Меню Затваряне

Как да заключа WhatsApp за iPhone с биометрични данни

Гласувахте ли в новата анкета? Отнема 2 секунди и ми помага да създавам статии, които наистина са Ви полезни.

Използвате ли двуфакторна автентикация(2FA)?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...

Обновена на 14.02.2019 от Questo

WhatsApp за iPhone вече може да се отключва с биометрични данни. Това е полезно за потребители, които имат навика да дават смартфона си на други хора. Така, дори и устройството да е отключено, достъпът до WhatsApp е ограничен.

Засега функцията е налична само в WhatsApp за iPhone и iPad. В момента се работи по подобна функция и за потребители с Android устройства.

WhatsApp за устройствата с iOS могат да се заключват със сканиране на лицето ви или пръстовия отпечатък. За да активирате функцията, направете следното:

1.Обновете WhatsApp до версия 2.19.20 или по-нова;

2.Влезте в приложението и идете на:

Settings>

Account>

Privacy>

Screen Lock

В зависимост от това какъв модел iPhone използвате, ще трябва да активирате отключване с Face ID или Touch ID. Face ID отключва приложението след сканиране на лицето ви, а Touch ID – с пръстов отпечатък.

Важно е да се знае, че дори и Screen Lock не заключва напълно WhatsApp. Така например на получените съобщения в WhatsApp може да се отговаря директно, дори и приложението да е заключено със Screen Lock.

Също така съдържанието на съобщенията може да се види като превю в нотификациите, които получавате.

Това обаче може да се контролира. Можете да настроите устройството така, че съдържанието на съобщенията да не се показва в нотификациите.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *