Меню Затваряне

Как да заключа WhatsApp за iPhone с биометрични данни

Обновена на 14.02.2019 от Questo

WhatsApp за iPhone вече може да се отключва с биометрични данни. Това е полезно за потребители, които имат навика да дават смартфона си на други хора. Така, дори и устройството да е отключено, достъпът до WhatsApp е ограничен.

Засега функцията е налична само в WhatsApp за iPhone и iPad. В момента се работи по подобна функция и за потребители с Android устройства.

WhatsApp за устройствата с iOS могат да се заключват със сканиране на лицето ви или пръстовия отпечатък. За да активирате функцията, направете следното:

1.Обновете WhatsApp до версия 2.19.20 или по-нова;

2.Влезте в приложението и идете на:

Settings>

Account>

Privacy>

Screen Lock

В зависимост от това какъв модел iPhone използвате, ще трябва да активирате отключване с Face ID или Touch ID. Face ID отключва приложението след сканиране на лицето ви, а Touch ID – с пръстов отпечатък.

Важно е да се знае, че дори и Screen Lock не заключва напълно WhatsApp. Така например на получените съобщения в WhatsApp може да се отговаря директно, дори и приложението да е заключено със Screen Lock.

Също така съдържанието на съобщенията може да се види като превю в нотификациите, които получавате.

Това обаче може да се контролира. Можете да настроите устройството така, че съдържанието на съобщенията да не се показва в нотификациите.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *