Меню Затваряне

Може ли умният часовник да източи банковата ви карта?

ATM

Може, поне според студента Тони Белтрамели, чиято магистърска теза е посветена на използването на смарт часовници за получаването на информация за собствениците им.

Белтрамели показва чрез практически опит, че използвайки анализ на движенията на вашата ръка, смарт часовникът ви може да разпознава кои клавиши въвеждате на клавиатурата на банкомата. Това означава, че ако някой инжектира подходящия софтуер във вашия чоасовник и има достъп до него, той би могъл да разбере какъв е ПИН кодът ви. Техниката е илюстрирана чрез следното видео.

Засега всичко е само теоретична разработка, а и успеваемостта на използваната от Белтрамели не е чак толкова висока. Което съвсем не означава, че става дума за безобиден академичен експеримент. Според Softpedia студентът е публикувал приложение за смарт часовник, което може да се използва, за да открие с кои ичсла отключвате банковата си сметка. А повярвайте, щом има хора, които използват инфрачервена камера, за да открият подобна информация, все ще се намери и някой, който да използва откритията на Белтрамели, за да извършва кражби.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *