Как да изключа онлайн статуса си в Instagram

Instagram започва да показва онлайн статуса на потребителите. Ако потребителят е онлайн, това ще бъде обозначено със зелена точка до профилната му снимка. Така че ако следвате някого в Instagram, или пък сте обменяли съобщения помежду си, той ще може да вижда кога сте онлайн. Instagram, която е собственост на Facebook, съобщи за новата функция в прессъобщение.

Ако не сте ентусиазирани от идеята за индикатор, който показва кога сте онлайн, ето как да изключите новата функция. След като сте влезли в приложението, отворете менюто (в Android това са трите вертикално стоящи точки) и изберете Activity Status. Преместете индикатора, за да изключите показването на статус. Това ще скрие статуса ви в Instagram, но и вие няма да може да виждате статусите на другите в приложението.

3 коментара

  1. Миша каза:

    Здравейте,моля Ви помогнете ми искам да знам как :
    1) как да скрия профила си в инстаграм, ако ми има някой телефонния номер т.е всеки който ми има номера може да се свърже с моя профил ??
    2) как мога да публикувам снимка в инстаграм без да се вижда от всички мои последователи т.е. как мога да избера кой да вижда моя снимка ?
    Благодаря Ви

    • Questo каза:

      Привет, Миша, първо да кажа, че не съм представител на Instagram, а за най-изчерпателен отговор е най-добре да се обърнете към такъв. На въпроса:
      1. Вариантите, за които се сещам, са да блокирате последователя напълно (тук е описано как се блокира последовател: https://help.instagram.com/426700567389543) или да направите акаунта си Private и да добавяте само когото искате. Можете
      Ако вече сте добавили абонат и не искате да го блокирате, но и не искате той да вижда какво публикувате, тогава не се сещам за решение, освен да направите акаунта Private и да отпишете последователя (https://help.instagram.com/413012278753813).
      Преди около година Instagram тестваха функция, която позволяваше да си направиш списък Favorites с абонати и само те да виждат постовете ти, а останалите ти абонати извън списъка да не ги виждат. Нямам идея дали тази функция я вградиха в приложението – бърза спаравка в Google подсказва, че по-скоро не са.
      2. Ситуацията е сходна – поразрових се малко из настройките, но не видях опция за филтриране на последователи. Изглежда, че каквото публикувате, се вижда от всички последователи. Ако искате някой да не вижда нещо, ще трябва да го блокирате или да го махнмете от списъка с последователи.

Оставете коментар

Коментарите в този блог са публични. Ако не желаете истинското ви име да бъде публикувано, използвайте псевдоним.