Меню Затваряне

Viber FAQ

Обновена на 04.11.2016 от Questo

Тази страница събира на едно място всички читателски въпроси, свързани с Viber. Старая се да отговарям, когато имам възможност и необходимите познания.

Обърнете внимание, че не съм част от екипа на Viber и нямам задълбочени познания за технологията, използвана от приложението. За въпроси и препоръки е най-добре да се обръщате първо към съпорт центъра на Viber.

 

Подобни статии

1 234 Comments

 1. Тони

  Здравейте.
  Купих си нов телефон и смених СИМ картата, като инсталирах Viber и на новия. Въпросът ми е какво става с Viber на стария телефон, може ли от него да се видят чатове и хронология?

 2. Кати

  Здравейте! Как да разбера в групов чат кой е харесал статус,защото показва само бройка,без име?! Благодаря!

  • Questo

   Привет, Кати, не съм ползвал функцията лично, но според сайта на Viber ако задържите пръста върху съобщението и изберете инфо трябва да видите списък на хората, които са го харесали

   Източник:
   Check who has seen or liked a message
   1. Tap and hold on the message OR right-click on the message on Desktop
   2. Select Info
   3. You will see a list of all the people who have seen the message, with a purple heart next to the names of people who have liked it
   4. Tap Done (iPhone), the back arrow (Android) or Close (Desktop) to return to the message

 3. Адлиана

  Здравейте, създадох група за обмен на снимки, но по-късно добавените контакти не виждат предходните снимки. Може ли да се направи нещо ?

 4. Jesika

  Здравейте до преди 2 дни имах вайбър на телефона,сложих нова карта..деинсталирах и инсталирах наново вайбър,но така или иначе не получавам 6-цифрен код нито чрез обаждане,нито чрез смс,амного спешно ми трябва!Помощ???

 5. Ешито

  Здравейте,
  Каква е тази функция на вайбър, при която другият абонат да виждам кога е на линия и кога не, но съобщението ми да не е доставено/ да има само 1 чертичка /

  Благодаря много предварително

 6. Татяна

  Здравейте!Какъв е начина да могат да се видят всички съобщения по месинджър скрити чатове закодирани разговори и съобщения по вайбър на мобилния ми телефон?Имам проблем със съпруга си и искам да му докажа че не е прав!Към кого мога да се обърна за да си реша проблема?

 7. Краси

  Здравейте! Когато получа съобщение на вайбър, на мобилния телефон, ако е линк, той не иска да се отваря, като натисна върху него. Не е активен. Как мога да променя това? Благодаря!

 8. Angelia

  Здравейте имам следния въпрос :
  Имам вайбър на две устройства на телефон и компютър имам и блокиран абонат от телефона ..въпроса ми е следния ако разблокирам въпросния абонат от телефона през лаптопа ще виждам ли какво се пише в момента с него ?
  Или чата с разблокирания абонат остава само на първичното устройство демек телефона .
  Благодаря

 9. Angelia

  Здравейте имам следния въпрос :
  Имам вайбър на две устройства на телефон и компютър имам и блокиран абонат от телефона ..въпроса ми е следния ако разблокирам въпросния абонат от телефона през лаптопа ще виждам ли какво се пише в момента с него ?
  Или чата с разблокирания абонат остава само на първичното устройство демек телефона .
  Благодаря много и се надявам да сте ме разбрали какво искам да разбера

 10. Angelia

  Здравейте ,
  ако се ползва вайбър на две устройства и от телефона разблокирам някой и си пиша с него ще се види ли чата на другото устройство/лаптоп /. Благодаря

 11. Ваня В

  Здравейте, по грешка изтеглих стикери, които са свързани с чат Games. Въпросният чат се настани в списъка и не мога да го премахна, нито стикерите. Имате ли престава как да го изтрия, че много ме дразни :). Благодаря!

  • Дарина

   Натискаш върху него и задържаш, ще се появи прозорче и пише изтрили и напусни, бързо трябва да реагираш че изчезва бързо

 12. Димитър

  Здравейте,
  изгубих си телефона и блокирах картата си . но като звънна на вайбъра си чрез друг телефон дава свободно .Въпроса ми е пречели блокираната телефонна карта на разговорите чрез вайбър
  Благодаря

  • Questo

   Viber може да работи и без SIM карта в смартфона, стига да има достъп до интернет (в случая през WiFi). Така че не би трябвало да е проблем да работи при блокирана карта

   • мария

    Въпосът ми е следния:В телефона и в SIM картата имам съхранен номер на абонат.Този същият абонат го имам във Viber под две различни имена,като едното е без снимка , а другото е със снимка/ а реално е един и същ абонат/.Защо се получава това?

 13. мария

  Въпосът ми е следния:В телефона и в SIM картата имам съхранен номер на абонат.Този същият абонат го имам във Viber под две различни имена,като едното е без снимка , а другото е със снимка/ а реално е един и същ абонат/.Защо се получава това?

 14. София

  Здравейте. Как мога да си спра известията и да ми излизат съобщенията само когато влизам във вайбър?

 15. Таня

  Здравейте! Имам вайбър на телефон и лаптоп. При видео чат на телефона всичко е наред. А на лаптопа след около минута връзката изчезва. После пак се появява и т. н. Причината не е в скоростта на интернета. Това вече го установихме. Къде всъщност е проблема?

 16. Ivo

  Незнам къде да побликувам.Здравейте,появи мисе следния проблем от днес немога да вляза в viber на таблета(имам и на телефон инсталиран ако има значение) изписва ми viber спря и изчезва,чистих кеш и всичко останало,деинсталирах го и след инсталация появявясе страницата за вписване и пак viber спря.

 17. Мариян

  Здравейте.Става дума за един анонат на когото телефонния номер вече не е актуален но продължава да използва вайбър на същия номер.Въпроса ми е към кого да се обърна този акаунт да бъде премахнат.Предварително благодаря

 18. Мариян

  Здравейте.Става дума за един акаунт на когото телефонния номер вече не е актуален но продължава да използва вайбър на същия номер.Въпроса ми е към кого да се обърна този акаунт да бъде премахнат.Предварително благодаря

 19. Ваня Тупарова

  Здравейте! Виждам ,че тук мога да получа съвет! От три седмици ползвам вайбър по-активно, заради карантината и имам група за обучение. О т вчера- 30.03.2020г. сутрин на лаптопа ми изписа,че нямам интернетх в групата. По лаптопа останалите опции си имаха интернет.
  Същото е и на телефона. В момента изпращам съобщения на учениците и по телефона , и по лаптопа във вайбър, но не се получават ,защото няма връзка. Вчера след 3-часа се възстанови! Кажете това възможно ли е да се получава от външна намеса?

 20. Stefan

  Здравейте, искам да попитам каква е причината бутона за звук на моя вайбър да блокира, да не мога да го освободя и съответно другата страда да не ме чува.

 21. Feri

  Здравейте, понеже в този момент се налага децата да учат от вкъщи,аз като родител не мога да изпратя необходимите съобщения точно на учителката.С другите в групата нямам проблем-мога да им се обаждам, да им пиша. Само с това лице е спряна комуникацията ми. На какво може да се дължи

  • Questo

   Редактирано: Без да искам отговорих на вашия въпрос с отговор на друг въпрос.

   Когато изпращате нещо на учителката, виждатели някакво известие за доставено съобщение?

 22. Искра

  Здравейте! Искам да попитам възможно ли е при деинсталиране на вайбър (без деактивиране на акаунта) и инсталиране веднага отново, блокираните контакти автоматично да се самоотблокирват? Или вайбър ги запомня и държи блокирани? Защото бях блокирана от един потребител, а от вчера не съм и отново виждам статусът му, а не го е деактивирал. Това значи, че съм отблокирана от него или, че е реинсталирал приложението?

 23. Антоанета

  Здравейте! В момент, в който кореспондирах с приятел в чата, изведнъж всичко изчезна – целят чат с всички останали приятели – дори имената им ги няма. Не съм имала такъв случай. Рестартирах телефона си, с надежда да се покаже, но не. Интересното е,че чатът стои във Вайбър на компютъра ми. Моля за съдействие!
  Силно се надявам да имате отговор!

 24. Ифф

  Здравейте,
  При смяна на карти,не деинсталирах вайбъра,а смених номера ,в случая всички абонати на предишния номер получиха смс че е сменен номера.Деактивирах.трих ,какво ли не опитах,но абонатите н предната карта пишат на съответния номер,но ги получавам аз,Как може да се коригира,при положение,че двете карти и имат индивидуални вайбъри??!

  • Questo

   Здравейте, за съжаление не мога да ви помогна. Както казвате, при смяна на номер абонатите получават известие за затова. Вероятно сега не са получили или не са му обърнали внимание.

 25. Мики

  Не мога да изпращам съобщения от viber от таблета, но получавам всичко, което ми изпращат. Как мога да го променя така че да изпращам съобщения.

 26. Живка

  Детето ми без да иска натисна деактивиране на акаунта. СЕГА НЕ МОГА ВЛЯЗА ПАК.ИЗТРИХ ГО ЗА ВИНАГИ ЛИ?НЕ МИ ДА ВА ДА ВЛЯЗА СЛЕД КАТО НАПИША НОМЕРА,МИ ПИШЕ ГРЕШКА?КАК ДА ВЪЗСТАНОВЯ ВАЙБЪР?

 27. Гост

  Защо, докато си пиша с някой във Вайбър за някои от съобщенията имам икона все едно не съм във Вайбър и съм ги получила преди чата….а аз в момента чатя с въпросния човек. Странно!!!

  • Християна

   Здравейте ! При опит да вляза във Viber ми излиза прозорец ,, Контролирайте вашето съдържание ,, следователно имам алтернатива да натисна само бутона ,,напред,, и излиза от приложението ! ? Какво трябва да направя ?

  • Християна

   Здравейте ! При опит да вляза във Viber ми излиза прозорец ,, Контролирайте вашето съдържание ,, следователно имам алтернатива да натисна само бутона ,,напред,, и излиза от приложението ! ? Какво трябва да направя ?

 28. Виктория

  Questo,автор
  Здравейте,
  Аз имам инсталиран Вайбър и братовчедката ми има. Аз я добавих в моя списък по указанията “ добави контакт“, пратих й съобщение, но тя не може по същия начин да ме добави и не може да види съобщението. ЗАЩО?
  Втори въпрос. Приятелката ми разговаря чрез Вайбър с Германия. Искам да я добавя към моя списък. След попълване на поканата за нов контакт / телефона й/, ми излиза съобщение „това не е вайбър телефон“, което не е вярно, защото тя ползва вайбър за видео разговори с Германия. Как да я включа в списъка си, за да й пращам съобщения ?
  Благодаря предварително!

  • Questo

   Звучи като технически проблем, за такъв може да ви помогне представител на Viber, какъвто аз не съм.

 29. Виктория

  Questo,автор Дали ще имате време и възможност да ми отговорите или да търся сервиз ? Благодаря.

 30. Даниела

  Здравейте
  Искам да попитам нещо
  Във вайбър при абоната който е налиния или е бил еди кога си и изписва статуса в момента като се изпрати съобщение то е или само изпратено или доставено но не и прочетено
  Как да разбера дали се четата въобще или съм блокирана

 31. iliana

  Здравейте, защо вайбър връща времето на влизане? Даден човек е бил във вайбър днес, а след малко показва, че е бил преди 3 дни, например. Или показва, че човек е във Вайбър, а той не е.

 32. Емил Тодоров

  Здравейте !
  от другата страна на чата,с който си пиша, се показва камбанка ,какво означава това ?При мен няма.

 33. Желев

  Защо полето за писане на съобщения в чата на вайбър е толкова малко, само 2 реда, не виждам какво съм написал преди това, трябва да скролирам непрекъснато, ужасно е неудобно, има ли начин да се увеличи, с Android 10 съм?

 34. Методи

  При покана на 02.08.21 г .към контактите ми в телефона чрез изпращането на поканата ми по Вайбър беше таксувана сметка като изпратен СМС без аз да съм
  изпращал СМС до никой от контактите ми! Сметката не е голяма ,но защо да я плащам на А1 без да изпращал СМС до тях !!! Моля отговорете ми и как да се анулира тази сметка ?

  • Questo

   Трябва да се обърнете към A1. Личният ми опит показва, че щом са ви таксували, няма да са склонни да ви върнат парите. Но може и да греша.

 35. Методи

  На 02.08.21 г .изпратих по Вайбър до всички контакти покана и ми бяха таксувани впоследствие го разбрах като СМС ? Моля да бъде анулирана сметката към А1 която е неправомерна и незаконна ,Вайбър безплатен ли е или вече е платен ?

 36. Габчо

  Здравейте, въпроса ми е, има ли някаква възможност да си прехвърля чатовете от вайбъра, в смисъл с андроид съм и искам да си ги прехвърля на айфона, някакви тайни стъпки има ли?

 37. Михаела

  Здравейте инсталирах си вайбър на телефона ии като направя всичко да се впиша ми излиза контролирайте вашето съдържание и като натисна напред ми се изключва приложението

  • Дани

   И при мен се получава така, след като си прехвърлих данните от стария на новия смартфон. При опит да вляза в приложението, ми излиза съобщение “Контролирайте вашето съдържание…”, като единствено е активно “напред”. При натискане обаче, приложението ме изхвърля. Моля за съвет!

  • Дани

   Отстранихте ли проблема? И при мен се получава така и не мога да използвам приложението, а ми е необходимо. Моля за съдействие!

 38. Dani

  И при мен се получава така, след като си прехвърлих данните от стария на новия смартфон. При опит да вляза в приложението, ми излиза съобщение “Контролирайте вашето съдържание…”, като единствено е активно “напред”. При натискане обаче, приложението ме

 39. Дани

  Отстранихте ли проблема? И при мен се получава така и не мога да използвам приложението, а ми е необходимо. Моля за съдействие!

 40. Ник

  Привет,със сина ми обединихме неговия и моя номер в неговия телефон,защот бях останал без устройство,но сега не успяваме да ги разделим!Моля за помощ!

 41. сиси

  Здравейте, защо вайбър връща времето на влизане? Даден човек е бил във вайбър днес, а след малко показва, че е бил преди 3 дни, например.И това се получава при един и същ човек.Може ли да го манипулира.От какво зависи това.

 42. Радослав

  Защо ми излиза друг мейл на вайбъра като не съм го въвеждал
  Бях си дал номера на един приятел защото не можех да влезна във Вайбър и той бробва от неговия номер но не стана от тогава ми излезна неговия gmail

 43. Павлина Спасова

  Защо, когато някой ме търси във вайбър, телефона не звъни, а получавам съобщение за гласова поща?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *