Меню Затваряне

Как да открия човек по мобилен номер; или защо трябва да махнете снимката си във Viber

Обновена на 17.10.2019 от Questo

viberlogo

В тази статия ще разгледаме един прост начин да откриете собственика на телефонния номер, който ви е търсил . Този метод продължава да работи безотказно през 2019.

Ако използвате Viber, верoятно сте един от многото потребители, които си слагат профилна снимка в приложението. Тази снимка се показва на приятелите ви във Viber, когато си пишете с тях или когато им се обаждате.

Но приятелите ви съвсем не са единствените, които могат да виждат тази снимка. Тя е достъпна за напълно непознати; всъщност за всички, които дори не сте добавяли като приятели във Viber.

Когато инсталирате Viber, приложението синхронизира вашия списък с приятели с този на мобилния ви телефон. Всички телефонни номера, които са записани в апарата ви, автоматично влизат във вашия списък с приятели във Viber.

Защо не трябва да качвате своя снимка във Viber

Ако си качите снимка в приложението, всички ваши контакти ще могат да я видят. Тази снимка обаче би могла да е видима и за хора, които не са във вашия списък с приятели и дори не познавате.

Единственото условие те да видят вашата снимка е да имат вашия телефонен номер. Ако той е записан в техния апарат, Viber приема, че вие сте техен приятел и показва снимката ви.

Възможно е вече да сте забелязали тази особеност, ако в телефона си имате номерата на хора, които не познавате лично. Ако прехвърлите списъка си с контакти във Viber, вероятно ще попаднете на лица, които не познавате. Е, това са същите тези хора. Без да ги познавате, вие може да видите как изглеждат само заради това, че сте записали техния номер в телефона си.

Защо това е проблем? Да предположим, че съм попаднал на вашия телефонен номер и искам да разбера кой е собственикът му. Въвеждам го в указателя на смартфона, Viber го синхронизира със своя списък и ето че аз вече мога да видя как изглеждате.

Вероятно ще си кажете: „Добре, и какво от това?“ И наистина, все пак колко мога да разбера за вас от една ваша снимка?

Много.

След като разполагам с ваша снимка (аз не само виждам профилната ви снимка, но и разполагам с нейно копие в смартфона си!), аз мога да направя проверка с Google и да открия къде другаде сте публиували същото изображение. Ако имате профилна снимка във Viber, същата снимка вероятно я има в профилите ви във Facebook, Linkedin или друга социална мрежа. Така вече аз мога да разбера вашето име и всичко, което сте публикували за себе си в интернет. И всичко това разполагайки само с телефонния ви номер.

Как да махнa снимката си във Viber?

Най-доброто решение е да нямате профилна снимка във Viber. Ако все пак чувствате дълг да споделяте хубостта си със света, направете така, че изображението да е видимо само за онези абонати на Viber, които са във вашия списък с контакти. Това става с една лесна настройка.

Влезте във Viber>Privacy>Show your photo. Ако настройката е активна, махнете отметката. Така единствените, които ще виждат снимката ви, са хората в указателя на вашия смартфон. Ето как изглежда настройката във Viber с меню на български:

viber-show-your-photo

Като алтернатива може да сложите снимка, която не сте публикували в друг профил в интернет. Имайте предвид обаче, че ако имате снимка във viber, тя е видима от всички в груповите чатове на приложението: независимо какви нстройки за показване сте задали.

Как да открия човек по мобилен номер

А сега да разгледаме и процеса по идентифициране на собственика на телефонния номер.

 1. Запишете мобилния номер в указателя на смартфона сиИ така, имате позвъняване от непознат номер. Запишете номера в указателя на смартфона.Запишете го с име, което няма да забравите. Аз например записвам всички такива номера като „Изтрий“, за да не забравя да ги махна по-късно. Съответно указателят ми е пълен с „Изтрий“абонати, които съм забравил да изтрия.
 2. Отворете Viber и напишете в полето за търсене името на непознатия номер
  След това отворете чат с непознатия номер и плъзнете с пръст наляво, за да видите повече информация за абоната.
 3. Натиснете с пръст снимката му, за да се уголеми
 4. Направете скрийншот на екрана
  При повечето телефони с Android това става като задържите копчето за изключване и копчето за намаляване на звука
 5. Използвайте софтуер за обработка на изображения, за да изрежете скрийншота така, че да се вижда само снимката на непознатия абонат.
  Така вече разполагате със снимка на човека, когото търсите. Сега трябва да откриете самоличността му.Много хора си слагат една и съща снимка във Viber, Facebook, Instagram и т.н. Така че ви остава една последна стъпка:
 6. Проверете дали снимката е публикувана някъде в интернет

  Това става като използвате images.google.com, търсачката на Google за изображения. Тя проверява за сходни изображения, публикувани в интернет.Ако намери копие на снимката, трябва просто да отворите страницата, където се намира то. Обикновено това са профили в социални мрежи. Така научавате името на собственика на телефонния номер, можете да научите повече за него и т.н.

Подобни статии

80 Comments

 1. Нели

  Някой знае ли каква може да е причината един от контактите във вайбър да ми изчезне от списъка. Въпросният ползва вайбър, от всеки друг номер се вижда активността, само от моя не, изобщо не фигурира

 2. Pingback:Как да открия собственика на мобилен номер – Questona

 3. идяех

  здравеите искам да попитам защо когато инсталирах ваибър на компютъра не мога да видя предишните чатове с хора които са в контактите на тел.на телефона ми излизат но не и на компа

 4. РП

  Здравейте. Имам следния, малко странен въпрос:.
  Защо на човек, който ме е блокирал във вайбър, виждам снимката му, а на човек, от когото не съм блокирана и виждам статуса му, НЕ виждам неговата снимка?
  Да уточня: направих проверка от вайбъра на друг – „независим“ телефонен номер как се виждат профилите на двата контакта и установих, че на този, който ме е блокирал, снимката е същата, която аз виждам от моя вайбър. А снимката (която НЕ виждам от моя вайбър) на този, който не ме е блокирал, се вижда от „независимия“ телефонен номер. Знам, че ако човек реши да скрие снимката си за непознати, има опция във вайбър, с която може да го направи. Има ли опция да огранича да не се вижда снимката ми само за определени хора, чиито номера са в телефонния ми указател?

 5. Мария

  .И аз се интересувам как може да се скрие снимката за определени контакти ,или дали изобщо е възможно това.Зная,че може да махнеш отметката за снимка,но само за хора който не са в контактите ти,т.е хора който не са в списъка ти с контакти не могат да е виждат,всички останали,да.

 6. Мария

  Понякога и при мен се е случвало,на човек който ме е блокирал да продължавам да виждам снимката му.В такъв случей,изтрии и после запиши наново контакта и ще изчезне снимката,ако найстина си блокиран

 7. Мария

  Защото трябва да преинсталираш вайбър или отново да запишеш номера му Жулиета, и тогава всичко ще е ок :)))

 8. Огнян

  Мога ли да открия телефонен номер на човек по неговите имена? И как става, ако е възможно?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *