Как да изтрия резервно копие на Viber(или друго приложение) от Google Drive

Преди известно време публикувах статия за създаването на резервни копия във Viber. Един от въпросите под нея е къде точно в Google Drive се намира резервното копие, което създавате във Viber. Това е добър въпрос и ще го разгледаме, защото, освен че е важно да знаете къдете се намират вашите данни, е добре да имате възможност да ги изтриете. Няма как това да се случи, ако не знаете къде да ги търсите.

Накратко за създаването на резервно копие на Viber (важи само за смартфони с Android): това е функция, която ви позволява да съхраните всички изпратени и получени съобщения и да ги копирате от стария в новия си акаунт във Viber. За целта приложението събира данните от смартфона ви и ги качва в Google Drive. След като си инсталирате новия акаунт, Viber сваля данните от Google Drive и ги синхронизира с него.

Въпросът е какво се случва с резервното копие и къде всъщност се намира то. Копието си седи в Google Drive, но вероятно няма да го откриете сред останалите файлове, които пазите там. За да стигнете до резервното копие, влезте в акаунта си в Google Drive, кликнете върху зъбчатото колело в горния десен ъгъл на екрана и изберете Settings, а след това Manage Apps. Ще се появи списък с приложения, свързани с Google Drive. Там би трябвало да видите и Viber.

Когато натиснете бутончето Options се появяват две възможности. Изберете Delete Hidden app data, ако искате да изтриете резервното копие на Viber от Google Drive. Защо ви е да го правите? Ами защото не знаете кой ще има достъп до вашия Google Drive акаунт в даден момент. Запазването на данните от Viber в Google Drive е необходимо само за прехвърлянето им от един в друг Viber акаунт. След това няма нужда тези данни да се пазят в Google Drive.

Другата възможност, с която разполагате, е Disconnect from Drive. Можете да я използвате, за да забраните на Viber да се синхронизира с това резервното копие в бъдеще.

Един коментар

  1. Manilla каза:

    Много полезна статия!

Оставете коментар