Меню Затваряне

Хакване на ABV поща: какви слабости има популярната имейл услуга

Обновена на 12.06.2023 от Questo

ABV е най-популярната българска имейл услуга. Тя се ползва от над 2 млн. души месечно.

За съжаление ABV все още страда от някои недостатъци, които я правят неудобна за ползване и носят рискове за потребителите.

Ще ги разгледаме в настоящата статия.

Любопитното е, че ABV продължава да се използва като служебна поща от много фирми и държавни структури.

1. Няма двуфакторна автентикация

ABV все още няма опция за двуфакторната автентикация. Почти всички големи онлайн платформи имат такава.

Двуфакторната автентикация защитава профила ви от неоторизиран достъп. Дори и някой да разполага с парола, той не може да влезе в профила ви. Двуфакторната автентикация изпраща втори код за достъп на мобилния ви телефон. Само ако и той бъде въведен, достъпът до профила ви може да бъде осигурен.

От ABV така и не счетоха за необходимо да въведат тази толкова полезна защитна функция. Преди няколко години бях писал на съпорта им да ги питам дали не смятат да използват двуфакторна автентикация. Еми не смятали.

Някъде по това време ми хрумна и идеята за следното меме:

2. Използва таен въпрос и отговор

Това е архаична система за възстановяване на паролата, която има слабости. Ако се чудите как се хаква поща в ABV, един от отговорите е: „чрез таен въпрос“.

Тайният въпрос се използва, когато сте забравили паролата и не можете да влезете в профила си. За да си видите паролата, трябва да отговорите на тайния въпрос с правилния таен отговор.

Проблемът е, че повечето хора си измислят лесни за отгатване тайни въпроси. Примери: „Как се казвам?“, „Кой ми е любимият цвят?“, „В кой квартал живея? и т.н.

Получава се така, че всеки, който може да познае отговора на вашия таен въпрос, ще получи достъп до профила ви.

Съвет: Ако ви се налага да изполвате таен въпрос и отговор, изберете такива, които привидно нямат никакъв смисъл.

Например: „Кой номер са чорапите ми?“ с отговор „мангуста на клон“.

Отговорът трябва да звучи напълно нелогично, за да не може никой да се сети за него.

Освен самите вие, разбира се. Постарайте се да запомните отговора, който сте си намислили, за да може да го използвате при нужда.

3. Антиспам филтрите пропускат спам

Филтрите на ABV не са безгрешни. Практиката ми показва, че от време на време не успяват да уловят опасен спам.

Вижте този имейл, който намерих в пощенската си кутия.

Въпреки че очевидно става дума за фишинг и съдържа зловреден код (прикаченият файл), писмото е минало през антиспам и антивирусните филтри.

В същото време в папка спам имам доста филтрирани подобни писма. Но очевидно спам защитата на ABV може да се затегне още.

Ако използвате ABV, не забравяйте да изключите зареждането на изображения в пощенската кутия. Вградените в имейла изображения могат да се използват като тракер. Те могат да покажат на подателя на имейла кога и къде сте отворили писмото.

Научете се и как да разпознавате фишинг имейли.

4. Акакунтът ви може да бъде изтрит при неактивност

Ако не влизате често в пощенската си кутия, има риск да изгубите информацията в нея. Съгласно правилата на ABV акунтът ви се деактивира, ако не сте влизали в него през последните 180 дни (6 месеца).

„След този период кутията се деактивира и нейното съдържание (писма, файлове, адреси), както и всички потребителски настройки се изтриват и имейл адресът престава да съществува – казват от техническата поддръжка на ABV. – Имайте предвид, че изтритата информация не може да бъде възстановена.“

Така информация, трупана в продължение на години – имейл комуникация, адреси за контакт – може да изчезне безследно. Няма вариант да си я върнете.

Има и друг риск. Ако акаунтът ви бъде изтрит заради неактивност, той може да бъде пререгистриран от някой друг. Така той на практика ще разполага с вашия имейл адрес. Ако сте използвали този адрес, за да се регистрирате във Facebook например, новият собственик може да поиска смяна на паролата на профила ви и така да поеме контрол над Facebook профила ви.

Не е готино, АБВ.

Как се възстановява достъп до АБВ поща?

