Меню Затваряне

Контролирайте кой може да вижда активността ви във Facebook

Обновена на 15.01.2015 от Questo

fb

Вероятно сте забелязали, че през последните няколко седмици Facebook плавно премина към нов потребителски интерфейс.  Ако използвате Facebook на английски вероятно сте забелязали също така, че търсачката на Facebook вече предлага много по-детайлни и разнообразни възможности за търсене. Това беше една от основните идеи зад новата търсачка: да улесни откриването на информация в социалната мрежа.

Тази функционалност обаче може да ви изиграе лоша услуга. Затова е важно да прегледате основните си настройки за поверителност и да ги обновите, за да ограничите информацията, която предоставяте за себе си на непознати.

Кой какво може да вижда от вашата активност във Facebook до голяма степен се определя от Настройки на поверителността (или Privacy на английски). Менюто е достъпно от Настройки>Поверителност.

В тази статия ще разгледаме какво прави всяка отделна настройка – и как промяната й се отразява на това, което показвате на външния свят. За целта ще използваме варианта на менюто на английски. Ако работите с Facebook на български и ви е трудно да разберете кои са българските еквиваленти на надписите на английски, можете да превключите на Facebook на английски, което става от Настройки>Общи>Език>Редактирайте.

Появява се меню, от което най-интересна е първата (от общо три) секции:

Who can see my stuff?

Тази секция ви помага да контролирате какво могат да виждат вашите приятели във Facebook и всички останали. Настройките в секцията са:

Who can see your future posts?

Тази настройка определя кой ще вижда онова, което публикувате във Facebook. Можете да избирате от няколко възможности: Public, Friends, Only Me и Custom.

Зададената по подразбиране опция е Public. Ако я оставите, това означава, че всеки, може да вижда какво публикувате на стената си.

Ако активирате Friends, публикациите ви ще са видими само от вашите Facebook приятели. Ако изберете Only Me, съдържанието ще е видимо само от вас.

Ако активирате Custom, получавате възможност да изберете точно кой може да вижда вашите публикации.  Тази настройка е много удобна, тъй като ви позволява да филтрирате вашето съдържание, така че да не се вижда от определени хора: например шефът ви или Facebook приятели, които не познавате добре.

Забележка: Освен от настройките, имате възможност да променяте избора на аудитория за вашите публикации директно от формата за публикуване впрофила ви. Вляво от бутончето Post, с което публиквате съдържание на вашата стена, ще видите иконка, която показва за кого е достъпно новопубликуваното съдържание. Можете да променяте аудиторията директно от там, вместо да влизате в Настройки.

Другите настройки в секцията са Review All your posts and things you’re tagged in и Limit the audience for posts you’ve shared with friends of friends or Public. Първата няма да разглеждаме подробно: тя е вашият Регисттър на активността, който е достъпен още и от основното меню с настройки на Facebook.

По-интересна е Limit the audience for posts you’ve shared with friends of friends or Public, която ви позволява да ограничите достъпа си до публикациите във Facebook със задна дата. Обърнете внимание, че Who can see your future posts не ограничава достъпа до старите ви публикации, т.е. дори и след като я активирате, всички ще могат да виждат публикациите преди датата, на която сте я активирали – дори и тези, които сте ограничили. За да промените това, използвайте Limit the audience…., за да ограничите достъпа и до старите си публикации.

Готови сте? След като сте затегнали контрола, имате възможност да видите как външни хора ще виждат вашия Facebook профил. За целта отидете в Settings>Timeline and Tagging>Review what other people see on your timeline>View As.

Това са само базови настройки, които не ограничават изцяло достъпа до личните ви данни във Facebook. Важно е също така да регулирате достъпа до вашите снимки, списъка с приятели и друга важна информация.

Подобни статии

135 Comments

 1. асен

  искам да попитам как мога да премахна,известията в чата кога съм бил за последно на линия ?

  • Questo

   Асен, много интересен въпрос. И аз съм се питал същото; май е време да проуча по-детайлно как стоят нещата с онлайн статуса. Попадал съм на някои възможни решения, но не съм ги пробвал и като че ли няма еднозначен отговор дали работят. Подозирам, че ако изключите чата за конкретен приятел, първоначално той ще ви се показва само офлайн, а в един момент съвсем ще изчезне от списъка с приятели в чат бара. Но това е само мое предположение, не съм сигурен дали работи.

 2. Цонка

  Привет! Знаете ли как мога да направя коментарите под моите публикации да са видими и за хора, които не са в списъка ми с приятели?

  • Questo

   Ако настроите публикациите така, че да са видими за всички (Public) не става ли? Задаването на аудиторията става от настройките: Settings>Privacy>Who can see my future posts>Edit>Public

   • Петьо

    Привет!Имам въпрос,който немога да разреша той е следния:когато напиша коменатар на даден човек,харесам снимка или добавя приятелство рова го виждат всички и доста ме подразва чесно казано,ако може да помогнете благодаря!

 3. Йоана

  Здравейте,

  Може ли да се направи така, че когато публикувам нещо, приятелите ми да не могат да го споделят на техните стени?

  • Questo

   Бихте могли да промените настройките си за поверителност така, че публикациите ви да са видими само за вашите приятели. Така ако някой ваш приятел реши да сподели ваша публикация, тя ще е видима само за общите ви приятели, т.е. онези хора, които са приятели едновременно с вас и с вашия приятел. За да промените настройките за поверителност, идете в Settings>Privacy>Who can see my stuff?>Who can see your future posts? и изберете Friends.

 4. Силвия

  Как да проминя поверителността, без да искам съм ограничила покани за приятели и не мога да получавм нови покони за сприятеляване? ? Благодаря

  • Questo

   Силвия, настройката, която ограничава кръга от хора, които могат да ви изпращат покани, би трябвало да се намира в Settings>Privacy>Who can contact me?>Who can send you friend requests?>Edit

 5. Maria

  Здравейте! Как мога да променя при постване на моя публикация или качване на снимка, когато е публично и хора, които не са ми приятели да не ми харесват публикациите, а само да се споделят? Благодаря Ви!

 6. Весела

  Здравейте!
  Преди няколко дни исках да публикувам в дневника на приятел.При избора на приятел,до неговото име беше изписано custom .Възможно ли е аз сама без да искам да го направя персонално,тъй като тя твърди че не е сменяла настройките.
  Благодаря

  • Questo

   Весела, къде точно и кога се появява този надпис custom? Доколкото знам може да си настроите профила така, че никой да не може да пише на стената ви или всичките ви приятели да могат да пишат, но не и само определени хора да могат да пишат на стената ви…

   • Весела

    Благодаря
    Може би не зададох добре въпроса
    Приятел на когото публикувам в дневника,възможно ли е той да ограничи някои от неговите приятели за да не могат да виждат моите неща там?

    • Questo

     Да, може да изберете кои приятели да виждат постовете от други приятели на вашата стена. Ако например имате двама приятели – А и Б, и не искате Б да вижда нещата, които А поства на стената ви, може да настроите така профила си. Това става от Settings>Timeline&Tagging>Who can see things on my Timeline?>Who can see what others post on your Timeline?

 7. Весела

  Custom се появи при избора на приятел,на който исках да публикувам ,след неговото име
  Обикновено след избора на името ми излизат символите на публично. или само за приятели
  Този път до имете при избора,нямаше тези символи и ми пишеше до името custom

 8. Христо

  Възможно ли е когато „лайкна“ и/или коментирам статия на страницата на фб-приятел или друга отворена страница във ФБ, това да не се отбелязва като факт(да не бъдат автоматично осведомявани) на останалите ми фб-приятели ? Благодаря.

  • Questo

   Доколкото знам това не е възможно, тъй като не зависи само от насторйките на вашия профил, но и от настройките на хорта, на чиито профили коментирате.

  • Questo

   Възможно е да сте изключили опцията за чат във Facebook. В такъв случай другите няма да виждат, че сте на линия, но и вие няма да виждате кой е на линия. За да я включите отново, потърсете иконка със зъбчато колело в долния десен ъгъл на прозореца, и изберете Turn On Chat.
   Иначе един от триковете, който може да ползвате, е да проверявате кога за последно абонат е бил на линия чрез мобилното приложение Facebook Lite, което има в себе си вграден месинджър, показващ активността.

  • Наталия

   Виждам само някой от абонатите си преди колко време са били на линия.Така е и при тях

 9. valq

  защо в месинджър някой лица ги виждам кога са на линия, а други – не при положение, че всички те не са ми сред приятелите във фейсбук? Чат е възможен и при двата типа „контакти“

 10. Елена

  Здравейте ! Искам да попитам как мога да скрия нещо ,което публикувам или се отбелязвам някъде с някой да не се вижда от определен човек ? Благодаря предварително

  • Questo

   Може да ограничите определени хора като ги изберете в Settings> Who can see my stuff?> Who can see your future posts?. Така те няма да могат да виждат бъдещите ви публикации. При таговете и отбелязванията е малко по-сложно. Ако не искате някой да вижда активността ви във facebook, защо просто не го блокирате? Това става от Settings> Blocking> Block Users

   • Мано Георгиев

    Здравейте ,защо на профилите на мой приятели под снимката им виждам messenger а на други контакт??? На тез с контакт ми дава опция разговор или видеоразговор само не и чат ?? Благодаря

 11. Таня

  Здравейте, интересно ми е, че настройката за поверителността ми е „публична“, за да се виждат публикациите и от хора, които не са в списъка ми с приятели, но когато прегледам дневника си като друг човек, виждам, че определени публикации, които са споделени, не се виждат от хора, които не са ми приятели. А навсякъде назад в тези публикации е уж да са публични… т.е. и от там, от където ги споделям. Прерових всички настройки и ми се иска ВСИЧКО да се вижда от всички хора, независимо дали са ми приятели или не. Ако искам нещо да огранича, аз зная как става това. 🙂 Дали може да ми помогнете как навсякъде всичко да е видимо?!

  • Questo

   Здравейте, странен въпрос: хората се чудят как да скрият повече от личните си данни, вие искате да ги показвате 🙂 Вероятно става дума за рекламен профил. Темата за поверителността (кой какво да вижда) във facebook е обширна, може да се запознаете с нея тук: https://www.facebook.com/help/167941163265974

   Ако искате публикациите ви да се виждат от абсолютно всички, това може да се настрои при всеки отделен пост: до бутончето Post има друго бутонче за изобр на аудиторията, от него избирате Public). Вместо да го правите всеки път, може да го направите като системна настройка от Settings>Privacy>Who can see my stuff?> Who can see your future posts?> Edit

 12. Мария

  Здравейте!
  Моят въпрос е как да направя публикацията ми, когато е публична
  да не може да се харесва от хора, които не са ми приятели, а само да се споделя. И още един въпрос:
  Ако някой е научил паролата ми и използва моя профил,достъчно ли е
  да сменя паролата или трябва още нещо да направя?
  Благодаря Ви!
  Позрави!

  • Questo

   Ето тук може да видите настройката, която определея кой може да харесва публичните ви постове: https://www.facebook.com/help/1625371524453896?helpref=faq_content За целта трябва да сте активирали функцията за следване, т.е.. хората, която не са ви приятели, да могат да ви следват. Не съм пробвал описаните съвети и не знам как стоят нещата със споделянето, т.е. дали ако един потребител не може да харесва публикация, той ще може да я споделя.

   По другия въпрос: 1. Задължително сменете паролата си.
   2. В насторйките на профила си проверете дали този някой не е добавил своя имейл или телефон за контакт. Ако ги е добавил, изтрийте ги
   3. Активирайте двуетапно влизане в профила. Как става това и други полезни съвети за защита на профила може да прочетете тук: http://questona.com/devet-nachina-da-predpazite-facebook-profila-si-ot-hakeri/

 13. Милена Орозова

  Здравейте, под част от постовете ми няма share и приятелите ми не могат да ги сподалят, има само like и coment. Как да променя това,така че приятелите ми да могат да ми споделят постовете?

 14. Аркадий

  Имам въпрос ;д .. може да звучи малко налудничаво, но искам да питам има ли някакъв начин да направя профила ми да не се вижда от никой или само от определени хора и когато добавя,някой в приятели неговите приятели да не виждат,че той ме е добавил в приятели, има ли такива настройки.. ;д
  Смисъл да си добавя само определени хора в фейсбоок, но другите да не ми виждат профила и въобще,че съм се регнал в фейсбоок.

  • Questo

   Аркадий, съжалявам за забавения отговор, но ще се опитам да компенсирам с отделен пост за настройките за поверителност в списъка с приятели. Надявам се да е полезен, можете да го прочетете тук: http://questona.com/kak-da-skria-priatelite-vav-facebook/

   На въпроса: „Има ли някакъв начин да направя профила ми да не се вижда от никой или само от определени хора и когато добавя,някой в приятели неговите приятели да не виждат,че той ме е добавил в приятели, има ли такива настройки?“

   Това зависи от настройките на вашия приятел, а не от вашите. Т.е. ако вашият приятел е настроил профила си така, че всички да получават известие, когато се сприятели с нов човек (в случая – с вас), то вие няма какво да направите. Повече инфо за тази настройка има в статията, към която ви пуснах линк.

 15. Emiliq

  Някой от приятелите ми ги няма в чат бара на месинджъра и не ми показва дали са активни,докато не отворя самия ни чат о тогава се вижда дали са онлайн или не. Някакъв бъг на фейсбук ли е или настройка?

  • Questo

   Привет, обикновено чат бара(ако говорим за facebook на компютъра) показва само приятелите, които са онлайн, както и онези, с които сте говорили последно, дори и ако са офлайн – в този случай показва кога за последно са били на линия. Ако даден потребител не се показва онлайн, това може да се дължи на факта, че е активирана опцията Turn Off Chat

 16. Маринова

  Здравейте! Имам въпрос относно иконката за съобщения във facebook. Забелязах, че има потребители при които тя не е активна, тоест не можеш да им изпратиш съобщение. Как бих могла да забраня или изключа съобщенията? Искам да кажа, че не желая хора които не са ми в приятели, да ми пишат. Просто при тези потребители, липсва такава опция „съобщения“.

  • Questo

   Здравейте, не се сещам за такава настройка, която напълно да спира хора, които не са ви приятели, да ви изпращат съобщения. Поразрових се в съпорт форума на Facebook и според един от служителите му действително няма такава опция поне на този етап: At this time, you do not have the ability to preventing people you do not know on Facebook from messaging you Източник

   Ако обаче човек, който ви е приятел във Facebook, блокира съобщенията от вас, вие ще спрете да виждате бутончето за изпращане на съобщение. Възможно е това да се е случило и с вас.

   • Маринова

    Благодаря Ви за отговора! Може би пропуснах да отбележа, че това неактивно бутонче, тоест липсата на такова, съм срещала на случайни профили, с които нямам никакви допирателни. Нямаме общи приятели, не сме комуникирали по никакъв начин. Нямам представа дали тук е възможно да прикача screen shot, но бих могла да предоставя такъв, ако това ще помогне. ☺️

    • Questo

     Бихте ли изпратили един скрийншот на info@questona.com, за да видя за какво става въпрос? Възможно е някоя от настройките за поверителност да ограничава получаването на съобщения от непознати и за мен също ще е интересно да науча за нея.

     • Маринова

      Изпратих Ви скрийншот. За съжаление, не можах да намеря другия на който това бутонче въобще липсва. Имаше единствено бутон „Следване“. В случай, че успея да го намеря измежду всички снимки, ще Ви изпратя и него. 🙁

     • Questo

      Благодаря, за съжаление тези дни нямам много свободно време, но ще проуча как става тази работа. Ще пусна нещо по темата, когато имам повече инфо.

     • Нели

      Здравейте,искам да попитам как мога да скрия публикации от мои фейсбук приятели за даден човек ? Тоест пример: Пенка публикува на моята стена,но аз не искам Драган да вижда това ? Благодаря Ви

 17. Иванов

  Здравейте!
  Как да направя така че другите да получавам известие когато кача снимка във фейсбук?

  • Questo

   Можете просто да тагнете в снимката хората, които искате да получат известие. А иначе известия за публикувана снимка се получават в зависимост от това къде я публикувате (на стената си или в група например) и какви са персоналните настройки на всеки отделен потребител, но върху тях вие нямате контрол.

 18. Mariana

  Здравейте! Разглеждала съм различни фейсбук профили с по 2 000-3000 последователя. Преди дни получих известие, че достигам лимит за брой покани за приятелство, който бил 1000 и повече никой нямало да може да ми изпраща покани.Въпросът ми е: как мога да „натрупвам“ още последователи във фейсбук(освен да цъкват само на онзи follow бутон)?

  • Questo

   Доколкото знам това се случва, когато ви изпратят наведнъж 1000 покани за приятелство. Не съм сигурен как се решава този проблем, вероятно трябва да приемете поканите, за да намалите броя им. Иначе максималният брой приятели, които можете да имате към един Facebook акаунт, е 5000.

 19. Васил

  Здравейте.Как мога да направя така че като харесам снимка на някой ,приятелите ми да не виждат това,а само човека на който съм харесал снимката.Почти съм сигурен че има начин.Например виждам снимка на някой и под нея са ми изписани че много общи приятели са я харесали.А на мен не ми е излязло това .Благодаря ви предварително.Мисля си че съм досаден като харесвам снимки и на всички им излиза.И ме махат

  • Questo

   Не съм убеден, че има настройка, която да скрива харесванията на индивидуални постове от определени хора. Ако има, тя е свързана по-скоро с настройката на конкретния пост, а не с настройка, която вие можете да направите. В конкретния случай, който описвате, вие не сте видели известия в нюзфиийда си, но като отворите снимката виждате, че приятелите ви са я харесали. Т.е. техните харесвания не са скрити, просто не сте видели известие. Харесванията са ключов елемент от бизнес модела на Facebook и компанията няма интерес да ги скрива.

  • Questo

   Няма как да го направите едностранно. За да не се виждат общите приятели, и двете страни (вие и другите хора, трябва да сте ограничили кой може да вижда списъка с приятели).

   Да кажем, че Вие сте приятел с Данчо и с Жоро, а те двамата също са приятели помежду си. Обикновено това би означавало, че ако отворите профила на Данчо, вие ще видите Жоро като общ приятел, независимо от това дали Данчо е скрил приятелите си или не. Ако обаче и Жоро е настроил профила си така, че никой освен него да не може да вижда приятелите му, то тогава Жоро няма да се появи като ваш общ приятел с Данчо.

   Повече по темата има тук:
   https://questona.com/kak-da-skria-priatelite-vav-facebook/

 20. Алекс

  Имам въпрос, може ли да скрия от всичките си приятели, какво харесвам, кой последвам, като цяло цялата си активност?

  • Questo

   Няма как да скриете цялата си активност, но въпросът е интересен. Ще видя до каква степен активността може да се скрие и може да пусна нещо по темата.

 21. Никола

  Здравейте имам въпрос. Ползвам 2 профила в фейсбук в единият над прозореца за писане с приятели(долувдясно, където се вижда кой е онлайн и може да пишеш с приятелите си) имам прозорец в който се вижда кой каква активност има- какво е харесал, какво е споделил. В другия ми профил това поле го няма. Как мога да го визуализирам, защото е удобна екстра ?

 22. Ани

  Здравейте, от известно време спрях да получавам известия за харесвания и коментари на мои приятели. Не помня да съм си променяла настройките. На какво може да се дължи това?

 23. Лилия

  Здравейте! Извинявам се,ако се повтарям но как да огранича само някои хора(един,двама са), да НЕ виждат публикациите ми в публична група?

 24. Gajsksoos

  Здравейте ако публикувам във затворена група само хората от групата ли могат да го видят или и приятелите ми?

 25. Ilianaivanova40@abv.bg

  Здравейте от дни подавам сигнали за един профил на един познат който е хакнат и от там се красят мои снимки и се качват в този профил как може да се спре

  • Questo

   За съжаление не може да се направи много. Може да помолите и други хора да докладват профила, за да му обърнат опт Facebook повече внимание.

 26. Георги

  Здравейте искам да попитам как мога да видя кой е на линия като дам на съобщенията понеже ми излизаха активни там на един ред, тъй като по рано пипнах и го скрих да не ми се показва искам да го върна пак

  • Questo

   Привет, Георги, малко ми е трудно да се ориентирам какво се е случило, но ако разбирам правилно сте изключили чата във Facebook и вече не виждате кой е активен (до името му има зелена точка) и кой – не. Погледнете в долния край на списъка с приятели за чат, там трябва да има зъбчато колело. Кликнете върху него и изберете Turn On Chat. Помогна ли това?

 27. Iliyana

  Здравейте, защо хора, които не са в списъка ми с приятели не могат да ми изпращат съобщения? Тази опция просто липсва

 28. Елена Колева

  Здравейте, искам да направя такава настройка САМО за един от приятелите си да не вижда моите публикации, но НЕ ДА ГО БЛОКИРАМ, как става, дали е възможно??

  • Questo

   Най-лесният начин да го направите е от Settings>Privacy>Your Activity>Who can see your future posts?>Edit. От падащото меню изберете Friends except и напишете името на човека, за когото не искате да вижда публикациите ви.

 29. Даниел Василев

  Здравейте. Забелязвам,че мои публикации,които са обикновен текст , не могат да се споделят от моите приятели. за разлика от това пък, мои публикации които са с линк към дадена интернет страница, линк към клип или други подобни ,могат да се споделят от приятелите ми. Мога ли да направя промяна по отношение на възможността да се споделят мои текстови публикации?
  Забелязах,и че при други хора е същото положението. Това глобална политика на Фейсбук ли е,или е свързано с някакви настройки на профила?
  Поздрави.

 30. Маги

  Здравейте, стана ми интересно, че има опция във Facebook да споделяш неща, но да задам определени хора да не го виждат. Приятел ми е забранил да виждам какво споделя, и се наложи да деинсталирам профила си за 7-дни. След като ми се възстанови профила тази забрана остава ли или се премахва сама?

  • Questo

   Деактивирането на вашия профил не би трябвало да оказва влияние върху настройките на поверителност на вашия приятел. Така че забраната би следвало да остане. Уточнявам, че не съм служител на Facebook е не мога да гарантирам, че предположението ми е точно.

 31. аз новата

  Здравейте,от известно време не виждам приятел в лентата ми с приятели,но когато изпиша името му излиза,че сме приятели.

 32. Елена

  Здравейте,

  от известно време наблюдавам, че на част от приятелите ми не се вижда активността а при проверка в месинджър на мястото, където обикновено пише преди колко време са били на линия.

  От къде се прави тази настройка?

  • Questo

   Привет, и аз го забелязвам с определени контакти, други хора също докладват подобен казус. Възможно е да е някаква промяна в настройките, свързана с влизането в сила на GDPR. Ще проуча малко по-сериозно и ще напиша статия, ако са правени някакви промени.

   • Бакалов

    И на мен ми направи впечатление че от известно време при някой от приятелите в месинджъра не се показва активността им , при положение че са ползвали месинджъра … Просто под името на контакта полето е празно , и това го наблюдавам само при някои контакти за които знам че не са изключили чата си . Единственото обяснение което имам че може би използват Лайт версията при която месинджъра прави номера – например показва че контакта е активен дълго след като е излязъл от месинджъра …

 33. Маги

  Здравейте, един приятел си премахна профила на Facebook обаче когато вляза в съобщенията с него изглеждам като блокирана. Възможно ли е да ме е блокирал и след това да си е изтрил профила. Защото и неговите приятели, казаха че чата му с него е сякаш са ги е блокирал

 34. Василена

  Здравейте!
  Искам да попитам къде трябва да вляза, за да оправя да се вижда отново кога последно съм била онлайн в месинджър. Бях направила ограничение на един от приятелите ми във фейсбук да не вижда кога последно съм била онлайн и не мога да го поправя, искам отново да съм видима за него кога последно съм била онлайн.

  • Questo

   Здравейте, в десктоп версията на Facebook цъкнете върху зъбчатото колелце в долния десен ъгъл (там, където обикновено се появява чат прозореца, и изберете Turn Off Chat> Turn off chat for only some contacts… Името на вашия приятел би трябвало да се появи, махнете го от списъка.

   Не съм запознат с мобилната версия на Messenger, но ако си спомням правилно там нямаше възможност да скриете статуса си от отделни приятели, можехте да го скриете от всички или да го показвате на всички. Така че за там не мога да дам предложения.

 35. Ваня

  Привет!
  Как мога да направя така, че снимки и публикации, които споделям да могат да бъдат харесвани и коментирани от приятелите ми, но да не могат да бъдат споделяни?
  Благодаря предварително за отговора Ви!

  • Questo

   Не мисля, че е възможно да ограничите споделянето. Възможно е само да ограничите аудиторията, която вижда споделения пост.

 36. Минувач

  Имам следното питане: когато даден пост е публикуван без възможност за споделяне share – това означава ли, че лицето, което го е споделило не желае да се споделя от приятелите му, които виждат поста? Има ли изрична забрана от ФБ този пост да се сподели, като се посочи изрично автора му? Това нарушава ли правилата на споделяне във ФБ? Благодаря много.

  • Questo

   Споделянето не може да се изключи напълно – ако публикацията е видима, определени хора могат да я споделят, като това зависи от настройките за поверителност. Авторството се посочва по подразбиране при всяко споделяне.

 37. Огнянка Груева

  Здравейте!
  От една седмица не мога да споделям и да публикувам в страницата ми на Facebook
  Днес, след поредния опит изписва, че съм блокирана.
  Как мога да оправя това?
  Благодаря Ви предварително!

 38. Огнянка Груева

  И по- точно изписва това:
  „Временно сте блокирани
  Изглежда, че използвате тази функция неправилно, бързате твърде много.
  Вие сте блокирани да го използвате.“

  • Questo

   Закачили сте някой от филтрите на Facebook и той ви е помислил за спамър. Няма какво да направите, ще трябва да почакате, докато ви отблокират. Не съм сигурен в какъв период става това, но според тази статия продължителността на блокирането може да е до 30 дни.

 39. Бени

  Здравейте, не знам дали ви се е случвало – човек, който не ме е блокирал е направил така, че профилът му остава скрит и изобщо не може да се отвори. На стари коментари, името му стои като на блокиран, но фактически не е. Може ли да обясните как се получава това?

 40. Ангел

  Здравейте!Имам приятел,който като напише в търсачката във фб харесвания на Георги Петров например и му излизат всичко ,което той е харесал.Как мога да използвам тази опция?

 41. Цветан

  Споделям (чрез бутона сподели) публикации от новосъздадена страница в специализирани групи, които са публични. Това, което споделям обаче го виждат и приятели. Приятелите не са членове на групите, а им излиза в потока. И преди съм споделял от други страници, не са ми казвали че ме виждат. Сега тази е новосъздадена, дали има значение. Публикациите са на специфична тема и не засягат приятелите, не искам да ме виждат, а и тях ги дразни. Какво да направя да не се вижда тази ми активност?
  На мен също ми излиза в потока какво пишат приятели по групите (не е споделено, а написано от тях) без да съм член на тези групи.

 42. Gosho

  Здравейте, как мога да си заключа профила(да го направя невидим)?Тоест, ако не са ми приятели да могат да ми видят само снимката на профилната и на корицата(да не се виждат дори и харесванията и коментарите на снимките).

 43. Шопова

  Здравейте, с мъжа ми сме ограничили някои хора да виждат публикациите ни и когато се постваме на някоя снимка взаимно, но проблема е, че тези хора които сме ограничили пак виждат публикациите ни, въпреки че сме ги ограничили от настройките, Възможно ли е да има някакъв проблем във фейс и затова те още да ги виждат или ние не сме го направили правилно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *