Как да изключа геолокационната функция на WhatsApp

Преди около седмица WhatsApp обяви, че пуска геолокационна функция в приложението. Тя позволява на потребителите да споделят местоположението си с хората, с които разговарят.

Подобна функция имат почти всички масови месинджъри като Viber или Messenger; тя е удобна, когато искате да покажете на приятелите си къде се намирате. Понякога обаче потребителите забравят, че са включили споделянето на местоположението; или пък го активират по невнимание. В старите версии на Viber например беше възможно погрешка да изратите кординатите си на човека, с когото си чатите, тъй като иконката за геолокация беше точно до иконката за изпращане на съобщението.

Изпращането на геолокация в WhatsApp по невнимание е доста по-трудно, въпреки че не е невъзможно. Имате възможност да избирате за какъв период от време да споделяте местоположението си (максимумът е 8 часа). Ако изкате да изключите споделянето, направете следното:

Отворете прозореца, с който сте споделили координатите си, и изберете Stop Sharing.

Това спира споделянето само в конкретния прозорец. Може би обаче сте споделили координатите си с повече от един човек и искате да изключите функцията във всички прозорци едновременно?

Тогава влизате в:

Settings>
Account>
Privacy>
Live location>

Изберете Stop Sharing.

Оставете коментар