Ако не сте посочили телефонен номер или алтернативен имейл за възстановяване на забравена парола. ABV ви предлага да се свържете с член на техническата поддръжка. За целта трябва да попълните онлайн формуляр и да оставите имейл за обратна връзка.

Защо това може да се окаже неудобно?

Защото може да отнеме време. А освен това ще трябва да говорите по телефона с човек от техническата поддръжка, както и да си извадите елктронен подпис или да ходите до офис на ABV.

Подобни статии

73 Comments

  • Mari

   Здравейте на 02.04.2020 ми хакнаха абв пощата ползвам е от нас 10 години и ми е много важна и ще съм много благодаряна да си е върна. Получих заплашителен емайл адрес с който ме заплашиха веднага си смених паролата и после влезнах от друго устройство но така и неможах да влезна повече тъй като неможах и със забравена парола защото са ми сменили не само паролата но и тайният въпрос и тайният отговор писах мн пъти на абв но всеки път ми дават телефон с който така и не успях да се свържа когато и да звъна все ми казват че за претоварени и да звъна по късно!
   Ще съм благодарна ако знаете как мога да си е възстановя найстина ми е важна и постоянно е ползвам!

   • Questo

    Здравейте, освен с таен въпрос и отговор, ABV дава възможност да си възстановите паролата и с алтернативен имейл адрес/телефонен номер. Ако сте предоставили такива данни за контакт, би трябвало да можете от там да смените паролата си.

    • Сузи

     Здравите забравих си паролата Абв пощата ми ме много отдавна не си спомням годината смених си и трлефония номер може ли да ми помогнете по някакъв Начи трябва ми спешно паролата ми

   • Idk

    Mari, може ли да дадеш имейл или нещо друго за връзка, за да те попитам нещо свързано с въпроса ти.

    • Анна

     Аз имам същия проблем и ми трябва спешна помощ! Имейлът, който хакнаха е изключително важен и не знам какво да правя! Сменили са тайния въпрос и всичко!

   • Дима

    Здравейте, имам абсолютно същия проблем. Много Ви моля да споделите как го решихте (много се надявам да сте успели).

   • Елиза Чернева

    Здравейте,
    Пощата ми е хакната, а оттам и фейсбук и всички прилежащи приложения.
    Вероятно вече е и заличена напълно.
    Искам да получа съдействие, но по никакъв начин не мога да се свържа с АБВ съпорт.

    • Questo

     За съжалени съпорта на АБВ не осигурява никаква помощ в това отношение… Когато проверих за последно услугата им дори нямаше двуфакторна автентикация

     • Иванина Иванова

      +359897971598 или +359888868826 самите те са влизали в пощи на АБВ и в момента го правят . при разумен разговор ще ви помогнат

    • Ирена

     Здравейте
     Аз имам същия проблем.
     Ходих до централата на Абв(защото друг нячин няма) от там ми казаха, че вече друг се е регистрирал със стария ми имейл
     И така автоматично ме отрязаха да ми я върнат
     А направо я блокираха, като ми казаха“ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ПОЛЗВА ИМЕЙЛ С ТОВА ИМЕ.
     На следващия ден бях в ГДБОП
     От там ме изпратиха с молба в АБВ да ми върнат пощата само за един ден, за да мога да си оправя профилите.
     Еееее този път даже не ме приеха
     Говорихме по телефона от рецепция!
     Но разбрах, че тази поща след 5 годи отново ще е активна 🤯🤯🤦‍♀️🤦‍♀️достъпа до всичките ми регистрации също!
     Искам само да кажа, че комуникацията с АБВ е НЕвъзможна, дори и за държавните институции !
     НЯМА ОПРАВИЯ
     Съжалявам, че ще го кажа
     ТОВА Е БГ!
     Ако някой знае как можем да променим нещата, бих съдействала.

    • Дарина

     Моля ви да ми помогнете, днес 09/03/2021 не мога да влезна в АБВ пощата, много ми е важен този email, всичко ми е там, чакам съдебен процес, всички email от адвоката са там, не мога да влезна. Моля помогнете

     • Questo

      Здравейте, за съжаление не мога да ви помогна, тъй като не съм служител на „Нетинфо“ – компанията, която притежава АБВ. Трябва да се обърнете за помощ към съпорта на АБВ.

     • Марин

      АБВ са мизерници. Продават ти имейла на който и да , и следва препълване на пощата ти с нежелани спам боклуци и реклами. И още по фрапиращо е, че ако решиш да редактираш това, на кой даваш съгласието си, от НетИфо започват да ти изкачат нагли съобщения да дадеш съгласието си, без значение дали искаш или не иначе ти възпрепятстват достъпа до профила, и загуба на имейли и папки от пощата. Това вече го изпитах лично. Сега почти не я ползвам вече и ми е все тая дали ще я изтрият или не. Пренасочих се на Gmail, там нещата наистина са на друго ниво.

 1. КК

  ЗДРАВЕЙТЕ, пощата на моя приятелка беше разбита от там влязоха във фейсбука и, след което качиха моя неприлична снимка и започнаха да ме изнудват! МОЛЯ КАЖЕТЕ КАКВО ДА ПРАВИМ КЪМ КОГО ДА СЕ ОБЪРНЕМ

  • Questo

   Привет, пощата може би няма да спасите толкова лесно, но бихте могли да опитате да възстановите профила. Като начало го докладвайте за хакнат от https://facebook.com/hacked От този линк има опция да върнете достъпа до профила си. Освен това след като докладвате профила, той ще бъде блокиран и ще спре да спами приятелите ви със снимки, които не искате да се виждат. Тази статия също може да ви е от полза http://questona.com/hacked_facebook_profile/

    • Questo

     Обикновено такива молби означават, че човекът просто иска да влезе в нечий профил и се чуди как да го направи. Такава информация тук няма.

 2. Mira

  Zdraveite, ne moga da vlezna v poshtata si, tyi kato qvno mi e haknata i mi e smenena parolata..ottam mi e smenane i farolata vyv facebook..kak moga da si vyzobnovq poshtata..

 3. Василева

  Здравейте!
  Не знам дали тук е мястото да попитам,какво трябва да направя,ако съм „качена“ в п*рно сайт без мое знание и съгласие?
  И къде мога да помоля за съдействие?
  Благодаря предварително!

  • Questo

   Моето предложение би било да се свържете директно със собствениците на сайта. За съжаление не знам каква е политката им в такива случаи и дали биха изисквали от вас някакво удостоверяване на самоличността. Това би трябвало да е описано някъде на сайта, например в PRivacy Policy или нещо таккова.

 4. Николай

  Здравейте ,преди 3-4 дена ,установих ,че ми е разбита пощата (парола и таен отговор са сменени)Уведомих ,админите на пощата ,но не направиха нищо ,какво да правя ,защото на точно този адрес имам важни регистрации и пароли ,а сега може някой да ги точи и да тегли кредити от мое име например.

  • Questo

   Здравейте, за съжаление ако администраторите на пощенската услуга не могат да ви помогнат, тогава общо взето няма какво да се направи. Коя е пощенската услуга? А колкото до останалите регистрации, най-добре е да проверите дали са сменени паролите им за достъп. Ако не са, сменете ги веднага, като най-добре сменете и хакнатия имейл адрес с друг. Проверете и дали в профилите не са добавени допълнителни имейли и телефонни номера за контакт. Ако са добавени, махнете ги веднага. Ако профилите вече са хакнати, единственото, което се сещам, е да ги докладвате за откраднати. СЪжалявам за случилото се, успех и дано няма сериозни поражения.

 5. Zdravko

  Здравейте, преди доста време си смених паролата, защото бях я забравил и сега сегашната парола пак я забравих… Когато отида при забравена парола, ми иска телефония номер и до тук всичко е точно, но след като си го напиша точно както е ми изписва “Невалиден Номер“ а е точно същия както пише там.

  • Questo

   На този въпрос най-добре ще ви отговорят от Нетинфо. Възможно е да изискват да изпишете целия номер, заедно с националния код (+359), но това си е само мое предположение. Забелязах, че от АБВ са правили някакви промени по политката им за сигурност и възстановяване на профили, тъй като имаха сериозен пропуск доскоро в това отношение.

   • slava

    Имам нужда от помощ.Не мога да си вляза в АБВ-пощата.Дълго време влизах,чрез абв уведомител и запаметена парола.След преинстал се оказа,че паролата ми е грешна…Пробвах всички,които съм ползвала но без успех.Чудя се дали междувременно някой не ми е разбил профила и сменил паролата.Опитах възстановяване,попълних всички данни и тайния въпрос…но стигам до алтернативен имейл за връзка,а аз нямам бях писала само тел….сега я няма предишната опция чрез телефона.Какво да направя?

    • Questo

     Звучи ми като хакнат акаунт, особено заради това с алтернативния имейл. Преди имаше възможност да се обадите в „Нетинфо“ и да ги помолите да ви възстановят достъпа, не знам дали това все още е възможно. Отдавна не съм обръщал внимание какво се случва със сигурността на ABV и това ми дава повод да видя как стоят нещата там. За съжаление с повече не мога да помогна.

 6. Бояна

  Не мога да Вляза в абв пощата си иска ми някакъв код да пиша пиша го и ми казва че е грешен

 7. Марио

  Здравейте, забравих си паролата но не мога да я възстановя защото нямам алтернативен имейл, не мога и чрез смс защото съм с нов номер.
  Моля помогнете ми

 8. Никита

  Здравейте може ли да ми помогнете аз съм си направила фб с телефонен номер но този телефонен номер не е активен закрит е и не мога да си възстановя профила АБВ ПОЩА забравила съм паролата също там ми излиза че е с телефонен номер моля ви помогнете ми !!!!! БЛАГОДАРЯ

  • Silviq

   Здравейте може ли да ми помогнете аз съм си направила фб с телефонен номер но този телефонен номер не е активен закрит е и не мога да си възстановя профила АБВ ПОЩА забравила съм паролата също там ми излиза че е с телефонен номер моля ви помогнете ми !!!!! БЛАГОДАРЯ

   • Questo

    Здравейте, за съжаление ако нямате достъп до мобилен телефон и имейл Facebook няма как да ви изпрати код за възстановяване на достъпа

 9. Радо

  Здравейте, взех си нов телефон и се опитах да си влезна в фб, но уви съм забравил паролата натиснах бутона забравена парола, влизам в абв то оп и тук се оказа, че съм я забравил или по-вероятно са ми закрили акаунта, защото не го ползвах за нищо. Какво да правя? От стария телефон влизам автоматично във фейсбук?

  • Questo

   Ако на стария телефон използвате мобилно приложение, бихте могли да влезете в него и да се опитате да добавите от настройките нов имейл адрес, до който имате достъп. Не знам дали ще се получи (възможно е приложението да поиска да му въведете парола, преди да добави новия имейл адрес), но си струва да се опита.

 10. Мариа

  Здр. Имам проблем който се опитвам с месеци от 1 г. Не съм си влизала в абв-пощата.
  И сега се опитвам да вляза
  НО:Ми иска!!
  1-ПОСЛЕДНИ ЙМЕИЛА КОЙТО САМ ПОЛУЧАВАЛА…
  2-ПАПКИ КОЙТО СЪМ НАПРАВИЛА…
  и така всеки на оделен ред УЖАС

  Тайният (?) си го знам
  Дата Месец Година и име

  Незнам от телефона от КОМПЮТЪР ДАЛИ СТАВА ПО ДРУГИ СТЪПКИ

 11. Владимир

  Здравейте, преди няколко дни реших да си преинсталирам Windowsa, форматирах диска и го преинсталирах, но забравих да backup-на много важен текст фаил на desktop-a ми, който съдържа паролата за еmail-a ми.

  Пощата ми бе хакната преди 1 година и за това я замених с много дълга и комплексна парола която пазех на notepad.
  Ползвах Mozilla вместо Chrome, която ми бе запазена в C-то също (изтрита при преинсталация).

  Данните които бяха въведени в пощата за жалост са много стари и неверни, бях на 10 когато я направих и написах много детски простоии като име, фамилия, таен въпрос и отговор и т.н.

  Опитах се да си спомна паролата, но нищо не работеше.
  Свързах се със Support-a и ми казаха да звънна директно на някой от NetInfo което направих.

  Обясних им всичко и ми отговориха с едно „Данните не се съвпадат, така че нищо не можем да направим. Единствено с парола е възможно да се влезе“.
  Каза ми също че не им е било позволено да ровят в личните данни на клиентите си, хубаво.

  Според мен човека спокойно можеше да ми въведе временна парола за да мога да си я сменя лично след това или да ми каже настоящата директно, но какво ли разбирам аз.

  Ще се бъда много благодарен ако някой ми помогне или поне има начин да хакне email-a ми.

  – Владимир.

  • Questo

   За съжаление нищо не може да се направи. АБВ има ужасна система за защита и възстановяване на профили. Ако се окаже, че сте си забравили паролата, и нямате резервен имейл, всичко приключва. Нямат дори двуфакторна автентикация на профилите, което е безумие – все пак-говорим за най-масовата имейл услуга в България.

 12. Георги

  Здравейте, вчера се опитах да си вляза в abv пощата и се оказа, че са ми изтрили имейлите и контактите, защото не съм влизал от 180 дни. Бях доста шокиран, защото имам пощата от повече от 15 години и цялата ми история е изтрита сега. Супорта на abv е безполезен. Има ли нещо което мога да направя за да си възстановя информацията? Да повдигна оплакване или по някакъв начин да ги накарам да обърнат внимание на тази глупава политика и да спрат да изтриват пощите на хората безсмислено и без предупреждение? Благодаря!

  • Questo

   Привет, не мисля, че има какво да се направи. При регистрацията потребителят се съг;ласява с общите условия, т.е. приема, че пощата му ще бъде изтрита при продължително неизползване.

   Свързах се с АБВ спорта и ми казаха, че при деактивиране на акаунта всичко се изтрива и не може да бъде възстановено. Предполагам, че това са казали и на вас.

 13. Bori

  Помощ, до всички знаещи
  Някой усилено се опитва да ми хакне пощата вече 3 ден. Сменям паролите на всеки 6 часа, но не се спира. Изпразних всички кутии от всичко, само и само да сварши,но не.
  Същото се случи миналата година, когато хакнха сървара на АБВ. Завариха ме неподготвена. Това ли да чакаме? Всеки съвет ще е от полза. Благодаря

 14. Samuil

  Снощи се опитах да си вляза в абв пощата. Оказа се, че не мога. Днес звъня на Нет инфо, обяснявам ситуацията, те ми казват, че пароалта ми, тайни въпроси, тайни отговори И имейлът за възстанояване на паролата са били сменени. Никой не може да направи нищо. Този имейл съществува повече от 10 годни. Толкова голямо разочарование не съм усещал от абв.бг. Моля, спрете да ползвате абв пощата, ползвайте Gmail. Там имат най-малко 3 вида защита. Абв нямат никаква защита и няма как да се възстанови имейлът ми. Залеза на на първия ми имейл провайдър дойде и не очаквах, че ще е толкова разочароваща причина.

  • Questo

   Много неприятно. Да, АБВ не е най-добрата опция за поща, за съжаление някои фирми я ползват за официален имейл, на който се получава чувствителна информация и лични данни.

 15. Милен

  Здравейте, преди десетина дни при опит да вляза в пощата си АБВ, след като си въведох паролата, не бях допуснат до пощата си. И от АБВ излизаше съобщение, че достъпа ми е временно блокиран, тъй като системата им за сигурност е установила необичайни или нераглементирани действия с акаунта ми! И имаше препратка, която следва да попълня за връзка с тях. Писах им три пъти, като първия път си истовах моя имейл (блокираният) за обратна връзка с тях, с идеята че ще оправят проблема и ще си достъпя пощата и направо там ще видя отговора им. След 3-4 дена бях принуден да предоставя друг имейл за отговор от тях…нищо. И днес пробвам да влезна отново, вече не ми излиза никакво съобщение от системата им за сигурност, а направо ми казва грешна парола, и при опит за възстановяване излиза алтернативен имейл, който виждам за първи път. Тайния въпрос е същият, но отговора не го помня тъй като нямаше никаква връзка, разбираемо. Мейла го ползвам 10-на години, в годините съм виждал опити да бъде влизано. Но не съм очаквал това, и то особено след като уж системата им е установила че има очевидно проблем…..и нищо не са направили за да бъде решен , особено след като съм им писал 2-3 пъти преди това, а противно на логиката хем знаят че има пробле, хем я подаряват пощата ми на този който е направил проблема. Това е неадевкатно, малоумно и в разрез със закона за защита на личните данни. Ще съм благодарен за съвет от ваша страна, да добавя само че не си вдигат и телефоните от АБВ.

  • Questo

   За съжаление системата на АБВ за възстановяване на достъпа има такива несъвършенства. Преди години имаше една врътка, в която се обаждаш в Нетинфо, евентуално отиваш в офис или им изпращаш лична карта (забравил съм точно как беше) и могат да ти върнат достъпа. Но нямам идея дали това още работи.

 16. Станимир

  Здравейте можели дами помогнете за АБВ ми ползвам го твърде много и там има важни докомети кото го ползвам и сами хакнали АБВ пощата не мога да вляза

 17. ivan

  здр забравих си паролата а с телефония номер ми казва че съм надвишил броя съобщения с смс

 18. Николова

  Моля за съдействие, как да сменя основния мейл във фейсбук, който е към АБВ? Искам да зарежа тази поща и за нямам нищо общо с тях.
  Единственото, което научих от тях относно хакерски изнудващи мейли, постоянни опити за влизане, дори успешно, е просто да си сменям паролата. Постоянно изписва Внимание, че не е защитена и може на четат мейли.

  • Questo

   Здравейте, влезте в профила си и после в Settings>General>COntact> Edit. От тук можете да добавяте нови имейли. След като добавите нов имейл, означете го като Primary и изтрийте стария имейл.

 19. Атанас

  Друг проблем е и наличието на мобилна версия на АБВ за телефони. Наскоро влязох в пощата си и проверих историята на влизанията си от административния панел. Може би едно 80-90% сбъркани пароли са точно на мобилната версия на пощата. Проблем е и че не може да се изключи на ниво акаунт, тоест да имаш личния избор дали да имаш или нямаш мобилна версия! Според мен това също е една доста голяма дупка в сигурността.

  • Questo

   И при мен има доста опити от мобилната версия. Спасява те само много много силна парола или неползване на услугата.

 20. xXx

  Хакнаха ми профила… отговор от екипа никакъв. Добре, че не го използвам за важни неща имейла. Никога повече abv поща!

 21. Атанас

  Здравейте. Имам следния проблем с ABV.BG. При опит за достъп до създадената от мен поща излиза следното съобщение.
  Вариант 1: Системата за сигурност е засякла необичайно действие, свързано с вашата пощенска кутия. От съображения за сигурност, достъпът до кутията ви е временно ограничен.
  За да го възстановите, моля свържете се с екипа на АБВ Поща, като попълните формата за контакт тук тук;
  Вариант 2: Този потребителски профил е блокиран поради установено нарушение, попадащо в описаните в чл. 1, ал. 3 от обявените Общи услови.
  Какво гласи въпросния член и алинея (чл.1, ал.3: Злоумишлени действия са действия или бездействия, нарушаващи Интернет етиката или нанасящи вреди на лица, свързани към Интернет или асоциирани мрежи, изпращане на нежелана поща (непоискани търговски съобщения, SPAM, JUNK MAIL), препълване на каналите (FLOOD), получаване на достъп до ресурси с чужди права и пароли, използуване на недостатъци в системите с цел собствена облага или добиване на информация (HACK), извършване на действия, които могат да бъдат квалифицирани като промишлен шпионаж или саботаж, повреждане или разрушаване на системи или информационни масиви (CRACK), изпращане на „троянски коне“ или предизвикване инсталация на вируси или системи за отдалечен контрол, смущаване нормалната работа на останалите потребители на Интернет и асоциираните мрежи, извършване на каквито и да е било действия, които могат да се квалифицират като престъпление или административно нарушение по българското законодателство или по друго приложимо право.). Недоумявам. Какво е това? Как се е стигнало до това? Отговор от Нет Инфо нулев. Моля, за разяснение за случващото се и насоки как да подходя в този случай.

  • Questo

   Вероятно адресът ви е маркиран като разпращащ спам. На какво се дължи това може да ви отговори само някой от Нетинфо.

 22. Александра Драгостинова

  Здравейте, това поле“Антиспам верификация:“ не
  мога да попълня, а и нямам достъп до него. Какво трябва да направя?

  Поздрави: Димитрина Калайджийска

 23. Нина

  Здравейте.И аз като много други от коментиралите по-горе имам сходен проблем с пощата от 2 дни.Регистрацията ми е правена преди 20 години и не помня тайния ? и отговор.Пишат ми ,че не съм посочила алтернативен имейл и телефон,в което не съм сигурна,но ….Докато рових какви шансове имам да си върна пощата прочетох някъде ,че като си напиша датата на раждане във формата за възстановяване на парола ще ми изпише тайния въпрос та аз да се сетя отговора.При мен пише 112 🙁 Има ли нещо такова ?Ако го видя може и да се сетя :/

 24. Мариета

  Моля, да не звъните на посочените номера от Иванина Иванова +359897971598 и +359888868826, защото нямаме нищо общо с тези неща. Изобщо не ни е приятно да бъдем денонощно притеснявани с обаждания,, поправяте ли абв поща?“. Отговарът е: НЕ, НЯМАМЕ НИЩО ОБЩО С ТЕЗИ НЕЩА, НЕ НИ БЕЗПОКОЙТЕ.
  Благодаря!

 25. Мирела

  Моля, да не звъните на посочените номера от Иванина Иванова +359897971598 и +359888868826, защото нямаме нищо общо с тези неща. Изобщо не ни е приятно да бъдем денонощно притеснявани с обаждания,, поправяте ли абв поща?“. Отговарът е: НЕ, НЯМАМЕ НИЩО ОБЩО С ТЕЗИ НЕЩА, НЕ НИ БЕЗПОКОЙТЕ.
  Благодаря!

 26. Мирела

  Моля, не звънете на номерата посочени от Иванина Иванова, денонощно сме безпокоени с позвънявания дали оправяме абв поща. Не, не се занимаваме с такива неща. Тази жена е посочила грешни номера, нашите номера, които нямат нищо общо. МОЛЯ, НЕ НИ БЕЗПОКОЙТЕ!!!!

 27. Теди

  Пратиха ми смс, че има влизане в моята АБВ поща от неразпознат ip адрес, смених си паролата но като си проследих историята на влизане има влизания от над 1 месец на зад от цял свят, някои са с грешна парола, но на други си пише успешно влизане? Какво може да се случи от тук нататък, след като си смених паролата?

 28. Ядосан

  Днес близък ме помоли за помощ, защото акаунта му е хакнат. Как е възможно да е толкова лесно и да продължава да се случва през 2022г.?!? Най-глупавото е, че са сменили всички данни, включително и телефонния номер, без да искат смс код от стария номер. Фейсбука е хакнат няколко часа по-късно. От администраторите на нетинфо отговарят със закъснение и шаблонно. Искат ми електронен подпис.. за какво – да го продават в дарк нет или да теглят пари?!? Няма да се учудя и вътрешна работа да е или пак да са ги пробили.. Безумно е – като немогат да си подържат услугата нека я закриват с няколко месечно предизвестие до потребителите си или да биват съдени по GDPR регламента до дупка!!!

  • Questo

   Нелепо е да искат електроенен подпис при положение, че последно като проверих дори нямаха двуфакторна защита

   • Валерия Георгиева

    Здравейте, имам сходен проблем, забравена парола, забравен алтернативен e-mail….варианта с СМС изобщо не работи и от Нет Инфо продължават да искат електронен подпис. Има ли спасение или не? Някой успя ли да си влезе в пощата без подпис?

 29. Erig

  Здравейте! От единия си телефон съм влязла в пощата си хххх@abv.bg в мобилната версия, а от другия – в web версията. Смених паролата от web версията, но на другия телефон пощата остана пусната. Не следва ли да се излезе автоматично от всички устройства? Ако някой ми разбие паролата и остане в пощата без да излезе, означава, че колкото и да сменям паролата, той докато не излезе от пощата, ще може да продължава да я ползва.
  На другата ми поща уууу@abv.bg беше разбита паролата. Аз я смених. Но ако лицето не е излязло от пощата ми и ползва мобилната версия или приложението, както показа експериментът ми, ще може да продължи да я ползва, докато не излезе. Защо при промяна на паролата пощата в abv не се затваря автоматично на всички останали устройства и всички версии – мобилна, web и приложение? Очаквам да ми отговорите.

  • Questo

   Никога не съм ползвал мобилното приложение на ABV, но обикновено при смяна на паролата би следвало да не можете да влезете от мобилното приложение. Това се прави с цел сигурност. Нямам идея защо това се е получило така. Ако е вярно, говори за уязвимост в сигурността.

  • Questo

   Във връзка с вашия коментар и аз реших да направя експеримент. Регистрирах си профил в АБВ, свалих приложението и след това смених паролата на профила си от десктоп версията, без междувременно да излизам от мобилното приложение. Веднага щом смених паролата, вече нямах достъп до профила си през мобилното приложението. Както и трябва да бъде.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *