Меню Затваряне

Как да видя съобщение в Messenger, без да го маркирам като прочетено

Обновена на 01.03.2019 от Questo

Когато отворите съобщение във Facebook Messenger, платформата информира за това изпращача на съобщението със статус Seen. Това може да е много досадно за някои потребители, които предпочитат да не информират другата страна, че са прочели съобщението им.

Нека да разгледаме един трик, с който можете да попречите на изпращането на Seen статус. За целта ще използваме функцията Ignore Messages. Тя ви позволява да отваряте и четете съобщения в Messenger, без те да се маркират като прочетени (Seen).

Първо няколко думи за самата функция. Ignore Messages беше представена от Facebook в края на 2017 г., за да намали щетите от кибертормоза. Дотогава потребители докладваха, че дори и да блокират някого в Messenger, той продължава да ги притеснява.

Причината е, че когато го блокират, той разбира за това, защото получава известие: „This person isn’t receiving messages from you right now“. Затова въпросното лице просто си прави нов профил и започва да пише от него.

Но какво се случва, ако това лице не разбере, че е блокирано? Точно това е целта на Ignore Messages.

Когато активирате Ignore Messages за определен потребител, вие спирате да виждате съобщениета, които той/тя ви изпраща. Вместо в папка Inbox, където обикновено получавате съобщения, те се местят в папка Message Requests.

Тук е тънкият момент: можете да влезете в Message Requests и да прочетете съобщенията, които сте получили. Но потребителят, който ги е изпратил, не може да види, че сте ги прочели.

Внимание: Ако отговорите на съобщение от потребител с включен Ignore Messages, той ще започне отново да получава статус Seen. Иначе казано, когато отговорите на такъв потребител, той започва пак да вижда дали сте прочели съобщенията му. Ако не искате това да се случва, просто не му отговаряйте.

Как да активирате Ignore Messages за определен потребител

Най-лесно това става през десктоп версията на Facebook. Отворете чат прозорец с човека, чиито съобщения искате да игнорирате, изберете зъбчатото колело и натснете Ignore Messages. Потвърдете избора си.

От Messenger за Android:

Отворете чат прозорец с човека, чиито съобщения искате да игнорирате, натиснете иконката с i в горния десен ъгъл и изберете Ignore Messages. Потвърдете избора си.

От Messenger за iOS

Отворете чат прозорец с човека, чиито съобщения искате да игнорирате, натиснете името му, изберете Ignore Messages, потвърдете избора си.

Как да четете съобщения, без да се маркират като прочетени

Вече няма да получавате известия, че този човек ви е изпратил съобщения. Няма да виждате съобщенията му в папка Inbox, където обикновено се появяват.

Както казахме по-горе, съобщенията вече се намират в папка Message Requests. Как да стигнете до нея, ако искате да проверите дали сте получили нови съобщения от въпросния човек?

От десктоп версията на Facebook

Отворете Messenger и изберете:

Settings (зъбчатото колело в горния ляв край)>

Message Requests>

See Filtered Messages>

От Messenger за Android

People>

Add Contacts>

Requests>

Filtered Messages

От Messenger за iOS

People>

All>

Requests>

Filtered Messages

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *