Меню Затваряне

Как да изключа споделянето на местоположението в Snapchat

Преди няколко дни Snapchat добави нова функция, наречена Snap Map, която позволява да виждате местоположението на всичките си приятели, които използват приложението. Както и те да виждат вашето.

Никога досега не съм използвал Snapchat и нямах намерение да го правя, но новата функция ме заинтригува, тъй като буквално показва на географска карта къде точно се намирате. Вярно е, че тази информация не е видима за всички, а само за приятелите ви в Snapchat. Но ако добавяте приятели в приложението на поразия, вероятно не помните кого точно сте добавили. А сред тези хора може да има и такива, на които не бихте искали да споделяте къде се намирате във всеки един момент.

Ето как изглежда Snap Map в действие:

За целите на статията инсталирах Snapchat и започнах да тествам Snap Map. За да я активирате, влезте в приложението, поставете палеца и показалеца си върху екрана и ги съберете (т.нар. zoom out) – както бихте направили, ако искате да намалите мащаба на снимка. Това движение изкарва на екрана картата на Snap Map. Ако я отваряте за пръв път, приложението ще ви подкани да изберете настройки за поверителност.

Има три възможности:

Only Me (Ghost Mode)

Ако искате никой от вашите приятели да вижда местоположението ви, изберете Ghost Mode.

My Friends

Ако изберете My Friends, всичките ви приятели ще виждат вашето местоположение. То ще се ъпдейтва всеки път, когато отворите Snapchat.

Да предположим, че в 12 по обяд сте в мола и разглеждате магазините, когато решавате да отворите Snapchat. Приложението запазва вашите координати и ще ги показва на всички приятели. После обаче затваряте Snapchat и в 13 часа вече сте в парка. Въпреки това приятелите ви продължават да виждат, че вие сте в мола. Но в 13:15 отново отваряте Snapchat. Докато го използвате, приложението ъпдейтва координатите ви с тези на парка.

Select Friends

Ако изберете тази настройка, местоположението ще е видимо само за определени хора, които вие сте посочили.

Както се досещате, настройката, която най-много трябва да ви притеснява, е My Friends. тя дава достъп на всички до вашите географски координати във всеки момент, в който ползвате Snapchat. Препоръчително е да изберете Only Me (Ghost Mode).

Как да изключа споделянето на местоположението, ако вече е активирано?

Ако вече сте разгледали настройките на поверителност на Snap Map и сте направили избор, за който съжалявате, можете да го промените по всяко време. Влезте в Settings и скролвайте до секцията Who Can See My Location. От там можете да смените настройката и да изберете такава, която повече ви устройва.

 

 

Related Posts

3 Comments

  1. Данчо

    Здравей, а знаеш ли след колко часа се маха локацията ти.. Смисъл ако си направил така че всички да виждат къде си и не влезеш примерно 5 часа ще показва ли отново къде си или просто ще се изключи?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *