Меню Затваряне

Наистина ли Viber става платен?

viberlogo

Получих сигнал от читател (bobi, вижте коментара му под тази статия), че във Viber се разпространява следното съобщение:

„Събота сутринта Viber ще стане изискуем. Ако имате най-малко 10 на контактите му изпращаме това съобщение. По този начин ние ще видим, че сте запален потребител и вашето лого ще стане синьо () и ще останат свободни. (Както се посочва в доклада днес. Viber ще струва 0.01 € на съобщение. Изпрати съобщение на 10 човека. Когато направите светлината се оцветява в синьо иначе Viber активирате фактуриране“

Съобщението е лъжа. Viber няма да стане платен, както и Facebook, Gmail и WhatsApp, за които са пускани подобни съобщения. Единствената цел на подобни социални експерименти е да се разпространи дадено невярно съобщение до възможно най-много абонати.

Related Posts

7 Comments

 1. Божидар

  Questo може ли да съм сигурен, че вайбър няма да стане платен, защото това съобщение което са пратили и на боби ми изглежда много убедително.

  • Questo

   Ако прочетете съобщението още веднъж ще забележите, че то е написано с правописни и смислови грешки. То е директен превод на съобщение на английски, което се разпространява между абонатите на Viber и което със сигурност е измама. Изпращането на съобщения и провеждането на разговори между двама абонати на Viber е БЕЗПЛАТНО.

 2. Божидар

  А прословутата иконка която би трябвало да стане синя, има ли шанс да стане така:-\

  • Questo

   Михаил, бихте могли да направите бекъп. В общия случай това става през More options> Settings> Calls and messages > Email message history. Може да изберете да си изпраите съобщенията до вашия имейл адрес. След като приключите би трябвало да получите писмо с архивирани файлове, всеки от които представлява хронология на чат с определен потребител. Файловете са CSV формат и би трябвало да може да ги отворите като текстов файл или пък като екселска таблица.

   Мисля, че имаше приложения, с които се архивират съобщенията от Viber, но това означава да ги инсталирате отделно, а и неямам идея до каква степен и дали въобще работят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *