Меню Затваряне

Наистина ли Viber става платен?

Обновена на 20.12.2014 от Questo

viberlogo

Получих сигнал от читател (bobi, вижте коментара му под тази статия), че във Viber се разпространява следното съобщение:

„Събота сутринта Viber ще стане изискуем. Ако имате най-малко 10 на контактите му изпращаме това съобщение. По този начин ние ще видим, че сте запален потребител и вашето лого ще стане синьо () и ще останат свободни. (Както се посочва в доклада днес. Viber ще струва 0.01 € на съобщение. Изпрати съобщение на 10 човека. Когато направите светлината се оцветява в синьо иначе Viber активирате фактуриране“

Съобщението е лъжа. Viber няма да стане платен, както и Facebook, Gmail и WhatsApp, за които са пускани подобни съобщения. Единствената цел на подобни социални експерименти е да се разпространи дадено невярно съобщение до възможно най-много абонати.

Подобни статии

7 Comments

 1. Божидар

  Questo може ли да съм сигурен, че вайбър няма да стане платен, защото това съобщение което са пратили и на боби ми изглежда много убедително.

  • Questo

   Ако прочетете съобщението още веднъж ще забележите, че то е написано с правописни и смислови грешки. То е директен превод на съобщение на английски, което се разпространява между абонатите на Viber и което със сигурност е измама. Изпращането на съобщения и провеждането на разговори между двама абонати на Viber е БЕЗПЛАТНО.

 2. Божидар

  А прословутата иконка която би трябвало да стане синя, има ли шанс да стане така:-\

  • Questo

   Михаил, бихте могли да направите бекъп. В общия случай това става през More options> Settings> Calls and messages > Email message history. Може да изберете да си изпраите съобщенията до вашия имейл адрес. След като приключите би трябвало да получите писмо с архивирани файлове, всеки от които представлява хронология на чат с определен потребител. Файловете са CSV формат и би трябвало да може да ги отворите като текстов файл или пък като екселска таблица.

   Мисля, че имаше приложения, с които се архивират съобщенията от Viber, но това означава да ги инсталирате отделно, а и неямам идея до каква степен и дали въобще работят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *