Меню Затваряне

Chrome вече се инсталира с приставка, която позволява подслушване

Обновена на 17.12.2014 от Questo

google

Без да вдига много шум, Google вече инсталира по подразбиране приставка за разпознаване на говор заедно със своя браузър Chrome.

Досега приставката трябваше да се инсталира отделно и работеше само при определени версии на браузъра. Занапред тя е налична в браузъра още след инсталирането му и само трябва да се активира.

Разликата е видима веднага след като си инсталирате най-новия Chrome и отворите началната страница на Google. В полето за търсене вече се показва иконката за гласово търсене, която е с форма на микрофон. Когато я натиснете за пръв път, Chrome ви пита дали сте съгласни Google да получи достъп до вашия микрофон.

Активирането ви позволява да търсите думи като ги изговаряте, вместо да ги въвеждате с клавиатурата. Приставката се справя доста добре с разпознаването не само на английски език, но и с повечето български думи.

Въпреки че безспорно е много полезна, тази функция би могла да бъде и опасна. Недоброжелателите могат да я използват, за да ви подслушват, докато работите на компютъра си. Как точно става това ще разберете от тази статия.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *