Меню Затваряне

Как да изпратя криптирано съобщение в Twitter

Twitter вече предлага възможност да изпращате криптирани съобщения до други потребители на платформата. Изпращането на криптирани съобщения е достъпно само за верифицирани потребители, но за да сте такъв, трябва да плащате по 8 долара на месец.

Криптирането от край до край защитава съобщенията, които изпращате и получавате в дадена платформа. Некриптираните съобщения могат да бъдат прочетени, докато пътуват между двете страни в разговора. Криптираните съобщения обаче са недостъпни за четене: дори и от хората, които поддържат платформата.

Повечето онлайн платформи за комуникация имат някаква форма на криптирани съобщения. Twitter е преди всичко социална мрежа, но дава възможност на потребителите да си общуват чрез директни съобщения. След като купи Twitter, милиардерът Илън Мъск обяви, че иска да криптира деректните съобщения в платформата, защото „стандартът трябва да е: не можем да ви прочетем съобщенията, дори ако някой ни е опрял пистолет в главите“.

За да се възползвате от опцията за шифриране, не е достатъчно само да сте плащащ абонат на Twitter. Необходимо е другата страна в раговора също да е верифициран потребител (или свързан с верифицирана органзиация).

Необходимо е и да е налице поне едно от следните условия:

  • човекът, до когото изпращате съобщението, ви следва в Twitter;
  • човекът, до когото изпращате съобщението,вече ви е изпращал съобщение;
  • човекът, до когото изпращате съобщението,е одобрил заявка да получава съобщения от вас;

Изпращането на криптирано съобщение става чрез иконката с катинарче, която се намира в горния десен ъгъл на екрана на смратфона.

Възможно е да „превключите“ съществуващ разговор от некриптирани към криптирани съобщения.  разговора с абоната, изберете иконката за информация (кръгла, с i) и от менюто изберете Start an encrypted message.

Струва ли си?

Шифриране от край до край за 8 долара на месец? Вероятно потребителите, които са решили да инвестират в социалната мрежа Twitter, ще открият смисъл в новата функция. Но ако просто искате да изпращате криптирани съобщения, има далеч по-добри и безплатни приложения за тази цел. Някои от тях събират и много по-малко лични данни за вас.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *