Меню Затваряне

Мога ли да променя цвета на Facebook профила си

Обновена на 11.08.2014 от Questo

facebook

Най-просто казано: можете, но зависи какво разбирате под това. Няма как да промените цветовите настройки на Facebook така, че да са универсални (т.е. видими за всички потребители). Сайтовете и мобилните приложения, за които се твърди, че могат да го правят, в повечето случаи са измама. Някои от тях целят просто да се разпространят измежду приятелите ви като вирус, но други могат да нанесат и по-серизони вреди.

Последният такъв пример е фалшиво приложение, наречено Facebook Color Changer, което уж ви дава възможност да промените цветовите настройки на Facebook. Според специалистите на Cheetah Mobile, които са засекли приложението, софтуерът отвежда потребителите към фишинг сайт. По данни на Cheetah Mobile въпросното приложение е било свалено от около 10 хил. потребители. Така че ако това или друго приложение стигне по някакъв начин до вас, подходете с необходимата доза подозрение, преди да го инсталирате.

Facebook не позволява да правите цветови промени в профила си, които да са видими от всички други потребители на социалната мрежа. Има приложения, които позволяват да промените цветовите настройки само за определен кръг потребители. Например чрез GreaseMonkey, което е приставка за Firefox, можете да промените цвета на профила си, но промените ще са видими само за вас. Същата работа върши и Color My Facebook за Chrome.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *