Меню Затваряне

Как да гледате Youtube клипове без реклами с DuckDuckGo

Обновена на 23.06.2023 от Questo

Писнало ли ви е от досадните реклами, които изскачат навсякъде в Youtube и прекъсват клиповете?

Търсачката DuckDuckGo пусна собствен браузър за Windows, а една от екстрите в него е възможността да гледате Youtube клипове без реклами. Тя е подходяща, ако сте пуснали дълъг музикален микс, слушате подкаст или пък гледате филм.

Функцията се казва Duck Player. За да я използвате, ще трябва да инсталирате браузъра DuckDuckGo. Когато отворите Youtube, DuckDuckGo автоматично ви предлагате да гледате клипа в Duck Player. Плейърът маха рекламите от клипчетата и може да гледате необозпокоявани дълги видеа.

Досега браузърът се предлагаше само във версия за iOS. Освен че скрива рекламите в Youtube, DuckDuckGo има и други полезни функции като например блокиране на следенето на имейлите. Много имейли се изпращат до вас с проследяващ пиксел. Той дава информация на изпращача кога сте отворили имейла и къде се намирате в момента, в който сте го отворили.

С DuckDuckGo може да си направите защитен имейл адрес, който спира проследяващи пиксели и пази правото ви на поверителност.

Браузърът има и бутонче за експресно изтриване на историята на вашите търсения. То е полезно, ако бързо искате да изтриете следите  от вашата интернет активност на компютъра. (Разбира се, по-добрият вариант е просто да настроите браузърът си – какъвто и да е – да не пази историята.)

DuckDuckGo си изгради репутация на интернет търсачка, която не събира толкова много лични данни за потребителите си като конкурентите Google и Bing. Поради тази причина DuckDuckGo става все по-популярна и твърди, че обработва по 3 млрд. търсения всеки месец.

Други начини да гледате Youtube видеа без реклами

Браузърът Brave също има опция за скриване на Youtube рекламите. Наскоро Brave, който подобно на DuckDuckGo събира минимално количество данни за потребителите си, представи и нова функция. Тя ви позволява да четете новинарски сайтове, без да плащате за абонамент.

Функция за скриване на рекламите има и друг не толкова популярен браузър – Opera.

Ако не ви се занимава с инсталиране на нови браузъри, може да се задоволите и с браузърни приставки. Това са т.нар. рекламни блокери, които скриват влудяващите реклами, включително и от клипове в Youtube.

Вижте кои са най-добрите рекламни блокери в света. (Един от тях е български!)

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *