Меню Затваряне

Как да изпратя изчезващо съобщение във Viber

Обновена на 24.04.2020 от Questo

Искате ли съобщенията ви да изчезват 1 час, след като бъдат прочетени?

Ако изпратите съобщение във Viber, то остава на смартфона на получателя. Ако след един месец някой отвори чата, той или тя може да види какво е било съобщението.

Вече ще можете да изпратите изчезващо съобщение във Viber. Въвеждате таймер, който се активира, когато получателят отвори съобщението. След изтичането на таймера съобщението изчезва от смартфона на получателя (както и от вашия).

Това означава, че можете да изпращате чувствителна информация (например номера на лични карти, адреси и т.н.) без да се притеснявате, че след време тя ще попадне в грешния човек.

Всъщност Viber и сега позволява изпращането на изчезващи собщения чрез т. нар. тайни чатове. От май 2020 вече можете да изпращате изчезващи съобщения директно от нормален чат.

Как се изпраща изчезващо съобщение във Viber

След като актуализирате Viber до най-новата му версия, под полето за въвеждане на съобщение ще видите иконка с часовник. С нея се настройва таймера на изчезващото съобщение.

След като изпратите съобщението и получателят му го отвори, започва обратно броене. Когато заложеното време изтече, съобщението изчезва от смартфона на получателя.

Какви са ползите от таен чат

Може да изпращате изезващо съобщение във Viber на всеки абонат, без да е необходимо да активирате таен чат.

Но тайният чат има и други предимства.

Когато започнете таен чат, другият участник в разговора не може да прави скрийншотове на екрана. Не може и да препраща съобщенията, които сте му изпратили.

Ето как да започнете таен чат във Viber.

Подобни статии

1 Comment

  1. Pingback:Как да активирате изчезващи съобщения в WhatsApp – Questona

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *