Как да направя резервно копие на Viber акаунт:въпроси и отговори

След като Viber въведе опцията за запазване на хронологията при смяна на мобилен номер, на практика можете да възстановите по-голяма част от акаунта си. Ето отговорите на най-често задаваните въпроси по тази тема.

Както винаги уточнявам, че не съм служител на Viber, а публикуваната тук информация е взета от помощния им център.

Каква информация от Viber акаунта ми се запазва, когато направя резервно копие?

Резервното копие съдържа хронологията на всичките ви чатове, списъка с контакти и изображенията, които други потребители са ви изпратили във Viber.

Каква информация от Viber акаунта ми НЕ се запазва, когато направя резервно копие?

Не се запазват тайните и скритите съобщения (Какво е тайно съобщение?);

Не се запазват файлове, различни от снимки и видео, които са ви изпратени от други потребители;

Не се запазват снимките, които вие сте изпратили във Viber;

Не се запазват неизпратени съобщения;

Не се запазват настройките на чатовете;

Мога ли да възстановя акаунта си, ако сменям iPhone за смартфон с Android или обратното?

Не, резервното копие работи само ако платформата (в случая операционната система) остане същата. Освен това Viber за WIndows Mobile не поддържа бекъп функция.

Мога ли да възстановя акаунта си, ако сменям мобилния си номер?

Да, но преди това трябва да кажете на Viber, че ще сменяте номера си. Това става с Change Phone Number.

Как се прави резервно копие на данните?

Ще разгледаме как се прави бекъп на смартфон с Android. Процесът при iPhone е сходен, но там данните се запазват в iCloud, а не в Google Drive.

За да направите резервно копие, Viber ще трябва да е свързан към вашия Google Drive акаунт. Ако не сте го направили досега, ще получите известие да го направите докато трае самият бекъп.

И така, отворете Settings и изберете:

Account>
Viber Backup>
Back up

След като бекъпът приключи и инсталирате и активирате Viber на новия си смартфон (или на стария смартфон, ако сменяте само номера си), влезте в Settings и изберете:

Account>
Viber Backup>
Restore>
Restore Now

7 коментара

 1. LafJoy каза:

  Здравеите!Отново проблем с вайбър след актуализация…Отново ме пита за телефонния ми номер,което значи,че отново не ми разпозна устройството…Естествено,историята се изтри до последния бекъп,а си имаше важни телефони,получени файлове и т.н в нея…Та така.Обаче в историята на Вайбър на домашния комп всичко си стои,и акаунта естествено е на същия телефонен номер.Въпроса ми е как се прави бекъп(архив) на историята на чата от Персонален компютър…Благодаря предварително,дано има начин.
  И бъдете много здрави всички 😉

  • Questo каза:

   Съобщенията във Viber за десктоп се пазят в база данни на компютъра ви, но не съм сигурен как и дали могат да се копират на телефона. Попаднах на една програмка, която твърди, че може да го прави. Тъй като не съм я пробвал, не се наемам да кажа дали ще свърши работа или не.

 2. Ева каза:

  Здарвейте, единственото което не мога да открия е къде са файловете с копията от вайбър? Аз съм с iphone. Там единствено има възстановена папка с файл,който не се отваря, а в icloud ги няма никъде?

  • Questo каза:

   Не съм си играл с iPhone, но би трябвало приложението само да ви предложи възстановяване на съобщениеята (popup прозорчето изглежда така) Това се случва, след като сте активирали наново Viber. Трябва да имате достъп до интернет и до iCloud.

 3. :)) каза:

  Здравейте, направих резервно копие на хронологията в Drive, актуализираха го и всичко е ок, НО не мога да открия файла с копието в Drive. Някакви идеи къде би могъл да се намира?

 4. :)) каза:

  Много благодаря! Успешна Нова Година! 🙂

Оставете коментар

Коментарите в този блог са публични. Ако не желаете истинското ви име да бъде публикувано, използвайте псевдоним.