Меню Затваряне

Как да изпратя тайно съобщение във Viber

Обновена на 24.04.2020 от Questo

От началото на февруари 2017 г. потребителите на Viber могат да изпращат тайни съобщения(Secret Messages). Те се изтриват няколко секунди или няколко часа, след като получателят им ги е видял.

Концепцията вероятно ви е позната, ако сте ползвали Snapchat. Изпращате снимка или клипче на някого, той го отваря и определен период, след като го е видял, съобщението се изтрива.

Тази функция е полезна, когато искате да изпратите чувствителна информация. Ако получателят не изтрие съобщението ,след като го е прочел, информацията остава в неговия Viber акаунт и може да бъде прочетена от вски, който разглежда смартфона му например.

Но в таен чат съобщението се изтрива само след интервала от време, който сте му задали.Можете да избирате различни интервали от време: от една секунда до една седмица.

Как да започна таен чат във Viber

Отворете чата с човека, с когото искате да започнете таен чат. Плъзнете с палеца наляво, за да видите страничното меню. От него изберете Open secret chat.

Ще забележите, че в полето за писане на съобщения има иконка с чаосвник, от която избирате времевия интервал, след който съобщението се самоизтрива.

Таймерът започва да тече от момента, в който получателят отвори съобщението.

Тайните чатове имат и друго предимство.

По някаква причина получателят може да иска да направи скрийншот на чата, преди съобщението да се е изтрило. Но ако е със смартфон с Andorid няма да може, защото в таен чат скрийншотовете са забранени.

Ако е с iPhone ще може да направи скрийншот, но вие ще получите известие за това.

Така се намалява риска тайната информация, която сте изпратили, да бъде споделена без ваше знание.

В края на 2015 г. Viber въведе опция за изтриване на съобщения, която ви позволява да изтриете текстово съобщение, ако например сте го изпратили на грешен потребител. Освен това компанията-разработчик пусна криптиране от край до края на всичките съобщения (текст, снимки и видео).

Специално за по-параноичните си потребители Viber предлага и скрити чатове, които се отключват с PIN код, така че само подател и получател да могат да си ги четат. Ако разбира се помнят PIN кода.

Подобни статии

3 Comments

  1. Pingback:Как да изпратя тайно съобщение във Facebook Messenger – Questona

  2. Аня

    Здравейте,при таен чат номера на получателя вижда ли се в контактите на Вайбър?Защо не ми се възстановяват чатовете при зададено резервно копие?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *