Меню Затваряне

Как да заключа WhatsApp с ПИН код?

В тази статия ще ви покажа как да заключите WhatsApp с ПИН код, така че само вие да можете да го отваряте, дори ако някой открадне смартфона или SIM картата ви.

По подразбиране WhatsApp няма ПИН код за достъп. Когато натиснете иконката, приложението се отваря и можете да чатите или правите обаждания от него.

Ако сложите ПИН код, WhatsApp ще иска да го въведете всеки път, когато се опитате да отворите приложението.

Ето как да настроите ПИН код.

Отворете WhatsApp и влезте в:

Settings >

Account >

Two-step verification >

Enable

WhatsApp ще поиска да въведете и потвърдите 6-цифрен ПИН код.

Избягвайте лесни за отгатване комбинации като 123456, 000000 или поредица от една еднакви числа.

След като потвърдите избора на ПИН кода, WhatsApp ще поиска да въведете имейл адрес. Този адрес ще се използва в случай, че си забравите ПИН кода и искате да си го възстановите.

Ако не въведете имейл адрес, няма как да възстановите ПИН кода си в случай, че го забравите. Така че запишете го някъде, докато сте сигурни, че сте го запомнили.

ВАЖНО: Този имейл адрес ще се използва и ако искате да се откажете от използването на ПИН код. В такъв случай на имейла си ще получите заявка за потвърждение, че искате да се откажете от използването на ПИН код в WhatsApp.

Ако някога получите заявка за отказване от ПИН код, без да сте искали такава, може би някой се опитва да превземе акаунта ви в WhatsApp. Не потвърждавайте заявката!

Вместо да заключвате само WhatsApp, можете да защитите с код цялото устройство. Ето как да заключители с парола смартфон с Android.

 

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *