Меню Затваряне

Ако използвате стара версия на Internet Explorer, обновете я веднага. Ето защо

ielogo

От днес (12 януари 2016 г.) Microsoft спира поддръжката на всички стари версии на своя браузър Internet Explorer. Това означава, че ако използвате версия, по стара от IE 11, е добра идея да обновите браузъра си.

Старите версии на браузъра няма да получават нови ъпдейти и пачове за новooткрити проблеми със сигурността им. Такива ще има само за последната версия на Internet Explorer. Ако използвате стара версия, Windows няма да ви предложи решение за новопоявилите се хакерски атаки, насочени към популярния браузър.

Малко вероятно е да не сте го чували досега, но все пак: Internet Explorer е най-атакуваният от хакерите браузър в световен мащаб. При излизането на Windows 10 – последната засега операционна система на Windows, компанията представи и новия си проект за браузър Microsoft Edge, който трябва да замени Internet Explorer. Старият браузър на компанията обаче все още е много разпространен сред потребителите, голяма част от които продължават да ползват стари версии на Windows като например Windows XP.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *