Меню Затваряне

Как да възстановя изтрити съобщения във Facebook

Обновена на 17.12.2014 от Questo

keyboard

Получих такъв въпрос под един от коментарите в този сайт, и тъй като е интересен, реших да го разгледам в отделен пост.

Facebook ви дава възможност да архивирате или да изтриете напълно съобщенията, които изпращате и получавате в профила си. Когато влезете в секция Messages ще забележите, че до всеки разговор с друг потребител има малък хикс. Натискането му архивира съобщенията от този потребител. Те изчезват от вашата Inbox папка, но не се изтриват.

За да си ги върнете, влезте в Messages, от там в More>Archived. Ще се появи списък на всички архивирани съобщения. До всяко от тези съобщения ще видите стрелкичка. Натискането й връща съобщенията в папката Inbox.

Ако обаче сте изтрили съобщенията чрез командата Delete Messages или Delete Conversation(двете команди се намират в менюто Actions), не можете да си ги върнете (това поне твърдят официално от Facebook, въпреки че не е ясно дали не ги пазят някъде по сървърите си.) Но пък можете да се свържете с човека, до когото сте ги изпратили. Те би трябвало да се съхраняват на неговия профил, защото дори и вие да ги изтриете, вие ги премахвате само от вашия профил.

Някои потребители твърдят, че могат да си върнат изтрити съобщения като свалят на своя компютър копие на профила си във Facebook. Опитах го, но не работи. В копието, което получавате, са запазени само съобщенията в Inbox, както и архивираните съобщения.

В някои сайтове и форуми се предлагат различни приложения, които уж възстановявали изтритите съобщения. Не се подлъгвайте – по всяка вероятност тези приложения са вируси.

Подобни статии

5 Comments

  1. nataliq

    izvinqvam se mnogo no nesam mnogo na qsno s ne6tata i iskam po qsno ubqsnenie iskam da si vastanovq sms v feizbuka tova koeto pro4etoh ot koeto ste napisali 4e trabva da fleznem v mesendjar i ot tam natataka ne moga da namerq tova more<arhived

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *