Меню Затваряне

Как да изключа геолокационната функция на Facebook?

facebookПодобно на много онлайн услуги, и Facebook има геолокационна услуга, която  показва местоположението ви на картата. Въпреки че не е толкова прецизна като геолокационната услуга на Viber например, тя все пак може да предостави на трети хора ценна информация за вашето местоположение.

Най-лесният и сигурен начин да не споделяте местоположението си е просто да изключите настройките за местоположение.

Ако те са ви необходими, тогава можете да изключите услугата от прозореца за публикуване на съобщения. Ще забележите, че до иконката за местоположение (която прилича на балонче) ще е изписано името на града или района, в който се намирате.  При публикуването на вашата публикация това име се публикува заедно със съобщението ви. Ще забележите, че до името на града има малък „х“. Натиснете го и местоположението ви няма да се публикува.

Ако сте с мобилното приложение на Facebook, местоположението ви би трябвало да се изпише в долния десен край в прозореца за публикуване. Натиснете иконката за местоположение и ще ви се появи дълъг списък от локации, в дъното на който на тъмносив фон е изписано името на града, в който се намирате. До името на града има знак „х“. Натиснете го и то ще изчезне от вашето съобщение.

Ако не виждате името на града до иконката за местоположение, значи тази функция вече е изключена

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *