Меню Затваряне

Как да заключите отделни чатове в WhatsApp

Досега беше възможно да заключвате WhatsApp с ПИН код, пръстов отпечатък или лицево разпознаване. Сега по същия начин може да заключвате само отделни чатове в месинджъра.

Каква е разликата между двете?

Когато заключите цялото приложение, никой освен вас не може да го ползва (освен ако знае ПИН кода за отключване). Но ако делите един смартфон с други хора, те не могат да ползват приложението.

Функцията за заключване на чатове решава този проблем. И вие, и другите могат да ползват месинджъра, но вие може да си заключвате онези чатове, които не искате друг да прочете.

Как работи chat lock?

Функцията за заключване на чатове се казва chat lock. Когато заключите чат, той се премества в папка Locked Chats – така, както ако архивирате чат, той се мести в папка Archived.

Папката Locked Chats е заключена и само вие можете да я отключите. Ако някой друг разглежда WhatsApp, той ще види само, че има такава папка, но не може да види съдържанието й.

Как да заключите чат?

Изберете чата, който искате да заключите, и отворете менюто chat info.

От там изберете Lock chat и посочете какъв метод за заключване избирате (пръстов отчетатък, лицево разпознаване).

Чатът вече е заключен и може да се отключи с избрания от вас метод.

При ново съобщение в този чат ще получите известие на смартфона, но в него няма да пише кой го изпраща и какво е съдържанието му.

Как може да ви е полезна chat lock?

Очевидната полза е да скриете личната си комуникация от хора, които имат достъп до вашия смартфон.

Заключването на чатовете би могло да е полезно, ако имате ревнив или контролиращ партньор, който има навика да ви чете съобщенията. За съжаление съобщенията не остават напълно скрити, тъй като папката Locked chats се вижда и привлича внимание.

Ако трябва да се справяте с агресивен или обсебващ партньор, по-полезна би ви била функцията скрит чат във Viber, където съобщенията изобщо не се виждат в списъка с чатове.

Също така не забравяйте да проверите дали някой не се е вързал към WhatsApp акаунта ви без ваше знание.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *