Меню Затваряне

Как да разбера дали някой е влизал в профила ми в ABV

Обновена на 24.07.2018 от Questo

Чудите се дали някой влиза в пощата ви в ABV без ваше знание? Има един бърз начин да проверите. А ако междувременно имате и поща в Gmail, ето как да проверите дали някой е влизал там.

След като влезете в акаунта си в ABV, кликнете върху вашия имейл в горния десен ъгъл и изберете „Профил“. ABV ще поиска да въведете отново потребителско име и парола, за да влезете в настройките на вашия профил. Изберете „История“. Би трябвало да се появи списък с часове и IP адреси, който изглежда така:

Този списък показва всички последни влизания в пощата – с дата, час и IP адрес на устройството, от което е влизано. За да установите дали някой влиза в пощата ви, трябва да проследите за непознати IP адреси в списъка. На горния скрийншот например се вижда, че на 30 октомври е направен неуспешен опит за влизане от IP адрес в Русия. Най-вероятно някой се е опитал да влезе в акаунта, но не е успял да отгатне паролата.

За да разпознаете непознато влизане в пощата си, трябва да знаете и какви са IP адресите на устройствата, от които вие влизате в нея; все пак трябва да различавате пoзнат от непознат IP адрес, нали така?

Най-лесният начин да разберете какъв е IP адресът ви в момента е просто да напишете в Google „what is my ip address“ и да отворите кой да е от предложените от търсачката сайтове, които показват какъв е вашият IP адрес. Ако сте с Windows, отворете Command Prompt и  въведете командата ipconfig; IP адресът ви обикновено се показва по следния начин: IPv4 Address………183.103.73.217.

IP адресът на смартфона ви се променя постоянно в зависимост от това към каква мрежа е свързан. Когато сте вкъщи и използвате домашния wifi, IP адресът на смартфона обикновено е същия като на настолния компютър. Когато използвате мобилния си интернет, тогава IP адресът на смартфона се променя с такъв, който му е зададен от мобилния оператор. Ако използвате wifi в заведение, IP адресът на смартфона отново се променя.

Ето защо е възможно в историята на влизанията в ABV да видите IP адреси, които са ви напълно непознати. Преди да сте сигурни, че някой е влизал в пощата ви, ще трябва да отхвърлите варианта, че непознатият IP адрес всъщност кореспондира на ваше влизане в акаунта.

Подобни статии

4 Comments

 1. akcioner

  Достъпа до „История“ е възможен и от началната страница на пощата – след като влезете в средата на екрана пише последното влизане и до него зелен линк История. От началната страница има достъп до историята на влизанията и в mail.bg, както и на повечето пощи.
  Ако ползвате пощата си вероятно сте я давали тук-таме, което означава че вече сте в няколко mail листи, които се продават или циркулират свободно из Интернет. Започвате да получавате спам и не след дълго и да ви сканират пощата с опити за влизане.
  Редовно в пощите ми се правят опити за влизане през проксита от различни краища на света – последно от съседно на горното руско IP. Кой/кои го правят не е по моите сили да установя. Съответния бот изпробва варианти на парола от 1 до 3-4 пъти.
  Това което може да направи пощата ви е да ограничи грешните влизания до 3 например след което да трябва да се изчака известно време. Това блокира работата на бота по вашата поща, но той се връща след няколко дни за нови 3 опита с други пароли. Възможно е и блокирането на определен IP след неколкократни грешки по различни пощи, но взломаджиите разполагат с прокситата и бот мрежи от хиляди компютри.
  Спасението е във вашите ръце. Сигурната парола не е просто приказки. Ако паролата ви например съвпада с потребителското можете да сте сигурни, че бота ще влезе, ще сигнализира на собственика си. Той подробно ще разгледа пощата ви и може ли да извлече ползи от информацията в нея – акаунти по сайтове, сметки, снимки, чувствителна информация с/за която може да ви изнудва.
  И на края много ВНИМАВАЙТЕ по какви сайтове се регистрирате. Много от тях /игри, конкурси, промоции, магазини и т.н./ просто събират mail листи, които да продават или използват за собствени цели. Внимавайте с каква парола влизате в такива сайтове – много лоша идея е тя да съвпада с тази на пощата ви, защото така я давате на непознатия създател на съответния сайт.
  Много внимавайте, когато въвеждате парола в сайтове различни от пощата ви. По грешка хората често изписват паролата която въвеждат ежедневно – тази на пощата си. Ако администратора на сайта следи грешните опити за влизания в неговия сайт, то след време той ще разполага както с мейла ви така и с паролата ви за него с която сте опитали да влезете по грешка. Всичко е въпрос на неговите възможности и доброжелателност.

 2. Калоян Тодоров

  Здравейте много добра информация аз също съм в такава ситуация постоянно „невалидна сесия“не мога да вляза в пощата си след многократни опити.Пароли сменях от забравена парола.На смарт фона ме допуща но не отваря файловете а на лаптопа нищо не става.Мисля да преинсталирам лаптопа и тъй като обявиха че на седмицата много функции не поддържат може би проблемите ще се оправят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *