Меню Затваряне

Как да запазя Viber акаунта си при смяна на мобилен номер

Обновена на 24.07.2018 от Questo

От началото на август Viber има нова функция, която ви позволява да смените мобилния си номер и независимо от това да запазите съществуващия си акаунт. Досега практиката беше, че ако смените номера си, старията ви акаунт автоматично се деактивира, а с това губите всички чатове, стикери и списък с контакт.

Новата функция се нарича Change Phone Number и може да се намери в настройките на Viber. За да я активирате, ще трябва първо да обновите Viber до най-новата му версия, за да сте сигурни, че разполагате с функцията.

Ето как да активирате Change Phone Number:

Имате нова SIM карта, която ще слагате в старото си устройство

1.Слагате новата SIM карта в стария телефон

2.Отваряте Viber и отивате в Settings>Account>Change Phone Number. Възможно е Viber да поиска да направите копие на акаунта си в Google Drive

3.Въвеждате номера на новата SIM карта и потвърждавате

4.Viber ще изпрати код за активиране като SMS или като гласово обаждане. Въвеждате кода в посоченото поле

Тъй като нямам втора SIM карта, реших да пробвам какво ще стане, ако въведа произволен телефонен номер, който не притежавам. Влязох в настройките, написах номера и потвърдих, след което Viber изпрати код за активиране до въпросния номер. Това ми се стори доста странно, тъй като не би трябвало да е технически възможно; логично е кодът да се изпраща само ако нововъведеният номер съвпада с номера на SIM картата. Това означава, че можете да въведете какъвто номер си поискате и Viber ще изпрати кода за активиране до този номер..!?

Другото интересно нещо е, че дори и след като смених номера с такъв, който не е мой, Viber продължаваше да работи: можех да изпращам съобщения и да разглеждам списъка с контакти.

После пробвах да направя още една смяна и пак да въведа моя си номер. Смяната стана без никакъв проблем, получих SMS с код за активиране и, поне видимо, отново си имам моя си акаунт, регистриран на моя си номер. Нямам изгубени чатове или контакти.

Имате нова SIM карта, която ще слагате в ново устройство

Ако имате не само нова SIM карта, но и нов телефон, тогава процедурата е малко по-различна.

1.Влизате във Viber на стария си телефон и отивате в Settings>Account>Change Phone Number. Въвеждате мобилния номер на новата SIM карта

2.Правите бекъп(или „резервно копие“, както е в настройките) на Viber акаунта си

3.Слагате новата SIM карта в новия смартфон. Изтегляте и активирате Viber.

4.Възстановявате чатовете си от резервното копие, което направихте преди малко

 

Подобни статии

11 Comments

 1. Тодор Джондров

  Здравейте, имам следния проблем. Телефона ми е с 2 карти и имам 2 вайбъра. смених номера на втория ми акаунт със този от първия после върнах стария номер и сега нямам вайбър нито на единия нито на другия. Не мога да ги активирам повторно и двата. Някой може ли да помогне.

 2. Христо

  Здравейте имам един проблем , искам да вляза в чужд вайбър и на който нямам достъп до него как мога да го направя ? Моля ви да ми помогнете

 3. adrean

  Има ли опция, когато си сменяш номера и не искаш това да се види от някой да го блокираш докато си смениш номера,а вайбър разпрати съобщения до абонатите ти, за това ти действие. И след като отблокираш абоната, дали пак ще получи известие за сменения ти номер?

  • Ванеса

   Здравейте!
   Аз,също съм с вашият проблем.
   Загубих сим картата си и сега се опитвам от друг телефон да вляза във Вайбър с този номер,който си ми беше, но не мога!
   Ако някой знае как,моля да пише!

 4. Диди Борисова

  Имам нов телефон,сложих му старата сим карта,но съобщенията от вайбър ми се върнаха от 2017 и всичко след това ми беше изтрито,как да си върна съобщеният

 5. Пламен Енчев

  Телефона ми тотално се повреди.преместих картата в таблет но чата който бях изтрил по невнимание не се възобновява.опитах с много програми но не става-може ли да се нещо повече

 6. Вера

  Смених номера си и Вайбър изпрати съобщения, че съм извършила това действие. На кои контакти изпраща съобщението? Изпраща ли тази информация на контакти, които са блокирани? Изпраща ли информация за смяна на телефон на контакти, които не са мои?

  • Questo

   Здравейте, всеки, който има записан вашия телефонен номер и има Viber, ще получи известие, че сте си сменили номера. Само за блокираните не съм сигурен. Но някак си няма логика и те да получават такова известие – все пак затова сте ги блокирали.

 7. Десислава Сидерова

  Здравейте ,проблемът ми е ,че Вайбър е блокирал новият ми номер и сега не мога да се регистрирам .Има ли вариянт да ми отблокират номера?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *