Меню Затваряне

Какво да правя през почивните дни (26-27 август)

Обновена на 25.08.2017 от Questo

Активният летен сезон е към своя край и София пак се понапълни със събития. Този уикенд има много тематични събития, свързани с хакерство, умни градове, интернет на нещата, социално инженерство. Ако нямаш какво да правиш виж списъка и с и избери нещо интересно. А, и още нещо: дори и да се изредиш на всички посочени сбития, този уикенд ще ти излезе всичко на всичко 0 (нула) лева. Пък ти, ако случайно знаеш къде може да се гледа онлайн мачът между Мейуедър и Макгрегър за без пари, пусни един линк в коментарите.
DEV.BG all in one
Какво: Серия от семинари
Кога: 26 август, 09:30
Къде: Софтуерен Университет, София ул. „Тинтява“ 15-17
Вход: Свободен
Това е семинар, организира от dev.bg, който ще продължи цял ден в две пътеки: т.е. във всеки момент ще вървят по две лекции паралелно в две отделни зали. Лекциите са много и повечето засягат програмни езици и технологии, затова няма да ги изброявам поотделно. Ще спомена само някои от тях, за които смятам, че се връзват с темата за информационната сигурност (и които вероятно ще посетя сам):

Internet Of Things – Дигитална нервна система. Smart City as a service
Machine Learning – Интелигентно отговаряне на въпроси благодарение на мъдростта на тълпата
Software Quality Assurance – Usability Testing за нула време, нула пари и с нула опит

Пълен списък на лекциите има във Facebook събитието.

Като свършат лекциите ще има и афтърпарти в „Грамофон“

Save The Cat!
Какво: Игра
Кога: 26-27 август, 10:00
Къде: София диша, храм-паметник Ал. Невски
Вход: Свободен

Един от учстниците в „София диша“ организира безплатна игра от типа „избягай от стаята“, само че целта е да спасите котка от контрабандисти и да я върнете на собственичката й. Организаторът твърди, че ако приключите успешно играта, получавате отстъпка при ползването на някоя от ескейп стаите му. Ако ти се иска да тестваш играта с котката – и ума си – ходи на площад „Ал. Невски“ и търсете шатрата на Emotion.

Social engineering and Footprinting
Какво: Семинар
Кога: 27 август, 14:30
Къде: MG Academy, Екзарх Йосиф 86
Вход: Свободен

Все още нямам идея кои са тези момци, но това лято MG Academy са доста активни в организирането на събития, свързани с информационната сигурност. Сега ни канят на семинар, в който че разказват какво е социалното инженерство и как се правят дигитални отпечатъци на потребителите в интернет.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *