Меню Затваряне

Viber показва кой ви се обажда от непознати номера

Обновена на 05.05.2023 от Questo

Чудите се кой ви се обажда във Viber от непознат номер?

Популярният месинджър има нова функция Caller ID, която ще ви изписва името на човека, който ви звъни – дори ако номерът му не е записан в указателя ви.

За да се възползвате от новата функция, обаждащия се трябва да има инсталиран Viber на телефона си. Ако например ви се обадят през WhatsApp, няма да може да се възползвате от Caller ID.

Но какво точно ще изписва Viber на екрана на телефона ви, след като не познавате човека; или най-малкото нямате номера му записан?

Изписаното име ще зависи от това как този номер е запаметен от другите потребители на Viber. Ако например потребителите са запаметили номера като Georgi, би следвало да видите подобно изписване. Ако човекът, на когото принадлежи номерът, се занимава с продажбата на имоти, бихте могли да видите изписано „Брокер“ или нещо подобно.

Как да разбера кой ми се обажда във Viber?

От Viber посочват, че една от основните причини за въвеждането на новата функция е борбата със спам обажданията. Ако някой прави безброй обаждания с цел продажбата на каквото и да е, вероятно много хора са записали номера му с някое не особено ласкаво име – или директно са го маркирали като спам. Ако номерът е маркиран като спам от други потребители, ще видите предупреждение за това.

Новата функция е налична само за потребителите на Android, и то само в някои страни. България към този момент не една от тях и засега не можете да я използвате.

Ако сте в страна, където Caller ID е налична, можете да я активирате като влезете в:

More >

Settings >

Calls and messages >

Caller ID

Подобни статии

2 Comments

  1. Vili Tsankov

    Когато поставям картата си в нов телефон ще ги имам ли в новия и ще се налагали да го инсталирам наново.

    • Questo

      Непознатите номера няма да се съхраняват, освен ако вие не ги съхраните (запишете на телефона си) по някакъв начин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *