Меню Затваряне

Как да блокирате изображения в ABV (и защо е важно да го направите)

Обновена на 07.08.2018 от Questo

Имейл услугите дават възможност за добавянето на изображения към писмата. Не говоря за това да изпращането на  снимка като прикачен файл към писмото, а за изображения, които се показват вътре в самото писмо. Обикновено такива изображения се използват като част от подписа – например за да се покаже лого на компания.

Изображенията, които са вмъкнати в съдържанието на имейла, могат да се използват, за да се проследи кога и къде получателят на писмото го отваря. На този принцип действат повечето приложения за проследяване на имейли като Yesware, SalesHandy или MailTrack.

Това, което се случва е, че тези приложения вмъкват във всяко писмо изображение с много малки размери. Това изображение е невидимо за човешкото око и получателят на писмото не го забелязва, когато отвори имейла. Но изображението е поставено там с цел. То показва на подателя на писмото времето, в което имейлът е бил отворен, както и IP адреса, от който е бил отворен. IP адресът показва къде географски се намира получателят (с точност до ниво град: например Пловдив, Лондон, Загреб и т.н.) Научете повече за проследяването на имейли.

Тази тактика, известна като mail tracking или tracking pixel, се използва в дигиталния маркетинг, за да се провери каква част от таргет групата отваря рекламните имейли. Но тя може да бъде използвана и за проследяване на хора.

Лесен начин да я избегнете е да изключите зареждането на изображения в писмата. В ABV това става по следния начин. Влезте в пощата си, отидете в:

Настройки>

Защита от спам>

Нива на защита от спам>

Блокиране на картинки

и изберете „включен“. Потвърдете промените със „Запиши“.

Следващият път, когато получите писмо с вмъкнато изображение, ще видите следното предупреждение:

Това не е единственият начин, по който един имейл може да издаде местоположението и времето на отваряне. Възможно е например в писмото е да поставен линк. Когато получателят кликне линка, той върши същото, което върши и проследяващия пиксел-изображение.

Независимо от това блокирането на изображения е полезна превантивна мярка и добро начало, ако не искате другите да знаят какво правите в пощенската си кутия.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *