Меню Затваряне

Какво да правя през почивните дни (25-26 ноември)

Обновена на 24.11.2017 от Questo

Уикендът в София се очертава изобилстващ от събития на тема компютри, видеоигри и информационни технологии. Ето я моята селекция, която излиза почти без пари, освен ако не ти се ходи по турнири за хакери.

Robo League Bulgaria 2017
Какво: Турнир, Семинар
Кога: 25 ноември, 09:00 часа
Къде: Интер експо Център
Вход: Свободен

Robo League е състезание по роботика, в което ученици и ентусиасти ще тестват роботчетата си в различни дисциплини. Освен това организаторите обещават различни семинари и обучения. Дори и в България нямаше как големите компании и спонсори да не налазят темата за роботите и изкуствения интелект, а това конкретно събитие изглежда като да е подходящо дори за хора, които нищо не разбират от програмиране и просто искат да разгледат няколо причудливи машинки. Подходящо и за деца и продължава цял ден. Програма на състезанията има в сайта.

HS Deep Learning: Optimization for Training Large and Deep Model
Какво: Семинар
Кога: 25 ноември, 10:30 часа
Къде: Факултет по математика и информатика, зала 325
Вход: Свободен

От комерсиалното Robo League минаваме към хардкор изкуствен интелект тематика. Няма и какво друго да се очаква от ФМИ. Темата на семинара ще е невронни мрежи и визуализация на обекти. Повече информация в събитието.

Олимпиада ХакУни 2017
Какво: Турнир
Кога: 26 ноември, 09:00 часа
Къде: ХакУни
Вход: 30 лв.

От организираните от ХакУни събития понякога ме напушва на смях (курс „ВИП Хакер“ за 220 лв.!?), но от това може и да изкараш пари, ако предварително имаш 30 лв. да си платиш входната такса. Ще трябва да отговаряш на въпроси и да хакваш разни неща. Подходящо за хора, които се занимават с тестване за уязвимости. За първо място в турнира е предвидена награда от 200 лв.

Среща на Blockchain общността
Какво: Семинар
Кога: 26 ноември, 10:00 часа
Къде: Софтуерен университет
Вход: Свободен

Еднодневен семинар, посветен на блокчейн технологията. Ясно ми е, че основната причина да отидеш, е защото си чул, че криптовалутите са много вървежни и ако може и ти да щипнеш малко от далаверата. Програмата е публикувана тук, а сред лекторите има един-двама доста запалени криптоентусиасти.

Олимпиада Asus Game Arena
Какво: Турнир
Кога: 26 ноември, 10:00 часа
Къде: Bulgaria Mall
Вход: Свободен за посетители

Геймърски турнир, по време на който ще се разцъкват League of Legends, Heartstone и Overwatch. Досущ като на Червените фенери гледането е безплатно, а за участие се плаща такса 10 лв.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *