Как да скрия от определени хора публикации на приятели във Facebook

В тази статия ще разгледаме два начина да скриете от Приятел А публикация, която Приятел Б е направил на вашата стена. Класическият пример е когато шефът ви е приятел във Facebook и някой публикува на стената ви компрометираща снимка (например как играете джаги в работно време). Едва ли искате шефът ви да види тази снимка. Ето как да я скриете от него, без да триете снимката от стената си.

 

Първи начин:

Влезте в Settings>
Timeline and Tagging>
Who can see things on my timeline?>
Who can see what others post on your Timeline?
Edit>
Custom

В полето Don’t share with напишете името на човека, който не трябва да вижда публикациите на стената ви, направени от ваши приятели. Можете да добавяте повече от един човек.

Потвърдете със Save Changes.

Важно: тази настройка работи само ако човекът, от когото искате да скриете публикацията, не е тагнат в нея.

Пример: Ваш приятел публикува на стената ви снимка от фирменото парти, на която той рисува с маркер по лицето на мъртвопияния ви шеф. Ако сте изпълнили указанията по-горе, шефът ви няма да види снимката. Но ако шефът ви е тагнат в снимката, тогава никакви настройки не могат да ви спасят и той ще види публикацията въпреки всичко.

Втори начин:

Този метод използва Restricted Friends. Когато поставите приятел в списъка Restricted, той може да види само онези публикации в профила ви, които са публични.

1.Отворете профила на човека, когото искате да ограничите;

2.От падащото меню на бутончето Friends изберете Add to another list;

3.Изберете Restricted;

Когато сложите приятел в списъка Restricted, той ще може да вижда само онези публикации на стената ви, които са обществени(Public). Сега трябва да проверите дали публикациите на стената от вашия приятели са обществени или могат да бъдат видени само от определена аудитория. Ако са обществени, ще трябва да промените тази настройка.

4.Влезте в Settings>
Timeline and Tagging>
Who can see things on my timeline?>
Who can see what others post on your Timeline?
Edit

Изберете аудитория Friends и потвърдете с Close.

Оставете коментар