Меню Затваряне

Фалшив бутон „Не харесвам“ се разпространява във Facebook

Обновена на 25.09.2015 от Questo

dislike-button

Фалшив бутон „Не харесвам“ се разпространява във Facebook и заблуждава потребителите, че могат да го добавят към профилите си. Сайтът, който го предлага – neharesvam.in – е на български, и досега е споделен над 10 хил. пъти в социалната мрежа.

Когато отворите сайта ви посреща следното съобщение: „Бутонът Не харесвам най-накрая е наличен за всеки, който го е пожелае. Всеки е мечтал за бутон Не харесвам във Facebook. Случвало ли Ви се е, да видите публикация, снимка или друго във Facebook, което да не Ви харесва? Чрез този бутон ще може да изразявате своето негативно мнение.“

След като посетите сайта, той ви приканва да го споделите във Facebook два пъти, както и да изпратите линк към сайта на приятелите си. След това сайтът ви пренасочва към страница за сваляне, от която трябва да инсталирате приставка в зависимост от вашия браузър. Има версии за Firefox, Chrome и Safari.

Ако отделите няколко минути, за да прочетете отзивите от потребители за тези приставки, бързо ще стигнете до извода, че в най-добрия случай те не правят абсолютно нищо. Вероятно основната им функция е да разпространяват реклами в браузърите на потребителите, но може да става дума и за някакъв тип малуер.

Измамите от типа „Инсталирайте бутон „Не харесвам“ съществуват от доста време, но в момента са актуални, тъй като основателят на Facebook Марк Закърбърг обяви, че компанията действително обмисля да добави бутон с подобна функция. Изводът е, че сайтът е пълна измама и единственото, което със сигурност ще се случи, ако последвате инструкциите, е, че ще разпространите във Facebook една лъжа.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *