Меню Затваряне

Какво да правя през почивните дни (4-5 ноември)

Обновена на 04.11.2017 от Questo

Този уикенд е доста силен откъм семинари и практически занимания по теми, свързани с програмирането, информационната сигурност, блокчейн и други подобни. Както винаги, запазвам тенденцията да отразявам събития, за които няма откъде другаде да чуете; и които са безплатни ии поне нискобюджетни за посещаване.

HS Deep Learning: Optimization for Training Large and Deep Model
Какво: Семинар
Кога: 4 ноември, 10:30 часа
Къде: Факултет по математика и информатика, зала 325
Вход: Свободен

ФМИ не играят на дребно и организираните от тях събития не са за всеки. Но ако се интересуваш от дълбоко учене и невронни мрежи, тази дискусия вероятно ще ти е интересна. Една от темите на семинара ще е оптимизирането на невронните мрежи така, че да работят по-ефективно и при по-малко разходвани ресурси.

Ethereum Blockchain & DApps
Какво: Семинар
Кога: 4 ноември, 19:00
Къде: Софтуерен университет
Вход: Свободен

Ето какво казват организаторите за това събитие: „Семинарът ще представлява практически ориентиран семинар за начинаещи в сферата на блокчейн-технолгиите, воден от eкипа на Open Source University, глобален проект за академично и професионално развитие, базиран на блокчейн.“ Последното събитие в Софтуерен университет на тема Etherium, на което присъствах, представляваше претъпкана зала с кандидат-криптобогаташи и един лектор, който беше доста наперен и превъзбуден, въпреки че май не беше внимавал в часовете по английски език. Надявам се този семинар да е по-добре като качество.

Open Fest 2017
Какво: Фестивал
Кога: 4-5 ноември, 10:00
Къде: София Тех Парк
Вход: Свободен

Този уикенд в София се провежда Open Fest 2017, където ще се разглеждат основно теми от сферата на информационните технологии. Програмата можеш да видиш тук и като цяло в нея присъства всичко от сигурността на безжичния интернет във Варна до съвети как да се предпазваме от патентни тролове. Аз ще обърна внимание на няколко уъркшопа, които са част от фестивала, тъй като те са с практическа насоченост и са много подходящи за хора, които нищо не разбират от програмиране, но искат да си правят собствен софтуер.

First Steps in Programming with MIT Scratch
Какво: Уъркшоп
Кога: 5 ноември, 15:30
Къде: София Тех Парк, Форум „Джон Атанасов“
Вход: Свободен

Scratch е софтуер за обучение на деца в областта на програмирането; но става и за възрастни. Целта му е да покаже по прост начин как работи кодът и как се създават програми. Организаторите са Coding Girls, което предполага, че обучението е за жени, ама ме съмнява да не те пуснат дори и да си мъжко.

Start Building Android Apps with MIT App Inventor
Какво: Уъркшоп
Кога: 5 ноември, 16:30
Къде: София Тех Парк, Форум „Джон Атанасов“
Вход: Свободен

Пробвал съм MIT App Inventor и мога да кажа, че с него сравнително лесно може да се направи много просто мобилно приложение, без да разбираш нищо от програмни езици. С него създаването на програмката е като да сглобяваш пъзел от съставните му парченца. Подходящо за начинаещи, които искат да създават приложения за доминиращата мобилна операционна система в света Android.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *