Меню Затваряне

Как се спира регистърът на дейността във Facebook

Обновена на 09.07.2015 от Questo

facebook

Регистърът на дейността (Activity Log) представлява отчет на почти всичко, което правите във Facebook. Той запомня каква информация публикувате, какви страници харесвате, какви коментари оставяте и какво ли още не. Ако някой има достъп до вашия профил във Facebook, той може да види цялата ви активност: дори онази, която се опитвате да скриете. Така че въпросът дали и как се спира регистърът на дейността вълнува доста потребители (ако се съди и по статистиката на търсенията в този сайт).

Регистърът на дейността не може да бъде спрян. Той е инструмент, който ви помага да следите какво точно правите в социалната мрежа. Само вие можете да видите вашия регистър на дейността. Много потребители не разбират това и смислят, че тяхната активност е видима за всички във Facebook. Това обаче не зависи от техния регистър на дейността, а от настройките за поверителност на техния профил или на профилите на хората, където оставят коментари.

Да предположим, че публикувате снимка в дневника си. Кой може да я вижда зависи от настройките, които сте задали. Тези настройки са подробно разгледани тук. Но ако публикувате същата снимка в дневника на ваш приятел, видимостта й ще зависи от това какви настройки за поверителност е задал вашия приятел.

Да се върнем към вашия регистър на дейността: той е достъпен само за вас и може да бъде видян само от този, който има потребителско име и парола за вашия профил във Facebook. Както вече споменахме, регстърът на дейността съхранява разнообразна информация, голяма част от която Facebook използва, за да таргетира реклама. Регистърът съхранява и много специфична информация като например какво търсите във Facebook. Ако например се опитвате да намерите профила на определен човек, Facebook съхранява това търсене във вашия регистър. Ако не искате подобна информация да се пази, имате възможност да я изтриете – подробно обяснение ще намерите тук.

Скоро Facebook ще пусне и нова функция, която ще записва и всяко място, което сте посетили. Тази функция, която ще се казва Location History, ще използва мобилния ви телефон, за да отчита и записва постоянно местоположението ви. Какво точно представлява и как да я деактивирате ще откриете тук.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *