Меню Затваряне

Facebook пусна търсачка за статуси. Май е време да поразчистите профила си

Обновена на 14.12.2014 от Questo

facebook-search

Потребителите на Facebook вече могат да използват търсачката на социалната мрежа, за да откриват стари статуси – свои или на приятели. Услугата, с която Facebook експериментира под една или друга форма от няколко години, Ви позволява да откривате бързо информация, която Вие или Ваш приятел е публикувал в профила си.

Да предположим, че искате да откриете свой стар статус, публикуван на стената Ви. Досега решението беше да скролвате надолу и да се надявате, че няма да го пропуснете. Но сега може да го намерите с търсачката: ако например си спомняте, че в статуса  се говори за сладолед, просто напишете „сладолед“ в търсачката и системата ви изкарва всички статуси със съвпадения.

Функцията безспорно е удобна, но може би ще Ви накара да се замислите за всичко, което сте публикували във Facebook: включително стара информация и твърдения, които бихте предпочели никой да не си спомня.

Добрата новина е, че Facebook позволява да проследите историята на публикациите на Вашата стена и да изтриете онези, които смятате за неуместни. Това става от Регистъра на активността, който е достъпен през Settings>Activity Log>Your Posts.  Тази настройка Ви позволява да избирате между това да скриете дадена публикация от стената Ви, да я изтриете напълно или да я направите невидима за определени хора.

Като цяло новата функция за търсене в публикации е напомняне да прегледате каква информация публикувате във Facebook. Ако искате да имате по-голям контрол върху нея, тази статия ще Ви е от полза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *