Меню Затваряне

Viber FAQ

Обновена на

Тази страница събира на едно място всички читателски въпроси, свързани с Viber. Старая се да отговарям, когато имам възможност и необходимите познания.

Обърнете внимание, че не съм част от екипа на Viber и нямам задълбочени познания за технологията, използвана от приложението. За въпроси и препоръки е най-добре да се обръщате първо към съпорт центъра на Viber.

 

Related Posts

1 221 Comments

  • николай николов

   Привет,

   Нов iphone11 – не мога да изпращам и да получавам снимки, само текст. Получавам снимка – празен правоъгълник. Отказва ми да изпраща.
   Дал съм достъп до всички снимки на телефона. Успях да изпратя картинка, получателя я вижда, но при мен е размазано.
   поздрави,

  • Виктория Хлебарска

   Здравейте!
   не мога да изпращам и да получавам снимки, само текст мога. Получавам снимка – празен правоъгълник. Отказва ми да изпраща.
   Дал съм достъп до всички снимки на телефона. Успях да изпратя картинка, получателя я вижда, но при мен е размазано!!
   Какво се случва и как да го оправя?

  • Виктория Хлебарска

   Здравейте!
   не мога да изпращам и да получавам снимки във вайбър. Успях да Изпратя, те го получават, но на мен ми се показва размазано или просто празна снимка.
   Какво се случва и как да го оправя?

 1. kami

  Моля ви кажете ми какво да правя с моя проблем пускам вайбър на таблета а на телефона се изключва

 2. Пумба

  Здравейте, на скоро получих съобщение в вайбър , че контакт от телефона се джойнва в вайбър а контакта го имам в вайбър от дълго време на какво се дължи това възможно ли е ако си е свалил вайбър и на Pc (…recently joined viber windows нещо от сорта беше) ?

 3. Същия

  Здрасти, да питам за втори път понеже не получих отговор viber показва ли броя на абонатите като скайп?

  • Questo

   Здравейте, съжалявам, проспуснал съм го. Не съм сигурен какво имате предвид броя на абонатите, но броят на контактите ви във Viber би трябвало да се изписва в горния десен ъгъл на приложението, когато зададете опцията да ви показва Viber абонатите

 4. rumi

  не мога да си сложа профилна снимка, съобщението е едно и също…файлът не се поддържа, поправете го, или изберете нов…

  • Questo

   Не съм сигурен за отговора. За най-сигурно блокирайте абоната през телефона, тогава той се блокира на всички устройства

 5. Рени

  Здравейте! Има ли начин да се сложи парола на viber така, че когато някой ми разглежда телефона да не може да влиза във viber без мое знание? Благодаря!

  • Questo

   Бихте могли да слжите парола на целия телефон, така няма да се налага да се притеснявате за Viber или което и да е друго приложение

 6. Megi

  Здравейте. Искам да изпратя текстови файл 22,4Kb от телефон или компютър до телефон чрез VIBER. Дали ще се получи?

  • Questo

   Здравейте, доколкото помня засега Viber поддържаше само аудио и видео формат. Т.е. ще трябва да опитате с мейл

 7. Георги

  Имам следния приблем,когато актуализирам фейсбук и след това като реша да се обадя на някого във вайбър ми се включва високоговорителя на телефона

  • Questo

   Здравейте, може да опитате да преинсталирате Viber. Също така проверете дали опцията зa спикър не е включена.

 8. марина

  Ако премахна “ изпращайте състоянието Видяно“ аз ще виждам изпратените съобщения към мен а този който ги изпраща ще му се изписва само доставено. Той няма да разбира че аз съм ги видяла и прочела. Така ли е?

 9. Вики

  Здрaвейте, имaм следния проблем – зa трети път ми се случвa Viber дa не се синхронизирa със списъкa с мобилните ми контaкти и не рaзпознaвa когa дaден контaкт имa Viber. Досегa винaги го преинстaлирaх, но тaкa губя хронологиятa нa рaзговорите. Имa ли друг нaчин дa го опрaвя?

  • Questo

   Привет, вижте дали това ще ви е от полза:
   Възможно е Viber да не разпознава номера на въпросния абонат. Опитайте това: влезте в списъка с номера на телефона си и променете телефонния номер на абоната така, че да включва и националния код. Т. е. ако мобилният номер е 0888 ххх ххх, променете го на +359 888 ххх ххх. Запаметете и вижте дали има някаква промяна.

 10. Просто Аз

  Някои знае ли, как мога да деактивирам акаунта си във Viber, без той да е като приложение на телефона ми? Защото вече нямам google акаунт и не мога да го изтегля отново на мобилното устройство със google play, за да го деактивирам. Последния път само го деинсталирах…

 11. Илиана

  Здравейте, имам Вайбър на телефона с ОС Уиндоус 7.8, но е невъзможно да го инсталирам на лаптопа. Иска ми парола, но не ми я изпращат. Свързах се с екипа им, бяха изключително любезни и на момента ми отговаряха. От тях разбрах, че парола не е нужна, защото двете устройства автоматично се синхронизират. Не, при мен не е така, не се синхронизират, иска ми парола!
  В края на краищата, от извора разбрах, че Вайбър не се поддържа от Windows phone 7 и дори да получа парола след 24 часа /превиших опитите за инсталация/, няма гаранция, че ще работи на лаптопа.
  Може би тази информация би била полезна и за други потребители на същата ОС.
  И още нещо – за много кратко време най-горе ми се изписа някаква парола от Вайбър, която едва успях да запиша, т.к. не я откривам в съобщенията ми. Липсва в телефона, странно ми е… Всъщност, оказа се невалидна. Как се случи това, защо не я откривам вече никъде?

 12. елена

  Не виждам какво ми пишат в вайбър ,също и аз като пиша не излиза нищо на дисплея,чува се само звук

 13. Анонимен

  От прочетеното до тук съвсем се обърках. За това има имам съвсем конкретен въпрос: ако се откажа от сегашния си телефон, на който имам инсталиран и ползвам активно вайбър, и реша, примерно, да го продам, трябва ли през новия си телефон да деактивирам акаунта си, за да съм сигурен, че няма да се запази на стария телефон, или е достатъчно само да го деинсталирам на стария телефон?

  • Questo

   Здравейте, объркването ви е напълно основателно! В общите условия на Viber е записано, че ако имате приложението на телефон 1 и извадите СИМ картата на телефон 1 и я сложите на телефон 2, акаунтът, с който сте работили на телефон 1 автоматично се деактивира. Т.е. във вашия случай би трябвало просто да сложите СИМ картата на новия телефон, да инсталирате Viber на него и това ще реши проблема, защото стария ви акаунт ще се деактивира автоматично и всички съобщения и контакти в него ще бъдат затрити. Но, поне ако разбирам правилно един от коментарите, случаят невинаги е такъв. Затова ви препоръчвам следното:

   1. Деактивирайте Viber от стария си телефон. Имайте предвид, че така ще изгубите записите на вашите съобщения и обаждания във Viber.
   2. ИЗвадете СИМ картата от стария телефон и я сложете в новия.
   3. Инсталирайте Viber на новия телефон.

   Това би трябвало да реши проблема.

 14. Bobo

  Здравейте! Имам инсталиран вайбър на ipad, инсталирах и на телефина си, който е андроид. В същият момент вайбъра на ipada се деактивира. След което отново го активирах на ipada и съответно на телефона се деактивира. Искам да ви питам не е ли възможно вайбър на две устройства или са несъвместими в случая ipad и андроид? Благодаря ви!

 15. Петя

  Здравейте! Инсталирах си вайбър на iphone 6 и имам постоянно интернет на телефона, но на други телефони показва че не съм онлайн въпреки че съм на линия.трябва да влезна в приложението и тогава показва че съм на линия, но когато излезна от приложението отново показва „last online…“Какво трябва да направя за да ми се показва онлайн статуса и на останалите телефони?Активирала съм си функцията“share online status“.

 16. нешо

  Здравейте, имам Viber на таблет Lenovo и разбирам когато някой ме търси само когато съм на таблета. В момента в който го дам на stand by не звъни и не вибрира. Wi-fi и звуковите настройки са винаги включени и на Viber и на таблета. Настройките на Viber са същите като на телефона ми, но той си звъни-проблема трябва да е в таблета, но къде?
  Благодаря Ви!

  • Questo

   Здравейте, опасявам се, че не съм запознат в дълбочина с Viber за таблет, възможно е просто заради stand by функцията приложението да не реагира, но не мога да съм сигурен. Най- добре задайте въпроса си към разработчика на приложението: https://support.viber.com/customer/portal/emails/new

  • Questo

   Възможно е да се дължи на слаб сигнал, особено ако не сте включили GPS настройките на телефона. Опитайте да определите местоположението си докато сте навън с активирани услугио за местоположение и силен интернет сигнал. Ако проблемът остане, вероятно Viber има нужда от преинсталиране.

 17. Гергана

  При изпращане на снимка чрез Viber, не се изпраща тази, която съм избрала, а друга, понякога дори снимка, която вече е изтрита от телефона. Каква е причината?

 18. Ваня

  Защо немога да изпращам снимки от вайбъра и хората отсреща не ми еиждат снимката както и аз тяхната,а същевременно си пишем?!

  • Questo

   Няколко възможни решения, но не е гарантирано, че ще проработят: почистете кеша, ъпдейтнете до най-новата версия на Viber или преинсталирайте приложението (в последния случай трябва да изчакате поне 24 часа, за да преинсталирате). Ако проблемът остане, свържете се с екипа на Viber: https://support.viber.com/customer/portal/emails/new

 19. Гергана

  Здравейте,смених си телефония номер.Разбрах,че трябва да деактивирам Viber и да си направя нов акаунт с новия номер.Когато го направя ще трябва ли на ново да търся приятелите ми.

  • Questo

   При активирането на новия акаунт Viber ще дръпне автоматично номерата, които сте запаметили в телефона си. Т.е. ако номерата на вашите приятели са вече в телефона, няма да е необходимо.

 20. Мая

  Искам да питам, има ли начин след включване на интернет и вайбъра да си стои ОФлайн, да не получавам съобщения. Дори и да натисна exit, той не се изключва и винаги като си пусна интернет ми излизат съобщения, а аз не искам.

  • Questo

   Здравейте, Viber е направен така, че винаги да работи и да е режим на готовност. Чувал съм за програмки, с които уж можел да се изключи без да се деинсталира, но не знам дали работят, а и дори да работят, трябва да се инсталират на руутнат телефон

 21. Цвети

  Здравейте. Имаме една група на класа във Вайбър. Има едно монче ,което постоянно добавя други хора ,които изобщо не познаваме. Има ли начин да се махат хора? Благодаря предварително. 🙂

  • Questo

   Здравейте, за съжаление участниците в групата не могат да се махат щом веднъж са добавени, освен ако самите те не желаят да напуснат групата

 22. rrenny

  Здравейте! Относно функцията блокиране на абонат . Ползвам вайбър на телефон и на компютър. Блокирането в телефона – ок! Но абоната остава не блокиран в компютъра. Не откривам такава функция. Как става това? Трябва ли да сменя версията на компютъра ?

  • Questo

   Здравейте, според официалната документация щом абонатът е блокиран на телефона би трябвало автоматично да е блокиран и на вторичните устройства т.е. компютъра. Продължавате ли да получавате съобщения на компютъра си от блокирания абонат?

 23. Калоян

  Здравейте! Следният проблем се появи вчера при мен – имената на всички хора, с които съм си комуникирал, изчезнаха и в чат листа се виждат само телефонните им номера (без имена и без снимки). Не съм пипал по настройките, просто влязох във вайбър и видях само номера. Има ли начин това да се оправи?
  Благодаря предварително!

   • Калоян

    Сам открих начин да го оправя. Просто въведените номера трябва да започват с +359. Досега започваха с цифрата 0.

 24. Ели

  Да попитам и аз и съжалявам, ако някой вече е питал: Ако аз имам в тел.указател номер на приятел и го набера чрез viber ще му звънне ли, ако той ме няма като записан номер в неговия тел., но има инсталиран Viber

 25. Димитров

  ЗДРАВЕЙТЕ ,имам един въпрос :не мога да добавям абонати във вайбър както и те не могат да ме добавят .имам едни пет души и само с тях мога да говоря….

  • Questo

   Ако абонатите в телефонния ви указател са много повече от 5, вероятно имате проблем със синхронизацията между телефона и Viber. Няколко решения, които биха могли да ви помогнат:
   – Понякога viber не разпознава телефонните номера без регионален код. Т.е. ако сте въвели номера като 0888 ххх ххх, вместо +359 888 ххх ххх, възможно е Viber да не разпознава този контакт. За да проверите дали това е проблема, изберете един такъв номер, който в момента не се появява във Viber, и го променете в телефонния си указател така, че да включва и кода на България (+359). След това вижте дали същият контакт се е появил във Viber. Ако да, то ще трябва да промените всички номера в горепосочения формат;

   – Опитайте с рестартиране на телефона;

   – Ако нищо не помага, преинсталацията би могла да реши проблема;

 26. Таня

  Здравейте.
  Интересувам се защо вайбър не звъни, когато ме търсят или получавам съобщение на Iphone 4? Как да оправя тази настройка? Индикацията е само светлинна.
  Благодаря

  • Questo

   Здравейте, мисля че тази статия ще ви е полезна. Тя показва как да активирате известията в iPhonehttps://support.viber.com/customer/portal/articles/1423111#.VQJn5PnSUyo

 27. Еms

  Здравейте.
  Проблема ми е следният – взеха ми принудително телефона,но сим картата е в мен.На телефона обаче имам инсталиран viber, както и много други програми. Когато погледна от друг телефон, виждам, че съм онлайн навсякъде :(. Въпросът ми е – как да деактивирам viber от разстояние 🙁 Не желая други хора да го използват от мое име. Много благодаря !!!

  • Questo

   Здравейте, сложете SIM картата си на друг телефон и инсталирайте Viber на него. Това би трябвало автоматично да деактивира Viber на стария ви телефон.

   • Еms

    Много Ви благодаря !!! А разговори, които са били изтрити могат ли да бъдат възстановени и ако да, за какъв период от време назад? Много благодаря !!!

    • Questo

     Доколкото знам веднъж щом са изтрити съобщенията не могат да се възстановяват. Това обаче не важи ако предварително сте активирали опцията за бекъп.

     • Еms

      Благодаря !!! А след като изтрия гоогле акаунта, с който всъщност съм изтеглила всички приложения, включително и viber, не се ли изтрива всичко автоматично???

     • Еms

      Извинявам се за поредният въпрос, но ми е много важно. Изтрих си старият акаунт, направих си нов с цел да си инсталирам на новият телефон viber, понеже старият ми го взеха принудително,както вече споменах. Но тъй като бях вече влезнала със старият акаунт, след като го изтрих се опитах да си изтегля viber с новият акаунт, но ми дава грешка и че се изисква удостоверяване. Трябва да влезете в профила си в google. Е опитвам се, но немога 🙁 Моля Ви, помогнете 🙁

     • Questo

      Малко се обърках. ИЗтрили сте Google акаунт и сте го подменили с нов, а сега Google Play не ви дава да изтеглите Viber, така ли? Бихте ли казали какво точно съобщение изкарва?

 28. Просто Аз

  Здравейте.
  Искам да попитам, има ли някакъв период от време при неизползваемост на viber, при който профилът създаден във приложението бива изтрит, или не?

  • Questo

   Имам някакъв спомен, че дори ако деинсталирате Viber, данните за профила си ве пазят в сървърите на компания за година. Какво обаче става след това не съм сигурен.

 29. Просто Аз

  А също така, искам да попитам защо не мога да вляза във google play за да изтегля viber и да го деактивирам!?… Мобилните данни са ми пуснати, приложенията на google актуални, влязла съм със профила си, но не ми зарежда магазина?… Идеи? Благодаря предварително.

  • Questo

   Тук не мога да помогна за съжаление. Все пак при сваляне на приложения разчитайте предимно на wifi, тъй като обикновено сигналът осигурява по-добри скорости.

 30. Илиана

  Искам да кажа на всички, които харесват и искат да имат Вайбър. Ако сте опитали всичко както трябва и нещата не се получават, свържете се с екипа им за помощ. Невероятно любезни са, помагат по всякакъв начин за оптимален резултат! Няма да описвам помощта им конкретно за мен, но със сигурност знам, че пренебрегнаха каналния си ред и ми помогнаха, за да го имам и на компютъра. Линк към екипа им за помощ е публикуван по-горе, ползвайте го!

 31. galq

  Искам да попитам може ли да търсим хора които имат вайбър но не им знаем телефонният номер

 32. Петя

  Здравейте искам да попитам защо не мога да ползвам видео чата .Благодаря за отговора предварително

  • Questo

   Ако изобщо не виждате иконката за видеочат ще трябва да минете към по-нова версия на Viber. Ако виждате иконката, но функцията не работи, възможно е телефонът ви да не покрива минималните изисквания. Тях можете да откриете на сайта на viber (support.viber.com)

  • Questo

   Не можете да я изтриете напълно. Групите се изтриват сами, когато всички участници ги напуснат.

 33. Милена

  Здравейте. Искам да попитам, ако променя името на групата (добавена съм, не съм я създала аз и ме дразни името), само на моя телефон ли ще е промяната или ще се изпише на всички?

  • Questo

   Милена, предполчагам, че промяната ще е видима само за вашия телефон, но не съм 100% сигурен дали действително е така.

   • Милена

    Здравейте. Докато се чудех дали да сменя името на групата, друг участник го смени и се оказа, че промяната е видима за всички 🙂

    • Questo

     Благодаря, че споделихте тази информация, Милена, полезно е да се знае! Интересно решение от страна на Viber – това означава, че всеки може да прави каквото си иска в груповите разговори.

  • Questo

   Здравейте, Viber поддържа определени формати. Ако искате цялата снимка да се вижда, ще трябва да форматирате размерът й така, че да пасва с този на препоръчителния. Това може да направите с всеки софтуер за обработка на изображения. Ето ви един онлайн такъв: pixlr.com/editor

 34. Milena

  Здравейте,извинявам се,ако въпросът е задаван.Как мога да си деинсталирам вайбър акаунта?Ще си сменям номера и се притеснявам да не го използват,ако дадат номера ми на друг :/

 35. deni

  искам да попитам защо не мога да тегля безплатните стикери дава ми само два?леново вайб х2 ми е телефона

  • Questo

   Привет Мария, веднъж изтрити, съобщенията не могат да се възстановят, освен ако не сте инсталирали преди това приложение, което да прави бекъп на файловете на телефона.

 36. Por6a

  Здравейте,
  Има ли вероятност геоположението на вайбъра да не е точно?
  Случвало ми се е да съм на едно място, а да ми показва, че съм на друго.До колко може да се разчита на него?
  Благодаря!

  • Questo

   Случва се, да. Не разчитайте на Viber, ако искате да установите къде точно се намирате, по-добре заложете на някое приложение специално за целта или на Google Maps

 37. Ралица

  Здравейте как мога да напусна група във вайбър.Някой ме е добавил и искам да я махна

 38. Вили

  Здравейте,отскоро имам Леново X2. Забелязах че вайбър през мобилния нет ми е активен,но като се прибера вкъщи и се закача за домашното wi fi- при опит за набиране изписва“ услугата Вайбър в момента е недостъпна или блокирана,опитайте по-късно…“ Къде е проблема,със стария телефон беше ок

  • Questo

   Здравейте, направих бърза проверка и се оказва, че много хора се сблъскват с този проблем, който най-вероятно се дължи на недостъпни портове, използвани от Viber. Може да се наложи да влезете в настройките на рутера и да активирате тези портове. Ето една статийка, която обяснява казуса. Моля да имате предвид, че не съм тествал написаното в статията и няма как да гарантирам дали действа. Ако скролнете надолу към коментарите ще видите, че за част от потребителите описаните действия не са помогнали.
   http://mhotspot.com/blog/solution-for-viber-service-is-currently-unavailable-or-being-blocked/

 39. Анонимен

  Здравейте, имам служебна сим карта, чрез която ползвам вайбър, но напускам фирмата и трябва да върна картата. Питането ми е дали след като деактивирам акаунта си и на сим картата няма запазени номера, дали след като върна сим картат някой ще може да активира акаунта и да ползва вайбъра със всичките ми контакти? Благодаря предварително

  • Questo

   Да, след деактивиране контактите ви би трябвало да се изтрият от Viber. Ако някой реши след това да създаде акаунт със същия номер, Viber ще дръпне контактите от неговия телефон, а не тези, които е дръпнал от вашия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *