Меню Затваряне

Как да изпратя тайно съобщение във Facebook Messenger

Обновена на 11.10.2019 от Questo

Подобно на Viber, Facebook Messenger също предлага възможността да изпратите тайно съобщение. То изчезва определено време, след като получателят му го е отворил – както от неговото устройство, така и от това на изпращача.

Вероятно ви се е случвало да изпратите съобщение, което искате да бъде изтрито след като получателят му го прочете. Той (получателят) може да забрави да го изтрие, дори и да му напомните. Какво да правите тогава?

Какво е Secret Conversations?

Тази функция ви позволява да настроите таймер. Когато получателят отвори съобщението и зададеното от таймера време изтече, съобщението само се изтрива от смартфоните на подателя и получателя.

Facebook Secret Conversations

Да кажем, че си пишете с някого и решите да му изпратите тайно съобщение. То ще се появи в нов чат, различен от този, в който сте си говорили досега. Ще го познаете по иконката на катинарче в долния десен край на снимката на човека, на когото пишете.

Когато получателят прочете съобщението, то се изтрива.

Кой може да използва Secret Conversations?

За да използвате Secret Conversation, трябва да имате Facebook Messenger на смартфона си. Facebook Lite – олекотената версия, която събира в едно Facebook и Messenger – не ви върши работа, защото там функцията я няма.

По подразбиране Secret Cоnversations е активирана в Messenger и веднага можете да изпращате тайни съобщения. За да проверите дали фунцкята е активирана, влезте в Messenger, натиснете профилната си снимка и скролвайте надолу, докато стигнете до Secret Conversations.

Изберете опцията, за да проверите дали е включена.

Как да изпратя тайно съобщение?

Инструкциите са за смартфони с Android:

 1. Отворете Messenger
 2. Отворете чата с човека, на когото искате да изпратите тайно съобщение
 3. Изберете иконката с i в горния десен ъгъл на екрана
 4. Скролнете надолу, докато видите опцията Go to Secret Conversation. Изберете я
 5. В полето за писане ще забележите иконка на часовник. Това е таймерът. Натиснете я и изберете колко време след отварянето на съобщението то да се изтрие. Можете да избирате между 5 секунди и 1 ден
 6. След кат осте настроили таймера, напишете съобщението и го изпратете

Какво трябва да знаете за тайните съобщения във Facebook

Преди да теглим чертата, нека изброим няколко особености на тайните чатове, които е добре да знаете.

 • Тайните съобщения са видими само в Messenger. Не можете да ги видите или отворите от десктоп версията на Facebook.
 • Обикновено Messenger ви дава възможност да изтриете съобщение от смартфона на получателя (функцията се казва Remove for Everyone). Това не важи при тайните съобщения. Изпратите ли тайно съобщение, можете да го изтриете само от вашия смартфон.
 • Чрез Secret Conversations можете да изпращате съобщения, снимки, видеа, гласови съобщения, но не и GIF файлове (съжалявам, фенове на меметата).
 • Получателят на тайното съобщение може да направи скрийншот и да го изпрати на други хора, което го прави не толкова тайно.
 • Secret Conversations не работи за групови чатове.
 • Дори след като тайното съобщение изчезне, самият скрит чат е видим в списъка ви в чатове на Messenger. За да го изтриете, задръжте пръстта си върху него и изберете иконката с кошчето за боклук

Подобни статии

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *