Меню Затваряне

Facebook знае всичко за вас – включително кого шпионирате

facebook

Един от най-често задаваните въпроси, свързани с Facebook, е „Мога ли да видя кой е влизал в профила ми?“ Ако още не сте разбрали отговора, той е не. Не вярвайте на всички приложения, които периодично се появяват, за които се твърди, че могат да ви покажат кой е влизал в профила ви. Те не работят.

Но знаете ли, че Facebook пази пълен архив за цялата ви активност във Facebook: включително и чии профили сте отваряли вие? Много хора не си дават сметка какво огромно количество информация оставят за себе си във Facebook. Обикновено социалната мрежа използва тази информация, за да таргетира към вас рекламни съобщения на базата на вашите интереси, предпочитани филми, музика, страници, спортове и т.н.

Ако използвате Facebook, за да хвърляте по едно око в личния живот на другите, не забравяйте, че Facebook запазва това в гигантското досие за вас, с което разполага. Ако по някаква причина искате да изтриете тази информация от архива си, може да го направите с няколко клика.

Facebook предлага т/нар. Регистър на дейността, където е описана цялата ви активност в социалната мрежа. Регистърът се състои от основен екран и странично меню. С менюто можете да филтрирате инфромацията, която искате да видите. НАпример, ако кликнете върху „Приятели“, регистърът ще ви покаже справка за всички хора, с които сте се сприятелили във Facebook месец по месец. Ако натиснете „Информация“, Facebook ви показва всички промени в основната информация на профила си, които сте направили. Има и меню „Търсене“(Search). Именно то показва справка за всички търсения, които сте направили във Facebook: имена на хора, имена на страници, групи и т.н.

Как да изтрием онези търсения, които не искаме да се показват в справката? До всяко регистрирано търсене има две иконки: една с катинарче и една със забранителен знак. Когато кликнете върху знака се повява опция да изтриете конкретното търсене. Готово!

Ако искате да изтриете цялата история на търсенията, Facebook ви дава възможност да го направите с един клик. Просто използвайте Изчистване на търсенията (Clear searches), която се намира непосредствено над справката с търсения.

Related Posts

3 Comments

  1. QnaDumova

    Коментарът е премахнат от администратора: Моля пишете на кирилица и използвайте разбираеми изречения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *