Меню Затваряне

Влиза ли някой във вашия Facebook профил? Разберете с този трик

facebook-screen

Facebook е място, където хората съзнателно или не публикуват много лични данни: адреси, телефонни номера, номера на банкови сметки и друга чувствителна информация. Невинаги е лесно да разберете дали някой има достъп до вашия Facebook профил. Но има една лесна настройка на сигурността, с която може да разберете, ако някой се опитва да влезе в профила ви от чужд компютър.

От менюто на вашия профил (триъгълничето, което натискате, за да изкарате менюто „Изход“, изберете „Настройки“.  След това от менюто вляво изберете „Сигурност“. Появяват се няколко опции, една от които е „Известия при влизане“. Активирането на тази настройка ви дава възможност да получавате известие по имейл или като SMS всеки път, когато Facebook засече опит за влизане във вашия профил през непознато за него устройство. Това означава, че ако някой знае паролата ви и влезе във вашия профил, вие ще получите известие за това.  Получаването на такова известие би трябвало да е сигнал за вас веднага да промените паролата си.

Обърнете внимание, че тази настройка няма да ви предпази, ако някой влезе в профила ви във Facebook през работния ви компютър. А това може да се случи, ако сте задали на браузъра на работния си компютър настройка да запомни вашето потребителско име и парола.  Избягвайте да го правите, тъй като всеки, който работи с вас в едно помещение, може да седне на мястото ви във ваше отсъствие и да получи достъп до вашия профил.

Related Posts