Меню Затваряне

Как да скрия статуса си във Viber

Обновена на 20.12.2014 от Questo

viberlogo

Когато инсталирате Viber на мобилния си телефон, месинджърът показва дали сте оналйн или офлайн. Този статус е видим за всички абонати във вашия списък, а вие можете да видите техните статуси.

Ако не искате Viber да показва информация за това кога сте на линия, можете да изключите опцията за показване на статуса. Това става като отворите Viber и изберете More Options>Settings и след това махнете отметката върху Display My Online Status. По този начин Viber няма да показва обичайното Online или Offline под вашето име. Вие обаче също няма да може да виждате статуса на другите абонати на Viber. Важно е да знаете, че Viber позволява да променяте тази настройка саме веднъж на денонощие. Т.е., ако скриете статуса си във Viber, ще можете да го върнете обратно най-рано след 24 часа (има различни хитринки, с които това оганичение може да се заобиколи, но те са свързани с нулиране на настройките на приложението, което води до загуба на данни.)

Ако искате да останете напълно незабелязани във Viber, изключването на статуса не е достатъчно. Това е така, защото дори и статуса ви да не се показва, когато един потребител ви изпрати съобщение, той може да види дали сте го прочели – и така всъщност да разбере дали сте на линия. Ако не искате другите потребители да знаят дали сте прочели техните съобщения, влезте в More Options>Settings и махнете отметката от Send Seen Status.

Наскоро получих следния въпрос: „Има ли опция във Viber, с която да съм инкогнито? Да виждам кой е на линия, но мен да не могат да ме виждат?“ В интернет могат да се открият няколко приложения, които според разработчиците им могат да създават фалшив статус. А именно: въпреки че сте онлайн, другите потребители ви виждат като Offline. Нито едно от тези приложения обаче не се предлага в официалния магазин за Android приложения. Информацията за техните създатели и ревютата на приложенията също са оскъдни. Ето защо не ви препоръчвам да инсталирате което и да е от тях, тъй като вероятността да става дума за зловреден софтуер не е никак малка.

Подобни статии

275 Comments

   • Ива

    Здравейте , искам да попитам ако даден абонат с когото сте си писали ви премахне от вабър или ви е изтрил номера като цяло ,ще ми изчезне ли профилната му снимка от вайбър ?

 1. Iliana

  Здравейте искам да попитам дали,ако някой ни е блокирал във вайбър когато му пишем той вижда съобщенията?

  • Questo

   Не, ако сте блокирани, абонатът няма да види съобщенията ви. Дори ако един ден този абонат реши да ви отблокира, той пак няма да види съобщенията, които сте му изпратили, докато ви е блокирал.

  • Questo

   Васко, файловете с хронологията се намират в една от папките на Viber – поне във версията за Android е така. Ако сте изтрили хронологията обаче веряотно и самите файлове са изчезнали, тъй като изтрите съобщения са невъзобновими

 2. vasko

  da.
  no v moite failove papka vaibar ima media sled koeto video imadjes i pichers. niama failove s saobchenia. zatova pitam kade sa. chyx che gi imalo niakade no ne gi namiram. i ako smenia tel. izchezvat li zavinagi

  • Questo

   да, ако смените телефона си, съобщенията би трябвало да се изтрият, въпреки че доколкото знам има начин да ги запазите, но за целта трябва да се инсталира допълниелен софтуер.Ако искате да видите хронологията си, най-лесният начин е просто да си я изпратите на пощата. Във версията за Android това става така: От VIber> More options> Settings> Calls and messages> Email message history

 3. Rama

  Здравейте. Искам да попитам как се получава така, че даден човек е бил на линия да речем цял ден и след това на сутринта виждам, на статуса му че е бил последно онлайн вчера в еди колко си часа през деня? И защо има такива разминавания във времето, нещо специално ли се прави, че да можем да направим така, че да се вижда времето на последна онлайн активност както на нас ни е изгодно….? Надявам се да сте ме разбрали!!! Това все по често се случва и за това реших да питам!!! Благодаря

 4. neli

  Здравейте.! Искам да попитам , когато даден абонат отсреща му изписва горе под името , че е бил преди 2ч. он-лайн, какво може да означава? Че е говирил по Вайбър , че е говорил по телефона , или е бил и в нета. Благодаря предварително…

 5. Ivo

  Здравейте,
  Рядко използвам Вайбър. Ако съм офлайн и съм изключил приложението Вайбър, има ли възможност чрез някаква настройка, ако някой ми пише да получавам съобщение или имейл, че са ми писали. Например в Gmail има възможност да получа sms на телефона ако някой ми е писал имейл. Във фейсбук също може да се направи настройка, чрез която ме известяват на имейла, че са ми писали във фейсбук.
  Нещо подобно възможно ли е във Вайбър ?

  • Questo

   Иво, не ми е известна такава настройка, порових се малко из опциите, но не открих нещо подобно.

 6. Nasko

  Здравейте! Имам проблем с Вайбър. Защо не ми показва постоянно, че съм онлайн, трябва телефонът ми е в действие и тогава, ако е в бездействие, при другите им показва, че последно съм бил онлайн, преди минути или повече, т.е. че вече не съм онлайн. Много странно и неприятно, да не бил в настройките на телефона да е проблема или в самата програма. Телефона ми е samsung galaxy j5. Много ви моля за отговор.

  • Questo

   Наско, причините може да са много, затова най-добре е да се обърнете директно към съпорта на Viber. Поразрових се из специализираните форуми и доколкото виждам точно този модел телефон дава подобен проблем, за който причината вероятно е в приложението. Затова най-точна информация ще ви дадат от самата компания, ето как да се свържете с тях: https://support.viber.com/customer/portal/emails/new

   • Nasko

    Много благодаря за отговора. Да, ще им пиша и на тях, само искам да попитам, гледам, че в страницата пише на английски, аз на какъв език да им пиша, английски или български?

 7. Мила

  Здравейте! Какво означава, когато вече не виждам снимката на даден абонат във вайбър, а друг вижда същия този абонат със снимка?

  • Questo

   Понякога това се дължи на проблем вашия телефон – например може да е необходимо да почистите кеша. Не съм сигурен обаче дали не може да се получи същото и ако ви е блокирал.

 8. деси

  Искам да попитам-когато нямаш записан абонат в контактите си,а той ти звъни,номер ли излиза или името на човека който ме търси?

  • Questo

   Би трябвало да виждате номера му. Viber синхронизира контактите ви с тези в указателя. Ако не е записан там, във Viber излиза телефонния му номер

 9. Вальо

  Здравейте,
  имам следния въпрос?
  До колко може да е достоверна информацията под името на абонат от списъка ми-онлайн…или последно онлайн да кажем днес в 12:10ч.? Значи ли,че в периода в,който не е използвал вайбър тече въпросното време….и в момента на първия разговор или кореспонденция по вайбър статуса преминава в режим онлайн. Въпросният абонат е с много силна и надеждна интернет връзка нон-стоп.

  • Questo

   Доколкото знам има възможност и при добра интернет връзка да показва грешен статус.

 10. Maya

  Здравейте! Мога ли да скрия или премахна профилна снимка на абонат от контактите ми във вайбър?

 11. Елена

  Как мога да направя така че номерата които не са ми записани в контакти да не ми виждат снимката ?

   • Ива

    Здрявейте, имам следния въпрос . Изпращам съобщение на даден номер и няма отметка доставено но не съм блокирани тъй като виждате последно кога е бил на линия , по късно виждам че пак е бил на линия и съобщението все още не е доставено . Означава ли че по някакъв начин си заглушен от този номер да не получава извесния от теб.

    • Questo

     Възможно е да има технически проблем и съобщенията да не се получават, въпреки, че абонатът е онлайн. Това е само мое предположение, не съм представител на Viber

 12. Мария

  Ако напиша съобщение по вайбър ,а отсреща нямат запаметен моя номер ще получат ли съобщението ми

  • Questo

   Би трябвало да го получат. Получателят ще го получи като непознат номер с опцията да ви добави като приятел или да ви блокира.

 13. ProE

  Здравейте,

  До момента все още нямам инсталиран Viber, но искам да попитам, дали има възможност при първоначалната ми регистрация да не изпраща съобщения до всички в телефонната ми книга, че съм се регистрирал. Желая аз индивидуално да поискам оторизация само от желаните от мен лица, както е в Skype, ICQ и др.

  • Questo

   За съжаление няма как да контролирате този процес, поне доколкото знам. Viber позволява единствено да изключите съобщенията, които получавате от други абонати, присъединили се към Viber.

 14. Vesela

  Как така от единия си телефон виждам номер, който има вайбър, а от друг телефон същия номер няма вайбър.

  • Questo

   Мария, след като разговорите са изтрити няма как да си ги възстановите. Затова е добре да правите бекъп преди да триете кореспонденция.

 15. marija

  Въведеният адрес е изтрит, тъй като най-вероятно води към зловредно или безполезно приложение

  • Questo

   Само от начина, по който е написана статията – зле направен превод с множество грешки – е лесно да се познае, че това приложение най-вероятно е някаква измама. В най-добрия случай с него не може да се шпионира Viber, а само взема парите ви. В лошия – освен че плащате, заразявате телефона си с опасен софтуер.

 16. Асен

  Ако звъня от телефон (без Viber)на телефон ( с Viber) и той говори по Viber,какъв сигнал ще ми дава на мен?

 17. Ivanova

  Ако някой ме е блокирал, той продължава ли да ми вижда профилната снимката (когато я сменям) и статуса ми ?

  • Questo

   Не, би трябвало да вижда последната профилна снимка, която сте задали, преди да ви блокира

 18. Теди

  Здравейте искам да ви попитам какво означава ,когато ми изпише еди кой си абонат се присъедини към вайбър,като се има впредвид,че преди това този абонат беше онлайн след това не ми изписва нищо свързано с неговия профил дълго време фактически ме е блокирал…та въпроса ми е това значи ли,че ме е отблокирал за да ми изписва това съобщение.Интересува ме също ако аз имам номера и вайбъра на този абонат ,а той ми го няма изписва ли му нещо при положение че никога не сме писали?

  • Questo

   Привет, за първия въпрос не мога да дам точен отговор. Ако обаче вие имате неговия телефон, а той не е записал вашия – и никога не сте му писали съобщение – то тогава той не може да ви вижда като абонат във Viber, следователно няма как да ви е блокирал.

 19. Ivanova

  Ако някой ме е блокирал, той продължава ли да ми вижда профилната снимката (когато я сменям) и статуса ми ???

 20. Galina Asenova

  Здравейте!Какво трябва да означава под името пише последно онлайн на 07.05.16.Възможно ли е да е премахнат или незнам какво друго да е направено.

  • Questo

   Вероятно тогава абонатът за последно е бил на линия и от тогава телефонът му не е свързан към интернет. Мисля, че имаше и вариант този надпис да се появи, когато абонатът е изтрил Viber, без да си е деактивирал акаунта си.

 21. Петър

  Здравейте!
  Може ли да попитам как се получава така, че дадено лице в моят контакт лист няма вайбър, а на друг телефон същият има. Как става това?

  • Questo

   Петър, сега виждам, че коментарът, който ви бях написал, не е публикуван. Нямам идея на какво може да се дължи такова несъответствие. Допускам, че може да е проблем със синхронизирането между контактите ви в телефона и тези във Viber. Това обаче е само догадка, по-точен отговоро могат да ви дадат от поддръжката на приложението.

 22. Диди

  Здрвейте искам да попитам следното.Какво означава това след като добавям телефонен номер вав вайбар ми изписва следното .СНИМКАТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАПИШЕ какво означав това и добавям в контакти изписва ми че последно е бил на еди коя си дата Благодаря

  • Questo

   За съжаление не мога да ви отговоря на този въпрос. Колкото за датата – обикновено това означава, че на тази дата за последно телефонът на абоната е имал достъп до интернет. Понякога обаче тези дати не са верни по една или друга причина – например абонатът може да е онлайн, но да излиза статус Последно видян на….

 23. Максим

  Здравейте аз имам следния проблем вчера си дадох номера си и един приятел ме добави но от самото начало не му виждам статуса но доставено и получено ги виждам но днес сутринта му пиша пише доставено след два часа по късно му пиша пак и вече изчезва и доставено

 24. Anonimus

  Здравейте, въпросът ми към вас е : дадено лице в моят контакт лист има вайбър, а на други два телефона същото лице няма вайбър, до преди месец вайбъра на лицето присъстваше и на трите телефона. Как става това?

  • Questo

   Вероятно от Viber ще знаят по-добре: не е изолран случай, тъй като от време на време получавам подобни запитвания. Опитайте с директен контакт с Viber, като посочите точния модел на телефона.

