Меню Затваряне

Най-четените статии през 2014

keyboard

2014г. беше дебютна за този блог и в края на годината е време за равносметка. В този случай тя ще е кратка: това са най-четените статии в questona.com за годината. По една или друга причина те събраха най-голям интерес от страна на читателите.

1. Как да хакна профил във Facebook (и защо никога да не опитвам)

Тази статия е абсолютен рекордьор по посещаемост: през 2014г. тя е генерирала около една десета от всички импресии в сайта. Причината е, че статията излиза на първа страница в Google при резултати от търсене на „как да хакна facebook“, „хакване на facebook“и т.н. Разбира се, нито в статията, нито където и да е в блога ще намерите информация как се хаква Facebook, но неоспоримия мерак на тийнейджърите да влизат в профилите на приятелите си избута статията до първото място.

2. Ето колко лесно се разбива поща в АБВ

Най-голямата българска имейл услуга abv.bg има върху какво да поработи, за да осигури по-надеждна поща на клиентите си. Статията описва колко лесно е да хакнете чужд профил с помощта на социалните мрежи и малко социално инженерство. Хората, които са чели тази статия, се интересуват основно от…познахтте, хакване на AБВ.

3. Наистина ли Viber става платен?

Онлайн комуникациите направиха възможно организирането на мащабни спам кампании с препращане на съобщения: нещо като някогашните верижни писма, само че много по-бюджетно. В такава кампания се оказаха и българските потребители на Viber, сред които започна да се разпространява неверен слух, че популярният месинджър ще остане безплатен само ако препратят съобщението на 10 души. Почти нито един български сайт не обърна внимание на това, а междувременно статията по темата в questona.com генерира над 3000 импресии за 1 ден.

4. SMS-и и имейли могат да се фалшифицират

На 26 юни България беше обхваната от паника, която за кратко застрашаваше да разклати цялата банкова система. За щастие масовото изтегляне на пари от ПИБ нямаше катастрофални последици, но до него се стигна след масирано изпращане на фалшиви имейли и СМС-и. Статията описва как тези популярни методи за обмяна на информация могат да се манипулират и фалшифицират и да се използват за подклаждането на паника сред депозантите.

5. Влиза ли някой във вашия Facebook профил? Разберете с този трик

Кражбата на онлайн идентичност става все по-масово престъпление, затова потребителите трябва да затегнат сигурността на профилите си в социалните мрежи. Редовно получавам въпроси за хакнати профили във Facebook. Ако не искате да ми задавате такива, тази статия може да Ви помогне. Тя описва как се работи с известията при влизане, които са ключови за запазване на сигурността във Facebook.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *