да е влизано във Вайбър тъй като не отченет статус Онлайн?

  • Questo

   Така е проектиран Viber, приложението винаги си работи, дори да не го използвате в момента.

   • Любомира

    Искате да кажете че периодично излиза този надпис? Случвало ми се е да пиша на някой, който е бил активен преди 5 часа например и в момента в който пиша излиза надпис на неговия вайбър Последно видян преди малко, абоната не е видял съобщението ми/пише само Доставено/и не е бил и онлайн…?

 22. Николинка Христова

  Притеснявам се с комуникацията с един човек с който се запознахме в един сайт-3468864997571- това е тел.във вайбър.Ежедневно си пишем-той с преводач-аз на български.Възможно ли е да е направен фалшив профил и от тук.Защото ми беше направен от фейсбук такъв с мое изображение. Не знам дали този човек е действителен.Благодаря.

 23. Марио

  Привет
  Четейки въпросите и коментарите, бих искал да попитам, как да разбера кой ме гледа дали съм онлайн в WhatsApp или Viber?
  Има ли някакво приложение да се инсталира за тази цел?
  Благодаря ви!

  • Questo

   МЕсинджърите по подразбиране показват кога сте онлайн и кога – не. Ако това не ви харесва, имате възможност да изключите онлайн статуса си: така, че останалите да не го виждат.

 24. Антония

  Изписва ми че съм влизала на линия в определен час,а в същия този час съм спала? Как е възможно това при положение,че телефона не е пипан ?

 25. Стиляна

  Здравейте!Искам да попитам как е възможно следното.Друг човек ползваше,моята карта и съответно номера за Вайбър,сега картата си е в моя телефон и този човек пак ми използва Вайбър с моя номер.Как е възможно???

  • Questo

   Здравейте, най-точно може да ви отговори служител на Viber, какъвто аз не съм. Но ето какво предполагам, че се е случило. Човекът е сложил вашата СИМ карта в неговия телефон и е инсталирал Viber(да го наречем акаунт 2). Ако дотогава сте имали Viber акаунт на вашия телефон(да го наречем акаунт 1), то той автоматично се е деактивирал или поне това би трябвало да се случи съгласно начина, по който действа Viber.

   След като инсталира акаунт 2, човекът ви връща СИМ картата, но акаунт 2 продължава да функционира и без нея. Нямам идея защо това е така, но съм се уверил, че е възможно: случавало ми се е да извадя СИМ картата от телефона си и Viber продължава да си работи, използвайки wifi мрежа.

   Предложението ми е да изтриете Viber от вашия телефон и да се опитате да го преинсталирате. Това би трябвало да деактивира акаунт 2.

 26. Симеон

  На инсталираният на лаптопа вайбър нямам звук, а на телфона се разговаря нормално. На варианта в лаптопа не се поддава на някаква регулация звука???

 27. Крис

  Здравейте, включих се в група във вайбър. Направих скрит чат на групата с пин код, и сега получавам известия, а не намирам групата за да ги прочета.Къде трябва да потърся групата ,като не съм я записала в контакти.
  Благодаря

  • Questo

   Натиснете лупичката за търсене и въведете ПИН кода, с който сте скрили чата, това помага ли?

 28. Ваньо

  Здравейте, имам телефон, който поддържа две сим карти, като ги използвам и двете. Бях неприятно изненадан, когато установих, че вайбър ми даде възоможност или по – скоро ме ограничи, да избирам един от двата номера на сим картите, с който да работи, в резултат на което на другата карта, нито получавам, нито мога да изпращам съобщения. Та в този смисъл ВЪПРОСА МИ Е, може ли да поддържа един профил на Вайбър, два телефонни номера? и ако не може, същесвува ли изобщо вариант, при който и двата ми номера да могат да получават и изпращат съобщения по вайбър, ще успея ли, и възможно ли е да си създавам два акаунта на вайбър за всяка от картите на един и същи телефон.

  • Ваньо

   Ами не колега, не получих никакъв отговор никъде, все едно не съм писал. Гледам на другите въпроси се отговаря още същия ден, но при мен нещата са различни, но най – вероятно мълчанието е породено от незнание. Можеше обаче да кажат за да знаем.

   • Questo

    Здравейте, за съжаление понякога пропускам известията за нови коментари и не отговарям; този обаче го видях. Отговорът е, че официално Viber не позволява да се регистрират два акаунта на един и същ телефон, дори и да е с две SIM карти. Неофициално има приложения, за които се твърди, че това все пак може да се случи. Тъй като съм получавал такъв въпрос и преди, исках да тествам едно такова приложение и да опиша резултатите от теста. Най-общо казано това приложение ви позволява да управялвате по няколко акаунта на едно и също приложение (например месинджър или игра) на телефона си. Приложението се казва Parallel Space (доколкото знам има и други, които вършат подобна работа), но пак казвам, че не съм го тествал и не знам дали ще ви свърши работа.

    • Ваньо

     Благодаря ти братле, свърши ми перфектна работа. Работи идеално и сега съм във вайбър и с двата номера.

     • Questo

      Благодаря за обратната връзка. Доста хора вече задават този въпрос и все се каня да тествам приложението и да напиша нещо по темата.

 29. Вал

  Здравейте, блокирах абонат във вайбър през телефона, но той въпреки това успя да ми изпрати съобщение. Чудя се как става това? Помислих че нещо не съм направила както трябва, но проверих отново и видях, че е блокиран.

  • Questo

   Нямам никаква идея. Би могло да си е инсталирал нов Viber акаунт със същия номер и това да е причината, но това е само мое предположение.

 30. теодора

  Здравейте имам вайбар на номер който е двустратно спрян и сега ползвач друг нямаше проблем до сега обаче детето ми го деинсталира и сега не мога да го активирам. Не мога да сменя номера на вайбапа тъй като работя с него и много хора го знаят. Има ли вариант за активиране по друг начин който да не включва смс и обаждания

  • Questo

   Зависи какъв е проблемът. Получавате ли изобщо код за активиране? Ако не получавате, тогава проблемът може да е в интернет връзката или, ако сте в чужбина, но ползвате българска СИМ карта, в мобилния оператор или липсата на роуминг. Ако получавате, но той не се задейства, може би сте опитали да активирате акаунта с един и същ код повече от три пъти. Ако опитате три пъти и трите пъти активирането е неуспешно, трябва да изчакате 24 часа, преди да опитате отново.

 31. майор

  Инсталирането на вайбър ме затрудни. Като го инст. на телефона, Всико е ОК, но като се пробвам да го сложа на таблета, ми изчезва от телефона. И така зациклих в кръг. Не иска да се инсталира и на 2_те у-ва.
  Как да го имам и на 2-те?????

 32. Милена

  Здравейте, не мога да стартирам viber. Уж се инсталира, при отваряне се визуализира логото и до там. Хем е инсталиран, а реално не тръгва. Телефонът е самсунг, нов и с нано сим, би ли могло да има връзка?

 33. РК

  Здравейте,
  Изчезна ми изцяло полето за писане и изпращане на каквото и да било, но само за някои контакти (повечето са най-често използваните). Останалите чатове са ок. Моля за съвет как да коригирам това.

  • Questo

   Звучи като сериозен технически проблем, най-добре да се обърнете към съпорт центъра на Viber. Аз не съм техен служител.

 34. Габриела

  Здравейте, искам да попитам дали вайбър има ограничение в разговорите, дали на всеки час се изключва както при мобилните оператори или може 2 или 3 часа да се говори без да се изключи(прекъсне).

  • Questo

   Здравейте, въпросът е малко специфичен и е най-добре да се обърнете към служител на мобилен оператор. Аз не съм такъв и не мога да дам точна информация. Все пак ето какво предполагам. Прекъсването на разговорите след 1 час вероятно се налага, за да не претоварва мрежата и за да не се трупат големи сметки, които след това няма да бъдат платени (пак казвам, това е само мое предположение, може би има и друга причина). Ако има такова ограничение и за използването на мобилен интернет, то е възможно разговорът по Viber да прекъсне, ако системата на оператора прекрати достъпа ви до мрежата. Това ще важи само ако използвате мобилен интернет, а не wifi. Отделно от това Viber има опция за приемане на обаждания от мобилен телефон. Това означава, че вие може да наберете мобилен телефонен номер, но абонатът отсреща да получи обаждането все едно му се обаждате във Viber. В такъв случай разговорът отново минава през мрежата на мобилен оператор и вероятно след час ще прекъсне. За повече и по-точна информация ви препоръчвам да се обърнете към мобилния си оператор.

 35. ан

  здравейте, искам да попитам как вайбър променя статуса на онлайн без дори да се пипа телефона

  • Questo

   Привет, съжалявам, че отговарям толкова късно. Viber е устроен така, че винаги е онлайн и работи, дори и да не използвате приложението. Затова е възможно да не сте пипали телефона си 2 дни, но въпрреки това Viber да показва статус Online или Last seen 34 minutes ago (примерно).

 36. Наташа

  Получих съобщение по вайбър от абонат липсващ в листата ми(Изписва ми някакъв псевдоним).Мога ли да разбера от кой телефонен номер е съобщението.

  • Questo

   Това е странно – Viber използва телефонния номер като вид идентификационен номер, така че все някакъв телефон трябва да се изпсва… Нямам идея защо не се появява.

 37. Monika

  Здравейте, може ли да ми обясните какво значи следното съобщение „Съобщенията, изпратени от участниците в този разговор са шифрирани“?

 38. Яни

  Здравейте!
  Когато има заключен чат във вайбър, как може той да бъде намерен? Става въпрос за Айфон.
  Виждам известия, но не мога да го открия.

  • Questo

   Привет, би трябвало да го откриете като отворите списъка с чатовете и въведете 4-цифрения ПИН код в търсачката, намираща се в горната част на екрана.

 39. Владимир

  Здравейте, защо ми се изгуби иконата в лентата на състоянието след последния ъпдейт? И в настройките вече го няма.

  • Катя

   Здравейте,
   Каква е причината да се променя часа на статуса с по минал такъв? Например: „Последно видян в 11.02″, а след половин час е “ Последно видян в 09.05″ или по стара дата. Понякога се оправя, понякога не , докато не пиша аз.Забелязала съм го на един от абонатите ми!

  • Катя

   Здравейте,
   Каква е причината да се променя часа на статуса с по минал такъв? Например: „Последно видян в 11.02″, а след половин час е “ Последно видян в 09.05″ или по стара дата. Понякога се оправя, понякога не , докато не пиша .Забелязала съм го на един от абонатите ми .Предварително благодаря.

  • росица

   здравейте ,виждам вайбър статуса на един и същ човек със един и същ статус . От три дни статуса му е последно видян вчера в 6.15 . Ако преди три дни е бил видян вчера в 6.15 как след три дни пак е вчера в 6.15

 40. Stef

  Здравейте…Можете ли да ми обесните приятеля ми нещо е направил на моя Viber получела съм съобщение от номер 1220 – Your Viber cose is 175098 Colse this message and enter the cose into Viber to activate you account…….Това е съобщението и аз си го обеснявам,че е искал да направи резервно копие на Viber проверявам в Настройки Акаунт резервно копие нама и там нищо….Проверявам и в Настройки обаждания и съобщение испрати на имейл с хронология съобщения влизам там и там не виждам нищо…..Как мога да разбера какво е направил?Гледам има едно „Добавяне на контакт“ – това за какво е?Ако си истрия Viber или му дам гъбрипни настройки дали ще се премахне всичко което е направил?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *