Меню Затваряне

Как да възстановя заключен Facebook профил, който е бил докладван като фалшив

От време на време се случва: човек или група хора ви вдигат мерника заради публикации във Facebook, докладват профила ви като фалшив и системата го блокира временно. Ситуацията е неприятна, но би могла да се разреши за няколко дни, стига да сте склонни да изпратите на Facebook копие от личната си карта.

Ето как се възстановява заключен Facebook профил, който е бил докладван като фалшив.

1.Посетете My Personal Account Was Disabled

2.Въведете своите данни: телефонен номер или имейл адрес, името на профила (името, което се показва във Facebook, ако е различно от името ви по рождение)

3.Направете снимка на личната си карта и я прикачете

4.Изпратете така предоставената информация със Send

Ако при подаването на вашата заявка има форма за допълнителна информация (Additional Info), въведете в нея всякакви подробности, които може да са важни за Facebook.

Например ако името на профила ви е различно от името по рождение, отбележете този факт (казвате се Цветомир Атанасов, но във Facebook се пишете Ceco Atanassov). Или пък ако подозирате, че профилът ви е умишлено е докладван от други потребители.

Може да отнеме няколко дни, докато Facebook разгледа искането ви за възстановяване на профила и го удовлетвори.

Имайте предвид, че е възможно профилът ви да е заключен за постоянно. В такъв случай няма да можете да си върнете достъпа до него.

Защо Facebook блокира профили

Причините са много, но обикновено се свеждат до една или повече от следните:

-Някой е докладвал профила ви като фалшив

-По някаква причина Facebook смята, че профилът ви е фалшив, например ако използвате странно име

-Нарушили сте правилата за поведение във Facebook: спамите, пускате реклами, сипете клевети срещу други потребители и т.н.

-Публикувате забранено съдържание: призиви за насилие, омраза, подкрепа на криминални и терористични групи, организиране на акции, свързани с насилие и т.н.

Related Posts

5 Comments

  • Емил

   хакнаха ми профила смениха ми името там и са го изключили преди това го репортнах профила че е откраднат. какво да направя за да си го върна ?? днеска разбрах че са писали на мои приятели някви глупости. Какво да направя

 1. Диян

  Проблемите ми са два, първо са ми влезли във фейсбук, като ме накараха да си пиша паролата. Аз доста време не си пишех паролата докато не ми казаха, че публикувам глупости. Опитах се да влезна, но не можах. Посочих отметката забравена парола и ми дадоха да напиша код който са ми пратили на емайла. Но и там ми е сменена паролата дадох на забравена парола, но тел. Ми номер не бил същия. Какво да правя?

  • Questo

   Привет, Диян, аз бих опитал от тук: https://facebook.com/hacked. Вероятно ще поискат да изпратите копие на документ за самоличност. Имайте предвид, че процедурата отнема време и не гарантира, че ще получите пак достъп до профила си.

 2. Възмутена

  Получих известие, че фейсбук акаунта ми е блокиран, поради докладване като фалшив. Изпратих нужната информация, но вече 3 месеца нямам отговор от съпорта и кейса си стои отворен. Какво може да се направи в тази ситуация?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *