Whorunscoinhive проверява уебсайтовете за криптокопачи


Whorunscoinhive проверява дали даден уебсайт използва криптокопачи Coinhive. Криптокопачите са скриптове, които се инсталират в уебстраница. Скриптът се активира всеки път, когато някой посети тази страница, и започва да използва процесорната мощ на устройството му (настолен компютър, лаптоп и т.н.), за да копае криптовалути.

Сайтът е със сравнително прост дизайн: просто въвеждате адреса на страницата, която искате да сканирате за Coinhive, и платформата върши останалата работа.

Досега с Whorunscoinhive са открити почти 1000 домейна, на които има инсталиран Coinhive. Някои от тях са сред най-посещаваните в света. Само един пример: гръцкият сайт sugklonistiko.gr дава положителен резултат за Coinhive и по времето, когато е бил засечен, е имал прогнозен месечен трафик от над 145 млн. импресии. Според статистиката на Alexa от тогава трафикът към сайта е намалял значително – вероятно след като посетителите му са разбрали, че на наего има криптокопач.

2 коментара

  1. […] Whorunscoinhive проверява уебсайтовете за криптокопачи 25.07.2018 […]

  2. milena каза:

    възможно ли е да се печели добре от тези криптотърсачки?Прочетете за сатанинските тайни на ватикана тук https://ezoterikabg.net

Оставете коментар

Коментарите в този блог са публични. Ако не желаете истинското ви име да бъде публикувано, използвайте псевдоним.