 25. Хрис

  Здравейте, искам да разбера кога на абонатите показва, че са на линия? Преди време беше когато мобилния телефон е свързан с интернет, а сега вече има промяна.

  • Questo

   Ако има някаква промяна, тя не е отразена на сайта на Viber (или аз не я виждам). Правилото досега беше, че Viber винаги показва онлайн статус, освен ако устройството няма достъп до интернет или ако потребителят излезе от приложението с Exit, вместо просто да го затвори.

 26. Пепа

  Здравейте, извинявам се ако се повтарям, но искам да попитам следното: статуса на абоната е „последно онлайн на 15 май“, означава ли това че ме е блокирал? Със сигурност абоната е ползвал мобилните си данни. Благодаря!

  • Questo

   Привет, интересен въпрос. Според официалната документация на Viber ако абонатът ви е блокирал, не би трябвало да виждате неговия статус. Ето какво се случва, ако блокирате някого: Your online status will not be visible to a blocked contact. Последното обаче е отворено откъм интерпретации – означава ли това, че ако някой ви е блокирал, вие въобще не виждате статуса му, или виждате кога последно е бил онлайн, преди да ви блокира? Направих малко проучване и според тази дискусия в Stackexchange ако абонатът ви е блокирал, не би трябвало изобщо да виждате статуса му. Т.е. ако информацията е вярна (а тя съвпада с официалната информация в сайта на Viber) ако абонатът ви беше блокирал, нямаше въобще да виждате съобщението „последно онлайн на 15 май“. Възможно е абонатът да е изтрил приложението и затова да излиза със статус офлайн. Това обаче е само мое предположение.

 27. Милен

  Здравейте, след инсталиране на Viber за десктоп Win XP не се появяват профилните снимки на абонатите. На какво ли се дължи това?

  • Questo

   Милен, това се случва понякога, но не мога да ви дам отговор защо, тъй като не съм запознат с техническите проблеми, свързани с Viber. Ако пуснете заявка до съпорта на viber, вероятно ще имат по-добър отговор за вас.

 28. Диди

  Искам да попитам:1.Вьвеждам номер вьв вайбьр и ми показва кога последно е бил на линия това значи ли че отсрешния има моят номер.2.Защо когато вьведа номер на местото кьдето трябва да пише името му то излиза тел.му номер това значи ли че ме е блокирал

  • Questo

   1. Не е задължително, дори и другият абонат да няма вашият номер запаметен в апарата си, вие може да видите неговия статус и снимка: това зависи от насторойките му за поверителност.
   2. Вероятно става дума за неразпознаване на формата на номера от страна на Viber. Опитайте да въведете телефонния номер заедно с националния код т.е. вместо 0888ХХХХХХ въведете +359888ХХХХХХ

 29. Диди

  Искам да попитам:Вьвеждам номер вьв вайбьр и ми показва кога последно е бил на линия това значи ли че отсрешния ми има тел номер

 30. Марин

  Здравейте, случи ми се следното: Написах нещо, първо ми изписа „видяно“ след около час статусът се промени на „доставено“. Какво може да се е случило?

  • Questo

   Марин, за пръв път чувам точно за такъв случай. Вероятно е някакъв технически проблем, свързан с конкретния модел телефон, който ползвате. Ако държите на по-точен отговор, трябва да попитате хората, които обслужват технологията зад Viber. Опасявам се, че аз не съм от тях. Подайте запитване тук

 31. Mira

  Здравейте, имам въпрос. Ако статуса на съобщението е Доставено, а не Видяно, това означава ли че другият човек не е прочел съобщението ми. Мерси предварително

  • Questo

   Да, статус доставено означава, че съобщението е изпратено, но не и че е прочетено от другия абонат.

 32. Александра

  Здравейте,
  Въпрос ? блокирана съм,но като цъкна върху името два пъти и втория ми излиза кога абоната е бил онлайн.
  какво ще рече това???

  • Questo

   Съгласно правилата на Viber ако сте блокирана не би трябвало да виждате онлайн/офлайн статуса на абоната, който ви е блокирал („Your online status will not be visible to a blocked contact“, източник). Възможно е просто да не сте блокирани или пък да е някакъв бъг.

 33. Александра

  Не се вижда онлайн,вижда се кога последно е бил на линия,което е странно
  ок благодаря

 34. Мима

  Може ли когато съобщението е delivered да не получено. Защото получателят казва, че чак на другия ден му е изписало че има съобщение и тогава е отворил viber и ми писа и тогава бе seen. A e online. Съмнява ме, че получава и нарочно не отваря съобщението за да не му изпише seen. Възможно ли е или може да се касае за техн. проблем. Благодаря!

  • Questo

   Съгласно правилата на Viber статусът delivered показва само, че съобщението е доставено, но не и че е прочетено. Статусът се променя на seen, когато абонатът прочете съобщението. Интересното в случая е, че според съпорта на Viber дори и със статус seen едно съобщение може да се окаже непрочетено. Не съм сигурен на какво се дължи това, тъй като не съм представител на Viber и не мога да коментирам в детайли технологията на доставяне на съобщения в приложението. Ето повече указания за различните статуси на съобщенията във Viber: https://support.viber.com/customer/portal/articles/1534869-message-delivery-status-#.V74vBoSqRWU

 35. Гошо

  Има ли възможност човек да не е ползвал телефона си 5-6 часа, и въпреки това статуса му да е онлайн или последно онлайн преди 1 до 40 минути ?
  Благодаря предварително !

 36. Саша

  Искам да попитам възможно ли е когато блокирам някой и след време го отблокирам да видя съобщенията, които се е опитал да прати?

 37. Катя

  Здравейте! Чрез Viber от номера на моя мобилен телефон са изпращани съобщения на друг телефон от моите контакти, които не съм писала и изпращала аз. Не ползвам други електронни устройства и съответно нямам Viber другаде. Възможно ли е някой да е „хакнал“ моя Viber и да си „общува“ с моите контакти от мое име? Как да се справя с този проблем?

  Благодаря предварително!

 38. Мария

  Здравейте,когато се свържа с Wi Fi всеки път вайбъра ми се актуализира,успях да го оправя и се надявам вече да нямам такъв проблем.Въпроса ми е има ли някакъв вариант да си върна предишната версия на Вайбър и ако има какво трябва да направя.Благодаря ви предварително.

  • Questo

   Предполагам, че някъде в неофициалните пазари за приложения има стари версии на Viber, но не мога да гарантирам, че ако качите някоя от тях, тя няма да е заразена с някакъв малуер. Така или иначе от няколко месеца Viber изисква задължителна актуализация над версия 6, т.е. ще трябва да актуализирате. Ако случайно искате да инсталирате стара версия, за да си върнете стари чатове с приятели, ще трябв да ви разочаровам, това няма да върне старата ви хронология.

   • Мария

    Благодаря много искам да попитам още нещо Моля ви ако може да ми помогнете. Преди малко докато писах по вайбър без да пипам нищо ми се изтри цялата хронология и стикери. Контактите ги има но всичко друго изчезна.Какво е станало и как да го оправя:(

    • Questo

     Това звучи като сериозн проблем, за съжаление не мога да ви помогна с нищо. Най-добре се свържете с поддръжката на Viber, имат форма за контакт на сайта си

 39. Десислава

  Когато съм си писала с някого и след това не му виждам снимката с ми показва,че няма икона,че има Вайбър,какво означава?

 40. Евдокия

  В кои случаи Вайбър показва винаги онлайн, а не напр. онлайн преди …? Има ли връзка с това, дали приложението се използва на телефон или компютър?

  • Questo

   Евдокия, Viber показва статус онлайн винаги, когато устройството, на което е инсталиран, има връзка с интернет. ВЪзможно е обаче устройството да е онлайн, но Viber да показва офлайн – това може да се случи например когато връзката към интернет е слаба.

 41. Нина

  Здравейте…въпросът ми е за два телефона, единият като се извърши каквото и да е движение-проведен разговор, поглеждаме колко е часът или каквото и да е друго на другият телефон във Вайбър веднага показва, че е бил на линия преди 1,2,3,4,5 и пак онлайн…каква е връзката между тези телефони 🙂

  • Questo

   Нина, не съм сигурен, че разбирам ситуацията. Когато телефонът е активен, статусът на абоната във Viber e offline, а когато не е активен е нлине, така ли?

   • Нина

    Става въпрос за два телефонни номера, които имат Вайбър. Когато на единият се прави нещо веднага на другият показва, че е бил активен…по какъв начин са свързани двата телефона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *