Меню Затваряне

Русия блокира reddit. Ето как да заобиколите цензурата

Обновена на 13.08.2015 от Questo

reddit

Русия е забранила достъпа до reddit.com, като по първоначална информация причината са съвети за отглеждане на халюциногенни гъби, публикувани в сайта.

Това е само един от многото сайтове, достъпът до които е забранен по една или друга причина от руската държава. Ако се намирате на територията на страната и искате да прегледате reddit, има начин да го направите.

Най-лесният начин да отворите блокиран сайт от Русия е да използвате прокси сървър, който пренасочва трафика ви през сървър в чужбина. Бихте могли да използвате някоя от онлайн услугите като Hidemyass, които предлагат голям набор от прокси сървъри. Използването им в повечето случаи позволява на потребителите да заобикалят държавната цензура. Научете повече подробности за използването на безплатен прокси сървър.

Ако имате инсталиран на компютъра си браузъра Opera, може просто да използвате него. Всъщност Opera е едно от решенията на интернет цензурата в Русия, предложено от бившия шахматист – сега политически противник на Владимир Путин – Гари Паспаров. Когато през 2014 г. неговият сайт беше блокиран в Русия, администраторите на страницата посъветваха потребителите да използват функцията Off-Road в Opera, която действа донякъде като прокси сървър, въпреки че основната й цел е да ускори интернет връзката. Повече за Off-Road ще откриете тук.

Русия прие закон за блокирането на определени сайтове през 2012 г. и от тогава редица страници са били цензурирани. Държавата поддържа и специален регистър с адресите на блокираните сайтове.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *